Nicusor Dan atacă Antena 3 şi RTV: Trustul dvs. nu a spus niciun cuvinţel despre marile afaceri de corupţie şi a luat un fâs şi l-a transformat într-un elefant!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicuşor Dan, candidat al PNL şi USR-PLUS pentru Primăria Capitalei FOTO Mediafax / Alexandru Dobre
Nicuşor Dan, candidat al PNL şi USR-PLUS pentru Primăria Capitalei FOTO Mediafax / Alexandru Dobre

Nicuşor Dan, candidat susţinut de PNL şi USR-PLUS la Primăria Capitalei, s-a contrat joi cu reporterul Antena 3, pe tema înregistrării cu acesta şi a faptului că atât Antena 3, cât şi RTV, ar fi decis să mediatizeze subiectul, dar nu ar fi amintit  de alte scandaluri de corupţie din Primăria Generală.

Nicuşor Dan a ieşit la atac împotriva televiziunilor Antena 3 şi România TV, fiind nemulţumit de faptul că acestea au mediatizat înregistrarea în care acesta a discutat cu un consilier PSD despre un caz al unui proprietar din Parcul Copiilor care se afla în litigiu cu Primăria Sectorului 4.

Redăm dialogul cu reporterii:

Reporter: Vorbiţi despre oameni competenţi şi potriviţi. În ultimele zile a apărut o înregistrare cu dvs. şi sunt aduse acuzaţii destul de grave la adresa dvs., trafic de influenţă este acuzaţia care vi se aduce. Voiam să vă întreb dacă aţi luat vreodată în calcul, după ce a apărut această înregistrare, să vă retrageţi candidatura de la Primărie? 

Eu vreau să transmiteţi şefilor dumneavoastră următoarea întrebare: de câte ori au vorbit, pe post, de afacerea Parcul Verdi, de câte ori au vorbit pe post de consilierul Gocescu, al Primarului Firea? 

Eu vă întrebam de înregistrarea care a apărut în spaţiul public...

Şi eu vă întreb de cele 400 de hectare, spaţiu verde, pe care, prin propunerea Primarului General Gabriela Firea, aceste spaţii verzi urmează să dispară să fie înlocuite cu spaţii construibile. Ştiţi cât câştigă un om care are un spaţiu verde...

Eu vorbesc de înregistrarea care a apărut în toata mass-media, dumneavoastră trebuie să daţi nişte explicaţii

Ştiţi cât costă?

Trebuie să daţi nişte explicaţii legate de ce aţi făcut dvs....

Eu sunt un om cu conştiinţa mea şi dau explicaţii cui vreau eu. Eu vă întreb pe dumneavoastră, postul Antena 3 şi văd un post asemănător, România TV. 

Dumneavoastră sunteţi în război cu presa?

Nu! Eu doar vă pun nişte întrebări! De câte ori aţi vorbit, pe post, de afacerea spaţiilor verzi pe care, Primăria Capitalei, vrea să le transforme în spaţii construibile? Ştiţi că un metru pătrat de spaţiu verde costă 100 euro metrul pătrat? În urma acestei mişcări, costă 1000 euro, un metru pătrat. Faceţi socoteala şi înmulţiţi cu 400.

Nu credeţi că trebuie să vorbească contracandidata dvs. despre aceste lucruri?

Exact! Asta vreau şi eu!

Dar dumneavoastră sunteţi, astăzi, aici şi cu dvs. avem astăzi ocazia să vă adresăm nişte întrebări.

Desigur!

Există o înregistrare, nişte acuzaţii la adresa dumneavoastră. O înregistrare care a apărut în toată mass-media. Nu există nicio publicaţie care să nu fi dat această înregistrare.

Stimată doamnă, am avut alaltăieri o conferinţă de presă!

Sunt nişte acuzaţii foarte grave

Asta apreciaţi dumneavoastră, eu apreciez că este un fâs această înregistrare dar, pe acest subiect, am avut alaltăieri o conferinţă de presă, cu toată presa, a fost şi reprezentantul de la dumneavoastră şi am dat toate lămuririle. Nu vreau să discutăm în această campanie de un fâs. Vreau să discutăm despre marile afaceri de corupţie ale Primăriei.

Faptul că aţi intervenit pentru un cetăţean, în calitatea de parlamentar, deşi avem şi o decizie a CCR, care vă împiedică acest lucru. Credeţi că este un fâs?

Haideţi să vorbim de afacerea Parcul Verdi, haideţi să vorbim de domnul consilier Gogescu...

Nu putem să vorbim doar despre ce doriţi dumneavoastră

Da, este dreptul dumneavoastră!

Sunt nişte explicaţii şi nişte răspunsuri pe care le aşteaptă populaţia bucureşteană.

Aceste explicaţii le-am dat într-o conferinţă de presă, cu toată presa de faţă. În momentul de faşă, eu vreau să vorbesc de Parcul Verdi, de afacerea tramvaielor, de spaţiile verzi care au fost transformate în spaţii construibile.

Şi să vă certaţi cu presa, asta vreţi.

Sunt mari afaceri de corupţie. Da, vă răspund la întrebare, pentru că trustul dumneavoastră a luat mari afaceri de corupţie şi nu a spus un cuvinţel despre ele şi a luat un fâs şi l-a transformat într-un elefant. Nu este vina dumneavoastră, ci a şefilor dumneavoastră. 

Dumneavoastră vă certaţi, acum, cu mine, pentru că eu vă adresez nişte întrebări?

Nu, eu doar transmit un mesaj!

Este vorba de o înregistrare care a fost preluată de toată presa, nu doar de cele două trusturi. Nu cred că cunoaşteţi dumneavoastră toată populaţia. Nu vorbiţi în numele întregii populaţii.

Nu vorbesc, pentru că nu mi-aş permite vreodată să fac acest lucru.

Tocmai l-aţi făcut!

Nu! Sunt nişte întrebări legitim, care au fost ridicate în spaţiul public şi de către toată mass media. Da, repet! În această campanie, subiectul important este marea afacere de corupţie din Primăria Capitalei. De câte ori aţi vorbit de faptul că, domnul Ştefan Vasâi este analfabet şi a fost Şeful Poliţiei Locale al Municipiului Bucureşti.

O provoc pe această cale pe doamna Gabriela Firea, provocare. Să vină în faţa presei cu domnul Văsâi şi să dea un test de dictare, pentru că este directorul general al achiziţiilor publice din Primăria Capitalei. Şi atât îi cer, să vină să dea un test de dictare.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite