Politică

articolul anterior articolul urmator

Ciucă, după lansarea studiului OCDE: „Autorităţile române sunt conştiente de necesitatea îmbunătăţirii condiţiilor pe piaţa muncii”

2
28 Jan 2022 12:28:38
Autor: Andreea Ghiorghe
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Nicolae Ciucă a transmis, vineri, în cadrul evenimentului de lansare a studiului „Economic Survey of Romania”, organizat cu prilejul vizitei Secretarului General al OCDE în ţara noastră, că autorităţile române sunt conştiente de necesitatea îmbunătăţirii condiţiilor de pe piaţa muncii. Totodată, şeful Executivului a reiterat importanţa reformării sistemului de pensii şi a îmbunătăţirii accesului la educaţie.

Nicolae Ciucă a declarat că studiul reprezintă „o radiografie multidimensională a realităţilor socio-economice ale României şi oferă factorilor de decizie o serie de recomandări extrem de utile, în vederea implementării acelor măsuri menite să genereze dezvoltare şi bunăstare”.

„Autorităţile române sunt conştiente de necesitatea îmbunătăţirii condiţiilor pe piaţa muncii. Sunt necesare eforturi suplimentare pentru a creşte participarea tinerilor, pentru a proteja categoriile vulnerabile, în special în comunităţile marginalizate, pentru a sprijini programele de formare”, a transmis premierul, arătând că, „în contextul pandemic actual, Guvernul României a adoptat o serie de măsuri inovative, în acord cu evoluţia situaţiei înregistrate la nivel naţional şi cu necesităţile pieţei muncii, cu scopul de a menţine locurile de muncă din sectoarele economice afectate şi a preveni creşterea şomajului”.

GALERIE FOTO

„În ceea ce priveşte sistemul de pensii, România se află în plin proces de reformă, fiind evaluată legislaţia şi urmând a fi adoptate măsuri legislative de natură să asigure sustenabilitatea şi predictibilitatea sistemului public de pensii pe termen mediu şi lung, corectarea disfuncţiilor şi a inechităţilor dintre diferite categorii de beneficiari, întărirea principiilor contributivităţii, solidarităţii sociale şi egalităţii”, a mai arătat şeful Executivului. 

Nicolae Ciucă a mai precizat, conform studiului, că îmbunătăţirea accesului la educaţie şi formare reprezintă unul dintre cele mai importante domenii, ce poate contribui la redresarea economică şi la creşterea nivelului de trai.

„Apreciem recomandarea de a accelera măsurile de sprijinire a elevilor care riscă să părăsească şcoala şi de a diminua decalajele educaţionale, în special în zonele defavorizate. Studiul reprezintă un instrument util, care aduce o valoare adăugată ridicată factorilor de decizie politică, subliniind în mod echilibrat eforturile depuse până acum de ţara noastră, dar oferind în acelaşi timp recomandări utile în domeniile de o importanţă deosebită pentru România”, se mai arată în discursul premierului. 

După ce Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) a anunţat că deschide negocierile astfel încât România să poată adera, secretarul general al organizaţiei, Mathias Cormann, a venit, vineri, la Bucureşti, unde s-a întâlnit deja cu premierul Nicolae Ciucă. Oficialul OCDE urmează să aibă o întrevedere şi cu preşedintele Klaus Iohannis, la ora 13.00, la Cotroceni. 

Vezi şi: Studiu OCDE: Economia României şi-a revenit rapid după pandemie. Creşterea recentă a inflaţiei necesită politici macroeconomice prudente

VIDEO

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Ţepeş
28.01.2022, 12:57:17

Gargara asta o auzim de ani și ani, indiferent de culoarea politcă a guvernului.

-15 (15 voturi)
Mos Tagarta
28.01.2022, 13:38:12

„Autorităţile române sunt conştiente de necesitatea îmbunătăţirii condiţiilor pe piaţa muncii. Doar ca nu vor face nimic. Ca de obicei, au alte treburi mai importante de facut. „În ceea ce priveşte sistemul de pensii, România se află în plin proces de reformă, De vreo 30 de ani, noi tot ne facem ca reformam sistemul de pensii. Noroc cu evreii ca ne mai dau imprumuturi sa finantam deficitul... Mai avem inca lingai si lipitori care au nevoie de pensii speciale. Cum terminam sa-i aranjam pe toti, cum ne apucam de reforme. Pe cuvantul nostru de generali.

Modifică Setările