Politică

articolul anterior articolul urmator

Ciucă, întâlnire cu ministrul Sportului şi reprezentanţii COSR: Este nevoie să încurajăm practicarea sportului de masă

2
6 Jul 2022 11:06:14
Autor: Andreea Ghiorghe
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

Premierul Nicolae Ciucă a convocat, la Palatul Victoria, o întâlnire cu ministrul Sportului, Eduard Novák, şi conducerea Comitetului Olimpic şi Sportiv Român. Şeful Executivului a făcut apel la încurajarea practicării sportului de masă şi susţinerea performanţei sportive prin intermediul COSR.

Discuţiile de la sediul Executivului s-au axat asupra Strategiei naţionale pentru sport, elaborată de Ministerul Sportului şi care urmează să parcurgă etapele de aprobare, informează Guvernul.
 
Premierul a solicitat ca acest document strategic să fie finalizat prin consultare cu instituţiile cu atribuţii în domeniu şi să fie construit pe trei piloni: încurajarea sportului de masă, prin finanţări acordate de Ministerul Sportului, susţinerea performanţei sportive prin intermediul COSR, precum şi dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii sportive, în colaborare cu autorităţile locale. De asemenea, Prim-ministrul consideră că este necesară stabilirea unor criterii transparente de finanţare corelate cu angajamentele de performanţă.
 
„Este nevoie de o abordare prin care să încurajăm practicarea sportului de masă, dar şi performanţa sportivă pentru a oferi cetăţenilor  români şansa la o viaţă sănătoasă şi bucuria obţinerii de rezultate deosebite de către sportivii noştri. Dezvoltarea infrastructurii necesare pregătirii sportive este absolut necesară atât pentru a încuraja copiii şi tinerii sa facă sport, cât şi pentru a-i susţine pe cei care doresc şi pot să facă performanţă. Guvernul, împreună cu COSR şi federaţiile sportive, se va implica asumat în eforturile sportivilor de a urca pe scara performanţei şi de a obţine rezultate la competiţiile europene şi internaţionale. În perspectiva Jocurilor Olimpice din 2024 de la Paris, solicit elaborarea unui plan concret de abordare, alături de care finalizarea Strategiei naţionale pentru sport, prin colaborarea dintre Ministerul Sportului şi COSR, joacă un rol esenţial”, a subliniat prim-ministrul Ciucă. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Steve
6.07.2022, 12:02:35

Pa Ciuca e cea mai buna reclama. Sa fie prezentat in toata media: "Vreti sa ajungeti ca mine? Faceti sport".

Mos Tagarta
6.07.2022, 13:35:25

"Este nevoie de o abordare prin care să încurajăm practicarea sportului de masă" Auzi mah, ghenerale, sloganul asta il auzim de la Nastase incoace din gura tuturor premierilor. Doar il auzim, ca in rest in afara de cativa sportivi care mai scot capul in lumea civilizata, sportul in Romanica e la firul ierbii. Iti debitezi si tu tampeniile scrise pe o foaie de hartie, noi dam din maini a lehamite si toata lumea pleaca acasa. Si sportul ramane incurajat de toata lumea doar din fata televizorului. Asa ca...bleah!

Modifică Setările