Politică

articolul anterior articolul urmator

Nicuşor Dan desfiinţează companiile municipale: Primăria Generală şi instituţiile din subordine au împreună circa 35.000 de angajaţi

41
31 Oct 2020 15:37:37
Autor: Radu Eremia
Nicuşor Dan FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Nicuşor Dan FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, susţine că Primăria Generală şi instituţiile din subordinea acesteia au împreună aproximativ 35.000 de angajaţi ale căror salarii presupun un buget lunar de 60 de milioane de lei. Dan reafirmă angajamentul pe care l-a luat în campania electorală, de a desfiinţa unele dintre companiile înfiinţate în mandatul Gabrielei Firea, afirmând că şefii „politici” nu se vor regăsi în funcţii după reorganizare.

Noul primar al Bucureştiului, Nicuşor Dan, a afirmat, într-o emisiune difuzată sâmbătă de Digi 24, că Primăria Capitalei şi instituţiile şi companiile din subordinea acesteia cumulează aproximativ 35.000 de salariaţi. Astfel, sunt aproximativ 1.100 angajaţi în Primărie, 11.000 salariaţi în Serviciul de Transport Bucureşti, 3.500 de angajaţi în Termoenergetica, în celelalte companii municipale aproximativ 3.500 de persoane şi în instituţiile din subordinea câteva mii de angajaţi.
 
Conform noului edil, salariile acestora reprezintă o cheltuială de 60 de milioane de lei lunar, iar la nivelul bugetului de 4 miliarde al Capitalei cheltuiala pentru salarii se ridică la 17-18 la sută.
 
În ceea ce priveşte angajaţii din Primăria Capitalei şi cele şase primării de sector, plus instituţiile subordonate acestora, Nicuşor Dan a declarat că "probabil sunt de ordinul a 70.000”. 
 
Nicuşor Dan a menţionat că va pune în aplicare promisiunea din campania electorală privind desfiinţarea unora dintre companiile municipale înfiinţate în mandatul predecesorului său. 
 
"Companiile din subordine, mai puţin STB-ul şi Termoenergetica, sunt nişte trucuri juridice pentru a scăpa de parcursul de licitaţii şi cea mai mare parte dintre ele o să fie închise, este un angajament pe care l-am luat încă din campania electorală. Nu pot să dau un procent însă o să facem un audit şi financiar şi de resurse umane, de management în fiecare instituţie şi în funcţie de acesta o să luăm lua decizia”, a declarat Nicuşor Dan.
 
Spre exemplu, la Administraţia Lacuri Parcuri şi Agrement (ALPAB), care a fost împărţită în mai multe structuri, el a spus că oamenii din companiile în care a fost împărţită vor fi readuşi la ALPAB, companiile vor fi desfiinţate, după care "o să vedem cu toţi oamenii pe care îi avem în ALPAB ce e de făcut”.
 
„Şefii politici, ce înseamnă în Consilii de Administraţie şi manageri ei nu se vor regăsi în această...”, a adăugat Nicuşor Dan. 
 
El a adăugat că imediat după preluarea mandatului a constatat că au fost depuse "câteva demisii la nivel de directori” în Primăria Capitalei.
 
El a explicat şi care este motivul pentru care nu a mers la Primărie din momentul în care a fost ales şi până la momentul învestirii sale în funcţia de primar: "Nu am vrut să deschidem alte dezbateri pe alte teme, care nu duc nicăieri”.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

41 Comentarii

Azzumbo Jo
31.10.2020, 15:47:30

Cred ca va dura cel putin un an sa repare dupa Firea.

+22 (28 voturi)
muresan anna
31.10.2020, 16:28:33

Va "deranja" mullta lume.Sper sa reuseasca!

+21 (25 voturi)
kevin hoher
31.10.2020, 16:02:43

Mucisor, copil cu bretonas de cretinel, incepe sa-si dea seama in ce s-a bagat.El inca isi mai face curaj ca o sa-l scape Lajos Orbanu', doar ca ei or sa fie numai coledzi de bulaneala la "intristare".

-25 (37 voturi)
Relon Mask
31.10.2020, 16:04:57

Daca da afara toate curvele si pilele din PMB fara sa aduca pe altii, are deja al doilea mandat asigurat !

+23 (31 voturi)
Sybil
31.10.2020, 16:05:09

din spusele lui inteleg ca va comasa toate structurile acelea nou create intr-una singura, aducand toti angajatiii la primaria capitalei, mai putin directorii.

-12 (16 voturi)

Vezi toate comentariile (41)

Modifică Setările