Nicolae Ciucă: România este mai aproape de materializarea obiectivelor pe care ni le-am propus prin PNRR în materie de energie verde

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Ciucă FOTO: Facebook Nicolae Ciucă
Nicolae Ciucă FOTO: Facebook Nicolae Ciucă

Premierul a anunţat că România este mai aproape de materializarea obiectivelor pe care şi le-a propus prin PNRR în materie de energie verde după ce a fost aprobat de către Comisia Europeană o schemă de ajutor de stat în valoare de 149 de milioane de euro pentru sprijinirea producţiei de hidrogen din surse regenerabile.

Nicolae Ciucă a salutat decizia Comisiei Europene şi şi-a arătat încrederea în capacitatea României de a absorbi fonduri, prin proiecte care vor reduce dependenţa de combustibili fosili şi vor dezvolta producţia de hidrogen din surse regenerabile.

„La rândul nostru, ne vom continua într-o manieră coordonată şi coerentă eforturile pentru atingerea la termen a ţintelor şi jaloanelor pe care ni le-am asumat prin PNRR. Avem periodic discuţii de lucru în cadrul Comitetului de Monitorizare a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, pentru a fi la zi cu evoluţia demersurilor care se fac la fiecare nivel” , a precizat Nicolae Ciucă.

Premierul a amintit faptul că 85% din apelurile de proiecte competitive din PNRR, inclusiv scheme de ajutor de stat, au stabilite termenele de lansare în 2022.

„La nivelul guvernului, avem pregătite soluţiile pentru asigurarea cofinanţărilor necesare implementării lor şi pentru a pune în valoare banii europeni în beneficiul cetăţenilor români şi al economiei naţionale” , a mai precizat premierul României.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite