Ciucă, întâlnire cu ministrul Sportului şi reprezentanţii COSR: Este nevoie să încurajăm practicarea sportului de masă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

Premierul Nicolae Ciucă a convocat, la Palatul Victoria, o întâlnire cu ministrul Sportului, Eduard Novák, şi conducerea Comitetului Olimpic şi Sportiv Român. Şeful Executivului a făcut apel la încurajarea practicării sportului de masă şi susţinerea performanţei sportive prin intermediul COSR.

Discuţiile de la sediul Executivului s-au axat asupra Strategiei naţionale pentru sport, elaborată de Ministerul Sportului şi care urmează să parcurgă etapele de aprobare, informează Guvernul.

Premierul a solicitat ca acest document strategic să fie finalizat prin consultare cu instituţiile cu atribuţii în domeniu şi să fie construit pe trei piloni: încurajarea sportului de masă, prin finanţări acordate de Ministerul Sportului, susţinerea performanţei sportive prin intermediul COSR, precum şi dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii sportive, în colaborare cu autorităţile locale. De asemenea, Prim-ministrul consideră că este necesară stabilirea unor criterii transparente de finanţare corelate cu angajamentele de performanţă.

„Este nevoie de o abordare prin care să încurajăm practicarea sportului de masă, dar şi performanţa sportivă pentru a oferi cetăţenilor  români şansa la o viaţă sănătoasă şi bucuria obţinerii de rezultate deosebite de către sportivii noştri. Dezvoltarea infrastructurii necesare pregătirii sportive este absolut necesară atât pentru a încuraja copiii şi tinerii sa facă sport, cât şi pentru a-i susţine pe cei care doresc şi pot să facă performanţă. Guvernul, împreună cu COSR şi federaţiile sportive, se va implica asumat în eforturile sportivilor de a urca pe scara performanţei şi de a obţine rezultate la competiţiile europene şi internaţionale. În perspectiva Jocurilor Olimpice din 2024 de la Paris, solicit elaborarea unui plan concret de abordare, alături de care finalizarea Strategiei naţionale pentru sport, prin colaborarea dintre Ministerul Sportului şi COSR, joacă un rol esenţial”, a subliniat prim-ministrul Ciucă. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite