Nicolae Robu, după ce Fritz a anunţat că Primăria Timişoara are datorii de 120 milioane de lei: Dovedeşte că nu înţelege nimic din ce înseamnă să fii primar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Robu, fost primar al Timişoarei. FOTO Arhivă
Nicolae Robu, fost primar al Timişoarei. FOTO Arhivă

Fostul primar al municipiului Timişoara Nicolae Robu (PNL) i-a dat o replică pe pagina sa de Facebook actualului edil, Dominic Fritz (USR), care a afirmat marţi că Primăria Timişoara are datorii de 120 milioane lei din mandatul trecut. Robu susţine că, la închiderea mandatului său, Primăria Timişoara a avut „de departe” cea mai bună situaţie financiară din ultimii ani.

„Citesc declaraţiile domnului Fritz, ajuns ordonator de credite la o organizaţie de anvergura Primăriei Timişoara, direct din postura de ordonator de credite al propriului buzunar, şi aceasta, cel puţin în ultimul an, exercitată împreună cu prietena, ea responsabilă de venituri -adică: întreţinătoare-, după cum dl Fritz însuşi a comunicat. Credeţi-mă, stimaţi timişoreni, chiar nu merită să dau replică acestui domn ce dovedeşte şi după aproape 3 luni de mandat că nu înţelege nimic din ce înseamnă să fii Primar. Vă spun doar ce nu înseamnă să fii Primar: Nu înseamnă să te plângi toată ziua, că nu pentru asta ai fost ales! Să se plângă poate oricine!”, scrie Robu pe Facebook, marţi seara.

Nicolae Robu îşi continuă mesajul afirmând că el nu s-a plâns niciodată şi arată că, "la data închiderii mandatului, Primăria Timişoara a avut de departe cea mai bună situaţie financiară din ultimii ani”. Robu le transmite timişorenilor că este convins că la altceva s-ar fi aşteptat atunci când l-au votat pe Dominic Fritz în funcţia de primar al municipiului Timişoara şi enumeră motivele pentru care el nu a mai fost votat pentru al treilea mandat.

„Dar, oricât nu m-aţi fi vrut pe mine, din motivele de mai sus sau din altele -dreptul dumneavoastră la opţiune- sunt convins că nu ce se dovedeşte că aveţi v-aţi dorit!”, şi-a încheiat Robu postarea.

Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a anunţat că Primăria Timişoara are datorii de 120 milioane de lei pentru anul 2020 şi că acum se lucrează la un proiect de buget "mult mai realist”. „Am avut anul trecut venituri, în total, de 785 milioane de lei. Venituri planificate, bugetate în buget, au fost de 1.458.000.000 lei, deci veniturile actuale au fost cam jumătate din veniturile planificate. Eu, din start, anul trecut aveam impresia că nu este un buget realist şi din păcate, asta se vede şi acum, că nu a fost un buget realist. Avem plăţi restante în sumă totală de 120 de milioane de lei din anul 2020, pe care trebuie să-i achităm cu banii din acest an calendaristic, ceea ce e o problemă şi bulgărele de plăţi tot creşte. Ăsta este motivul de ce noi facem acum o planificare de buget care va fi mult mai realistă şi care, bineînţeles, va trebui să taie şi din cheltuieli. Cu siguranţă o să încercăm să creştem şi veniturile, dar o să trebuiască să tăiem şi din cheltuieli”, a declarat Dominic Fritz.

Primarul Dominic Fritz a adăugat că datoriile provin din mandatul trecut. Ca sa nu fie niciun dubiu, astea nu sunt facturi pe chestii comandate de mine, ci încă funcţionam pe bugetul anului trecut, pe contractele şi proiectele anului trecut şi abia acum o să intrăm într-o nouă etapă în care o să-mi asum şi politic facturile plătite sau neplătite”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite