Politică

articolul anterior articolul urmator

Nicuşor Dan: Campania e mai mult decât o discuţie despre cine aduce apa caldă, este o luptă de valori. Fetiţei mele să nu i se spună că o panaramă este mare vedetă

15
21 Sep 2020 19:41:02
Autor: News.ro
Nicuşor Dan FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Nicuşor Dan FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Candidatul susţinut de PNL şi USR-PLUS la Primăria Capitalei Nicuşor Dan a afirmat că această campanie electorală pe care o duce este împotriva imposturii şi a unui „uriaş aparat de propagandă care ne spune că Bucureştiul nu a dus-o niciodată mai bine şi niciodată nu a avansat mai mult”. El a adăugat că este vorba despre o luptă de valori în care vrea ca fetiţei sale „să nu i se spună că o panaramă este o mare vedetă”.

„Am spus că această campanie e mai mult decât o discuţie despre cine aduce apă caldă, cât de ridicol poate să sune asta. Este de fapt o campanie despre valori, este o campanie despre demnitate  şi este o campanie împotriva imposturii. De când a început campania asta mă tot gândesc cum e posibil totuşi, cum e posibil ca să nu fie evident că o să câştigăm, în condiţiile în care oraşul este în faliment, în care oamenii nu au apă caldă, traficul e sufocat, poluarea e mai mare? Cum e posibil? Şi răspunsul este, dacă ne uităm în istoria recentă, o să vedem că această aberaţie este posibilă când reacţia oamenilor la puterea instalată e disproporţionat de mică, pentru că în anii ‘80 vedeam cu toţii magazinele goale şi ni se spunea la televizor că o ducem foarte bine. Am depus la Primăria Capitalei cele 26.000 de sesizări trimise de cetăţeni în două săptămâni şi am văzut Bucureştiul real – cu gropi, cu mii de locuri în care se aruncă ilegal deşeuri, cu poluare, cu lipsa apei calde, cu toate problemele pe care Bucureştiul le ştie. Şi pe de altă parte avem un uriaş aparat de propagandă care ne spune că Bucureştiul nu a dus-o niciodată mai bine şi niciodată nu a avansat mai mult. De fapt lupta este în nişte oameni care cred în nişte valori şi acest uriaş aparat de propagandă, care acum se bazează pe bani şi înainte de baza pe alte tipuri de forţe. Luptă de valori în care eu vreau ca fetiţei mele să nu i se spună că o panaramă este mare vedetă, da? Şi, din păcate, suntem cam la egalitate. Fiecare societate are panaramele ei, dar într-o societate normală ele stau undeva la periferie”a declarat Nicuşor Dan la un eveniment care a avut loc în zona Teatrului Naţional Bucureşti unde a prezentat priorităţile programului Noul Bucureşti şi soluţiile pe care le propune pentru modernizarea Capitalei.

El a adăugat că este foarte optimist că „o să ieşim victorioşi din această campanie”.

„Deci miza, dincolo de trafic, apă caldă, poluare, şcoli, condiţii de viaţă, este de fapt despre demnitate şi este despre rezistenţa bucureştenilor la nesimţire, la spoială, la impostură. Sunt foarte optimist că o să ieşim victorioşi din această campanie şi că o să fie momentul de început al noului Bucureşti, al unui Bucureşti al demnităţii şi al unui Bucureşti în care oamenii vor fi parte din acest oraş şi mândrii că lucrează pentru construcţia lui”, a conchis Nicuşor Dan.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

15 Comentarii

mihailovici mihail
21.09.2020, 20:31:08

Nicușor- ce frumoz vorbești mata ! Lacrimile imi curge de o asa fericire bruscă si inopinanta cind vad ce om fin esti mata ! Da' o intrebare am si eu - doar una - e adevarat ca ai stat la aceeași masă cu toți interlopii ăia? Ca daca da atunci ne p..... pe vorbele tale si iti mai dăm si o plăcuță suedeza in bot ... mm de securist jegos!

-4 (16 voturi)
mda
21.09.2020, 22:03:34

mm de postac jegos! (mm e prescurtarea numelui tau) "Sunt acuzat că am apărat un interlop. Vreau să vă spun că niciodată, la miile de oameni, care au venit la noi pentru a-i apăra, nu am făcut investigaţii să ştim cine sunt oamenii care vin să ne ceară ajutorul, pentru că nu este obiectul de activitate al asociaţiei pe care am înfiinţat-o. Ne-am uitat doar dacă oamenii au dreptate sau nu au dreptate şi dacă aveau dreptate am încercat şi de multe ori am reuşit. Ştiţi că avem 175 de procese câştigate la «Salvaţi Bucureştiul» şi am reuşit să-i ajutăm. Se spune că acea clădire era oricum ilegală. Aşa cum am spus, clădirea în cauză avea o autorizaţie emisă de Primăria Sectorului 4 , în anul 2013 şi în orice sistem de drept din lumea civilizată, o autorizaţie de construire naşte un drept de proprietate. Doar sistemul comunist nu a respectat dreptul de proprietate şi, în acest caz, Primăria Sectorului 4 s-a comportat exact ca statul comunist" "Am mers, mai întâi, la Avocatul Poporului, care putea să oprească acest abuz, nu a făcut-o. apoi, m-am adresat Primăriei Sectorului 4, inclusiv cu două materiale scrise, în care i-am atras atenţia că vor săvârşi un abuz. Nu am rezolvat nici aici şi atunci am intervenit în acest litigiu pe care acest cetăţean îl avea cu Primăria Sectorului 4, alături de colegii din asociaţia «Salvaţi Bucureştiul» şi Instanţa ne-a dat dreptate. Instanţa a constatat, prin hotărâre definitivă, că Primăria Sectorului 4 a demolat abuziv proprietatea unui cetăţean"

+2 (4 voturi)
ladiana stan
21.09.2020, 20:54:43

Observ că unii au reținut din propaganda psd-ista doar că Nicușor Dan a stat,(unde?) cu interlopi la masă . Nu au vrut să rețină cine este acest candidat, ce a facut pt acești indivizi de 15 ani și ce vrea să facă . De asemenea sunt mulțumiți că aprinde Firea milioane de beculețe de Crăciun, că sute de milioane de lei din impozitele bucurestenilor sunt papati de cele 22 de societăți comerciale înființate de primărie unde au găsit loc de muncă rudele și apropiații dnei Firea și Pandele, că suntem sancționați pt poluarea excesivă, că iarna sistemul centralizat de încălzire este mai mult în reparații, etc

-8 (18 voturi)
mihailovici mihail
21.09.2020, 21:07:22

Lady ... 1. după ce m-am fript cu Băsescu nu mai dau 2 bani pe dreapta din Romania 2. Unul care se dă de ceasul morții sa apere interesele interlopului Cîine nu valorează nici o ceapă degerata in fața mea. 3. Spune-mi cu cine esti prieten ca să îți spun cine ești! 4. Avem deja un președinte nătîng - gingavul asta de Nicusor Dan ne mai trebuie ca să aiba tortul cireașa.

-6 (14 voturi)
Dacia break
21.09.2020, 21:27:03

in 2016 erai la fel de optimist ca o s-o bati pe Firea?

-5 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (15)

Modifică Setările