Nicolae Ciucă: La niveul fiecărui minister trebuie să asigurăm reducerea cheltuielilor cu 10%. E o decizie de solidaritate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Ciucă FOTO Inquam Photos / George Calin
Nicolae Ciucă FOTO Inquam Photos / George Calin

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, miercuri, că i-a anunţat pe colegii din Guvern că fiecare minister trebuie să facă o reducere a cheltuielilor cu 10%, pentru a arăta de la nivelul Executivului că există solidaritate cu toate instituţiile care vor trebui să facă acest lucru, dar şi cu populaţia, confruntată cu creşterea preţurilor la alimente şi carburant.

„Doresc să fac menţiunea că am stabilit un nou set de măsuri care să vină atât în sprijinul programului de guvernare, cât şi în ceea ce priveşte coninuare aprogramului „Sprijin pentru România”. Măsurile vin şi impactează pe ceea ce înseamnă continuarea programului de guvernare”, a declarat Ciucă. 

Premierul a subliniat că exemplele trebuie începute de sus, de la instituţiile guvernamentale: „La nivelul fiecărui minister trebuie să asigurăm reducerea cheltuielilor cu 10%. E o decizie de solidaritate în condiţiile actuale economico-financiare. Ne-am asumat ca la nivelul colectărilor la buget, prin instituţiile statului, în prepoderenţă prin ANAF”. 

Şeful Guvernului le-a cerut colegilor să-şi concentreze puterile pentru a pune la punct toate mecanismele prin care să fie atrase fonduri europen, atât prin PNRR, cât şi prin Cadrul financiar multianual. 

De asemenea, în şedinţa de Guvern, Ciucă a anunţat că prin două proiecte de lege Executivul va pregăti cadrul legal pentru retragerea din două bănci cu acţionariat majoritar rus, unde România aderase în perioada regimului comunist. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite