Nicuşor Dan: Au fost trei secţii în care am avut zero voturi. Presupun că voturile mele au fost trecute către alţi candidaţi. Comic ca tocmai PSD să acuze de fraudă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicuşor Dan FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Nicuşor Dan FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Primarul ales al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, miercuri, că au fost trei secţii în care nu a avut niciun vot şi crede că voturile pe care presupune că le-a avut au fost trecute către alţi candidaţi. În ce privesc acuzaţiile de fraudă venite dinspre PSD, acesta a relatat că i se pare „comic ca tocmai PSD să acuze fraude”.

Nicuşor Dan a fost întrebat despre situaţia de la Sectorul 1, unde nu a fost desemnat deocamdată un câştigător. 

„E clar că au fost nereguli. Şi pentru mine au fost trei secţii în care am avut zero voturi şi voturile pe care presupun că le-am avut au fost trecute către alţi candidaţi. E clar că au fost nereguli şi ele trebuie investigate, însă pentru ceea ce înseamnă primar general cred că diferenţa e aşa de mare că nu se pune problema”, a afirmat Nicuşor Dan. 

Acesta din urmă a răspuns apoi la acuzaţiile de fraudă venite din partea PSD

„Mi se pare comic ca tocmai PSD să acuze fraude, în condiţiile în care aţi văzut cu toţii ce s-a întâmplat. Ieşind din chestiunea asta cu buletine, cu saci de vot, am văzut explicit cum pe publicitate electorală, după ce Biroul Electoral Municipal a spus că Primăria nu mai are voie să continue cu acele sporturi pentru realizările Primăriei Capitalei, totuşi a continuat, deci e absurd să vorbeşti de fraudă când eşti Gabriela Firea", a susţinut Nicuşor Dan.

El a fost întrebat şi cum i se pare prezenţa liderului USR, Dan Barna, la sediului Biroului Electoral de Sector, unde nu ar fi trebuit să se afle.  

„Situaţia este excepţională. La Sectorul 1 zece secţii de votare din aproximativ 160 nu au fost...rezultatele au venit extrem de târziu, au existat suspiciuni şi atunci mi se pare normal ca să existe o implicare din partea celor care sunt interesaţi de un rezultat corect. Lucrul cel mai important este că pe ansamblu pe organizarea acestor alegeri rămân semne de întrebare”, a declarat Nicuşor Dan. 

El a precizat că este atipic faţă de campaniile anterioare să existe toate aceste contestaţii şi toate aceste suspiciuni legate de rezultatul votului. 

În ceea ce priveşte acuzaţiile Gabrielei Firea privind o campanie de „demolare” la adresa ei, el a răspuns, Nicuşor Dan explicat că situaţia a fost pe dos şi că a existat o campanie „murdară” împotriva sa.

„A fost o campanie absolut murdară la adresa mea. Vă aduc aminte că acum câteva zile mai multe televiziuni titrau că eu sunt în interiorul DNA-ului şi tot felul de alte ştiri false. Să nu mai vorbim de campanii murdare”, a mai precizat primarul ales al Capitalei.

Gabriela Firea a declarat, marţi seara, la un post de televiziune, că va solicita renumărarea voturilor după ce mai multe persoane i-au spus că au existat nereguli în procesul electoral de duminică.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite