Politică

articolul anterior articolul urmator

Nicuşor Dan îi răspunde lui Firea: Nu a fost în stare timp de 4 ani să obţină banii europeni care erau alocaţi Bucureştiului. A dat bani pe târguri, concerte şi tot felul de prostii

8
18 Jan 2022 11:46:27
Autor: News.ro
Nicuşor Dan
Nicuşor Dan

Primarul Capitalei a răspuns, marţi, acuzaţiilor aduse de Gabriela Firea, privind riscul de a pierde fondurile europene nerambursabile pentru înlocuirea conductelor vechi de termoficare, care ajung la aproape 300 de milioane de euro.

”Cu un tupeu incredibil, fostul primar Firea mă acuză de situaţia termiei din Bucureşti. Să ne uităm din nou la graficul cu alocările de bani pentru termie din ultimii ani. În loc să dea bani pentru termie, a dat bani pe târguri, concerte şi tot felul de prostii. Banii care lipsesc din alocare ar fi permis înlocuirea la timp a reţelei. În ceea ce priveşte fondurile europene pentru termie, nu a fost în stare timp de 4 ani să obţină banii europeni care erau alocaţi Bucureştiului”, a scris Nicuşor Dan în postare. 
 
Primarul Capitalei arată că a preluat mandatul cu conturile blocate, cu furnizori neplătiţi de 2 ani.
 
”Nimeni nu mai voia să lucreze cu Primăria Capitalei. Din punct de vedere tehnic, înlocuirea celor 210 km conducte cu bani europeni nu poate fi făcută înainte de înlocuirea altor 63 km de conducte. Toţi cei 63 de km au fost alocaţi de administraţia Firea companiei municipale Energetica, care în mandatul Firea a reuşit să înlocuiască 7 km!”, spune Nicuşor Dan. 
 
 
Primarul Capitalei mai menţionează că a trebuit mai întâi să deblocheze situaţia financiară, pentru că nu mai venea nimeni să lucreze cu Primăria, şi apoi să scoată la licitaţie 40 de km din cei 63, deoarece altfel, compania Energetica ar fi terminat cei 56 km rămaşi în 6-7 ani, pe care începem lucrările primăvara asta.
 
”Am lăsat 16 km la Energetica, care a făcut 9 km anul trecut. Abia apoi putem lucra la cei 210 km, pentru care atribuirea este în curs. Am semnat pentru asta parteneriatul cu ANAP şi cu Banca Mondială”, mai scris Nicuşor Dan.
 
Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a scris, marţi, pe Facebook, că Bucureştiul riscă să piardă o şansă financiarā unică, în timp ce mii de familii îngheaţă în case, ea acuzându-l pe actualul primar al Capitalei că riscă să piardă fondurile europene nerambursabile pentru înlocuirea conductelor vechi de termoficare, de aproape 300 de milioane de euro.
 
 
Ea preciza că şi dacă licitaţiile ar porni astăzi, tot ar fi prea târziu, pentru că proiectul este finanţat pentru exerciţiul financiar 2014 – 2020, iar regulile spun că fondurile trebuie cheltuite până în 2023.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

cuore hombra
18.01.2022, 13:08:44

made PSD - bani tocati aiurea

+4 (4 voturi)
muresan anna
18.01.2022, 13:59:09

Ce relevanta are adevarul pentru un pesedist? Niciuna! Daca coana Firea are gura mare, este de-ajuns pentru cei ca ea.

+3 (3 voturi)
daniel dan
18.01.2022, 14:07:16

Ministrul familiei traditionale Pandele.

+1 (1 vot)
eu doar constat
18.01.2022, 15:32:33

Nicushor Dan dovedeste ca habar n-are ce inseamna capitolele de cheltuieli dintr-un buget. Exista cheltuieli curente si cheltuieli de investitii. A scoate bani dintr-un capitol si a le trece in alt capitol, fara acordul Consiliului General al Capitalei, inseamna infractiune si se numeste deturnare de fonduri. Firea nu a putut cheltui pentru investitii bani prevazuti pentru cheltuieli curente, iar la investitii Nicushor Dan nu dezvaluie ca el personal, impreuna cu sleahta de rezisti si liberali din Consiliul General al Bucurestiului, au respins continuu toate initiativele lui Firea si, ce e mai rau, nici nu si-au impus includerea in bugetele anuale ale PMB obiectivele dorite de investitii, inclusiv cele privind reinnoirea retelei de termoficare. Deci Firea NU AVEA prevazuti bani pentru lucrari de termoficare, "gratie" talpilor puse permanent de cei care acum se plang ca nu s-a facut nimic. Da, dlor! Nu s-a facut nimic, sau apropape nimic, cat a fost Firea si ati mostenit (cules) ce ati semanat. Daca Nicushor nu promitea la alegerile locale, ca deja de a doua zi bucurestenii vor avea apa calda, nimeni nu-i sarea acum in cap. Dar a promis si nu se poate dezvinovati, ca nu stia care e situatie retelei din Bucuresti. Ca a fost ani buni consilier general in CGMB si a contribuit direct la situatia de azi.

-1 (3 voturi)
laur laur
18.01.2022, 16:06:06

Firea si-a pierdut memoria ! Acum, din cauza sârmei din coor, care actioneaza ca o antena,( de rusi), a capatat o memorie selectiva . Nu-si mai aminteste de afacerea Parcul Verdi, in care a supraevaluat pretul platit de PMB "prietenilor ei" pentru terenurile pe care intamplator acestia tocmai le cumparasera la preturi derizorii, sfatuiti de duhul sfant, ( DNA mai respiri ?), de fapul ca vroia sa faca targ de Craciun, in Piata Victoriei, pentru a impiedica protestele, de toate gainile si iepurasii din ipsos, de vaucherele pentru bicicleta fara un metru de pista, de Companii Municipale unde a aruncat 500 de milioane de euro rudelor si prietenilor din Voluntari si nu numai, ( DNA mai ai puls ?) sau de caldura si apa calda care NU ERA nici in mandatul ei, si cu toate astea nu a facut nimic . Ia uite aici cumatra, poate iti revine memoria: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/protest-cu-ligheane-in-fata-primariei-capitalei-participant-ne-spalam-ca-pe-vremea-lui-ceausescu-1227061?fbclid=IwAR2LMF5Ij9IeLUK9r8EtrmYB0i5Bb2srmExdrOuBZl5eGyQNhfKM1E7b04w

+2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (8)

Modifică Setările