Politică

articolul anterior articolul urmator

Nicuşor Dan a blocat în instanţă decizia PSD de a construi în parcul Herăstrău: Firea şi Tudorache nu mai pot desfigura Sectorul 1

16
26 May 2020 20:02:22
Autor: News.ro
Nicuşor Dan
Nicuşor Dan

Tribunalul Bucureşti a suspendat avizul de mediu pentru PUZ Sector 1, prin care deveneau construibile părţi din Parcul Herăstrău, din Pădurea Băneasa şi alte spaţii verzi din Sectorul 1. Nicuşor Dan, candidatul susţinut de PNL, USR şi PLUS pentru Primăria Capitalei, afirmă că, astfel, primarul general Gabriela Firea şi primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, ”nu mai pot înainta cu PUZ-ul care ar fi desfigurat Sectorul 1”.

”Tribunalul Bucureşti a suspendat astăzi avizul de mediu pentru PUZ sector 1, prin care deveneau construibile părţi din Parcul Herăstrău, din Pădurea Băneasa şi alte spaţii verzi din sectorul 1. Acţiunea a fost iniţiată de 5 ong-uri: Asociaţia Salvaţi Bucureştiul, Fundaţia Eco-Civica, Asociaţia Salvaţi Cartierele Dămăroaia şi Bucureştii Noi, Asociatia Cartierul Rezidential Drumul Stegarului - Odai şi Asociaţia Protecţia Lacului Băneasa”, a scris, marţi, pe Facebook, Nicuşor Dan.

Potrivit acestuia, ”fără avizul de mediu, Gabriela Firea şi Daniel Tudorache nu mai pot înainta cu PUZ-ul care ar fi desfigurat Sectorul 1”.

”Este procesul cu nr. 169 câştigat de Asociaţia Salvaţi Bucureştiul pe litigii de mediu, construcţii şi protejarea patrimoniului”, a mai scris Nicuşor Dan.

Asociaţia Salvaţi Bucureştiul a precizat că ”judecata s-a desfăşurat în mod fulger”.

”Astăzi a avut loc primul termen de judecată, s-au judecat intervenţia noastră principală, excepţiile şi fondul, respectiv tot astăzi am primit şi pronunţarea. Dintre motivele invocate, menţionăm: încălcarea legii mediului 195/2005 întrucât numeroase spaţii verzi au fost încadrate ca zone construibile; încălcarea legii apelor 107/1996 întrucât zonele de protecţie a malurilor lacurilor au devenit şi ele construibile; nefundamentarea corectă a avizului de mediu, întrucât planşele PUZ-ului nu prevedeau clar şi concludent ce modificări face acest PUZ, deci nu putea fi evaluat corect nici impactul său de mediu”, a transmis Asociaţia.

Decizia nu este definitivă, dar este executorie.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

16 Comentarii

Radu Mircea
26.05.2020, 20:15:46

# S-o bucura Nicusor Dan , dar el nu se gindeste ca shpagile au fost date , luate si cheltuite deja ??? Cu oamenii astia ce face ??? Sa se gindeasca ca poate va ajunge si el primar si sa vezi atunci ce rau este sa scoti din banca sa dai inapoi banii pe care i-ai muncit cu sudoarea fruntii , ca altfel te toarna dezvoltatoru' imobiliar la DNA .

+1 (7 voturi)
marin postavaru
26.05.2020, 20:20:19

asta nu e nimic, Ponta trebuie sa dea inapoi spaga chinezilor pentru dezvoltarea centralei nuceare de la Cernavoda. Poate va trebui pentru asta, sa-si subtieze contul de la Liberty bank din Tbilisi, banca lui Patriciu si daca afl DNA si despre asta ?

+8 (8 voturi)
Ţepeş
26.05.2020, 20:28:14

marin postavaru Dumnezeule, păi DNA și SRI nu știu ce știi tu? Înseamnă că e secret dacă organele statului habar nu au ce a făcut Ponta.

-6 (6 voturi)
m lupascu
26.05.2020, 20:22:31

- sanatatea si mediul, afacerea esede

+1 (3 voturi)
ileana iliescu
26.05.2020, 20:29:34

bravo domnule!te ai incapatanat cu familia traditionala si ai lasat usrul de izbeliste pe mana lui ha barnea,chichi de trei lei ridichii.

+1 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (16)

Modifică Setările