Nicuşor Dan, atacat de partidele naţionaliste din România. Ce îi reproşează acestea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicuşor Dan nu a apucat să le răspundă celor care îl critică pentru poziţionarea USB la votul dat în CMGB privind suplimentarea sprijinului financiar pentru construcţia Catedralei Mântuirii Neamului. FOTO Eduard Enea
Nicuşor Dan nu a apucat să le răspundă celor care îl critică pentru poziţionarea USB la votul dat în CMGB privind suplimentarea sprijinului financiar pentru construcţia Catedralei Mântuirii Neamului. FOTO Eduard Enea

Opoziţia USB faţă de aprobarea suplimentării cu 15 milioane a sprijinului dat de Primăria Capitalei pentru proiectul Catedralei Mântuirii Neamului a dus la un val de atacuri la adresa liderului USB, Nicuşor Dan. Mai multe partide naţionaliste, dar şi oameni politici de aceeaşi factură sărit să-l acuze pe Nicuşor Dan că „sabotează identitatea naţională“.

Forţele politice naţionaliste din România au reacţionat după votul dat de consilierii generali pe tema suplimentarii banilor pentru sprijinirea construcţiei Catedralei Mântuirii Nemaului de către Primăria Capitalei. CGMB a aprobat, joi, suplimentarea cu 15 milioane de lei a sumelor alocate pentru Catedrala Mânturii Neamului şi alocarea a 4.500.000 de lei pentru Mănăstirea Antim, decizia fiind luată cu 31 voturi „pentru“ şi 20 „împotrivă“. 

Împotriva acestei suplimentări au fost consilierii USB şi PNL. În timp ce PNL a fost scutit de critici, la adresa USB şi a liderului acestui partid au început criticile şi atacurile din partea partidelor politice.  

Partidul Forţa Naţională a acuzat că votul din CGMB împotriva Catedralei ar fi „o decizie inspirată din planul de sabotare a identităţii naţionale pe care aglomeraţia de corporatişti numită USB îl pune sistematic în practică de un an de zile“, potrivit unui comunicat al secretarului general al formaţiunii, Mircea Găinuşă.

„Distrugerea valorilor neamului“

„Nu i-am văzut pe vajnicii usebişti porniţi împotriva moscheii de la Bucureşti, dar iată-i vituperând împotriva Catedralei Mântuirii Neamului. Acest lucru se întâmplă pentru că USB vrea să ne convingă că mântuirea vine de la globalism şi de la multinaţionale, iar nu de la credinţa pe care ne-am sprijinit aproape 2.000 de ani. Acţiunea USB de astăzi face parte din planul distrugerii valorilor neamului românesc şi a instituţiilor sale fundamentale. Fibra naţională trebuie înlocuită, în viziunea USB, cu parade gay şi cu corporatism transnaţional“, a continuat reprezentantul Forţei Naţionale.  

Pe de altă parte, europarlamentarul Laurenţiu Rebeca, vicepreşedinte al Grupului Europa Naţiunilor şi Libertăţilor (naţionaliştii europeni) din Parlamentul European susţine că Nicuşor Dan, prin poziţia sa politică, urmăreşte pregătirea unor aranjamente politice, obiectivul fiind apropierea de PNL.  „Sub sloganul «salvării Bucureştiului», Nicuşor Dan a trecut, mai întâi, subtil, din tabăra civică şi net anti-sistem în zona gri a aranjamentelor din administraţia locală şi se pregăteşte, acum, pentru saltul către politica «mare», evident pentru «salvarea României»!“, a afirmat Rebega. Mai mult, 

Un atac asupra lui Nicuşor Dan a venit şi din partea lui Marian Munteanu, cel care a ironizat activitatea preşedintelui USB încă din ziua lansării partidului Alianţa Noastră, formaiune pe care fostul lider al studenţilor.„Eu nu înţeleg un lucru. Am înţeles că Nicuşor Dan a refuzat postul de viceprimar. Atunci, de ce a refuzat să salveze Bucureştiul? România, ca să fie «salvată» are nevoie de seriozitate, competenţă şi patriotism. Ai văzut că nu poţi salva Bucureştiul, vrei să salvezi celelalte judeţe“, a subliniat Munteanu.

Mai mult, acesta completat după cele spuse despre Nicuşor Dan că lumea politică ar avea nevoie de alt timp de oameni: serioşi, competenţi, dar mai ales patrioţi. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite