Politică

articolul anterior articolul urmator

Nicuşor Dan: „În timpul mandatului meu nu se vor face demolări fără avize şi nu se vor construi blocuri în locul clădirilor istorice”. Ce imobil a fost salvat

5
20 Jan 2021 17:15:26
Autor: Radu Eremia
Nicuşor Dan. FOTO Eduard Enea
Nicuşor Dan. FOTO Eduard Enea

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a atras atenţia, miercuri, asupra faptului că în timpul mandatului său nu se vor mai face demolări fără avize şi a precizat că a reuşit salvarea unei case vechi de pe strada Ştirbei Vodă.

„Clădirea din strada Ştirbei Vodă 132 a fost salvată. În timpul mandatului meu nu se vor face demolări fără avize şi nu se vor construi blocuri în locul clădirilor istorice din Bucureşti. Acest lucru este valabil şi în cazul imobilului din strada Ştirbei Vodă 132. Anul trecut, în luna noiembrie, am suspendat autorizaţia de desfiinţare, autorizaţie care fusese semnată de către fosta administraţie pe ultima sută de metri a mandatului”, a scris pe pagina sa de Facebook primarul Capitalei, Nicuşor Dan. 
 
Edilul a precizat că în sprijinul său a venit şi prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu. „Prefectul Municipiului Bucureşti a atacat astăzi, la Tribunalul Bucureşti, actele administrative referitoare la acest imobil, respectiv certificatul de urbanism privind desfiinţarea construcţiei existente şi construire imobil, autorizaţia de desfiinţare din 15.10.2020, precum şi autorizaţia de construire semnată de fostul primar Firea în data de 15.10.2020 pentru construirea unui bloc de 7 etaje. Îi mulţumesc prefectului pentru toate eforturile depuse. Astfel, având în vedere faptul că prefectul a atacat în instanţă aceste acte, orice acţiune de demolare/ construire se suspendă de drept”, a completat Nicuşor Dan. 
 
Primarul Capitalei a vorbit şi de un alt caz de imobil pe care speră să-l salveze. „Şi pentru imobilul din strada I.C. Visarion nr. 8 îmi doresc ca autorităţile să ducă la capăt ancheta şi să facă lumină în acest caz, pentru a putea reveni la o stare de normalitate privind protejarea patrimoniului cultural din Capitală. Este un alt potenţial abuz pe care, în trecut, l-am semnalat. Atitudinea faţă de patrimoniul naţional se schimbă în Bucureşti şi asta sper că au înţeles toţi amatorii de tunuri imobiliare cu clădiri vechi, pline de istorie”, a mai afirmat Nicuşor Dan.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Ludwig
20.01.2021, 18:02:19

Bravo!

+1 (3 voturi)
Cornel Cazacu
20.01.2021, 18:45:50

Măi, măi. Mai vedem.

A.S.
20.01.2021, 19:19:18

Interesant. Dar de Piata Buzesti, demolata abuziv de Sorin Oprescu, ce se mai aude?

-5 (5 voturi)
ana_
21.01.2021, 07:12:49

Păi Sorin Oprescu nu aude.

ana_
21.01.2021, 07:11:48

„un alt caz de imobil pe care speră să-l salveze. „Şi pentru imobilul din strada I.C. Visarion nr. 8” Parcă am înțeles că a fost deja demolat și se și construiește un bloc de 4 etaje în locul lui. Dacă mă înșel, scuze. Chiar și așa, vinovații trebuie să plătească pentru sluțirea orașului (în zonă sunt case vechi și frumoase, iar blocul se va potrivi ca nuca-n perete).

+1 (1 vot)
Modifică Setările