Politică

articolul anterior articolul urmator

Nicolae Ciucă, la Cluj: „Acolo unde sunt administraţii liberale, lucrurile se mişcă”

0
20 May 2022 10:40:19
Autor: News.ro
FOTO: Guvernul României
FOTO: Guvernul României

Premierul Nicolae Ciucă a declarat vineri, în cadrul conferinţei de lansare a iniţiativei „Women in Tech”, la Cluj, că România este pe primul loc în Europa la numărul femeilor aflate în topul managamentului companiilor. Şeful Executivului a vorbit şi despre administraţia locală, precizând că acolo unde sunt administraţii liberale, lucrurile se mişcă altfel şi sunt orientate spre dezvoltare, inovare şi modernizare.

Premierul a declarat că a discutat cu primarul Clujului şi a văzut că România este pe primul loc în Europa la femeile aflate în topul managamentului companiilor, ceea ce este un lucru cât se poate de îmbucurător. 

„Faptul că vă implicaţi şi aveţi această participare consistentă în tot ceea ce şi-au propus autorităţile locale să realizeze în municipiul Cluj-Napoca şi în judeţul Cluj, ne bucurăm să vedem că există speranţă şi vă în curajăm să creşteţi numărul doamnelor şi domnişoarelor în toate aceste proiecte, pentru că perspectiva dumneavoastră este puţin diferită de a bărbaţilor, în anumite locuri, în altele este cât se poate de congruentă”, a mai spus premierul.

Şeful Executivului a arătat că va pleca de la Cluj cu gândul că există un model de bună practică pe care îl va recomanda. „Cu acordul domnului primar, al dumneavoastră, am să vă cer licenţă de export, rugându-i pe pe toţi ceilalţi, o să fiu un promotor al Clujului, dacă îmi daţi voie”, a afirmat premierul, adăugând că nu vrea să fie acuzat că vorbeşte de relevanţa politică a administraţiei liberale. 
 

„În Clui, administraţia liberală a produs efecte cu mult timp în urmă. Am putut să văd acelaşi lucru întâmplându-se şi la Alba Iulia, şi la Oradea”, a precizat şeful Executivului, arătând că „acolo unde sunt administraţii liberale, lucrurile se mişcă altfel şi sunt orientate spre dezvoltare, inovare, cercetare şi modernizare”. 

Ciucă a mai arătat că, în postura de fost militar, a lucrat cu doamne şi domnişoare care au avut curajul să se urce şi în carlinga unui avion, să conducă şi un tanc sau alt echipament de luptă, ceea ce înseamnă „că am depăşit acele limite în care femeile puteau să facă doar anumite lucruri”. „Iată că pot să facă mult mai mult de atât”, a precizat prim-ministrul.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările