Politică

articolul anterior articolul urmator

Nicuşor Dan: Am fost solicitat de oameni care au primit autorizaţie sau PUZ-uri pe care noi le-am contestat şi când ne-au solicitat să ne întâlnim, ne-am întâlnit

3
22 Sep 2020 20:55:49
Autor: News.ro
Nicuşor Dan este candidatul susţinut de PNS şi USR-PLUS la primărie
Nicuşor Dan este candidatul susţinut de PNS şi USR-PLUS la primărie

Candidatul susţinut de PNL şi USR-PLUS la Primăria Capitalei, a afirmat, referitor la imaginile cu el şi un reprezentant al unui dezvoltator imobiliar din sudul Capitalei, că i s-a cerut de mai multe persoane care aveau acte pe care asociaţia sa le-a contestat să se întâlnească şi că a făcut acest lucru, "de 12 sau 15 ori".

"Primul lucru pe care ni l-au spus aceşti oameni a fost: cum este posibil ca eu să am un act de la statul român şi dumneata să spui că acest act este ilegal? Noi le-am spus, de fiecare dată, pentru că, din păcate, nu se respectă legea în primăriile din Capitală", a declarat Nicuşor Dan.
 
Nicuşor Dan a fost întrebat, marţi, într-o conferinţă de presă, despre imaginile apărute cu el alături de un reprezentant al unui dezvoltator imobiliar din sudul Capitalei.
 
"De-a lungul timpului, am fost solicitat de mai mulţi oameni care au primit autorizaţie sau PUZ-uri sau diverse acte pe care noi le-am contestat şi de fiecare dată, când aceşti oameni ne-au solicitat să ne întâlnim, ne-am întâlnit cu ei. Probabil a fost de 12 sau 15 ori. Primul lucru pe care ni l-au spus aceşti oameni a fost: cum este posibil ca eu să am un act de la statul român şi dumneata să spui că acest act este ilegal? Noi le-am spus, de fiecare dată, pentru că, din păcate, nu se respectă legea în primăriile din Capitală. Şi le-am mai spus ceva, dacă cumva instanţa ne dă nouă dreptate şi spune că actul acesta este ilegal, mergeţi şi cereţi despăgubiri de la cei care v-au semnat. Nu au fost mai mult de doi sau trei care s-au dus să ceară despăgubiri, adică să cheme în garanţie Primăria. Şi mă întreb, de ce?", a explicat Nicuşor Dan.
 
El a detaiat că este vorba despre un teren din zona de sud a Bucureştiului, fostele sere Berceni.
 
"Acolo este un teren, ştiţi că există o uriaşă dezvoltare în zona Berceni, spre Popeşti. Este singurul teren pe care oamenilor ăstora care sunt foarte înghesuiţi li se poate amenaja un parc, pentru că nu au mai rămas terenuri acolo. Există o prevedere în legea 2 a spaţiilor verzi care spune că terenurile care au funcţiunea de sere nu le pot schimba destinaţia decât în funcţiune de spaţii verzi. Şi asta am spus noi", a afirmat Dan.
 
Potrivit acestuia, Primăria a dat 5 PUZ-uri pe aceste zone, urmate de un al şaselea PU, prin care schimbau destinaţia de sere în construibil.
 
"Noi ne-am dus în faţa instanţei şi am spus că aceste PUZ-uri sunt nelegale pentru că din sere nu poţi să transformi decât în spaţiu verde. Domniile lor ne-au solicitat să ne întâlnim, ne-am întâlnit, ne-au spus că ei au dreptate, noi le-am spus că noi avem dreptate, ne-am spus “la revedere” şi am plecat. Asta a fost tot!", a susţinut Nicuşor Dan.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

フフェオチラ実真
22.09.2020, 21:10:29

Comentariu considerat abuziv.

フフェオチラ実真
22.09.2020, 21:44:06

Comentariu considerat abuziv.

Mihai Neagu
23.09.2020, 00:31:29

Marsava inchizitie a MINCIUNII face politie politica si sterge comentariile care nu-i convin. RUSINEEEEE!!!!

-5 (5 voturi)
Modifică Setările