Politică

articolul anterior articolul urmator

Nicuşor Dan reclamă mai multe infracţiuni în acordul pe care Gabriela Firea l-a semnat cu familia Constanda pentru stingerea datoriei

7
20 Sep 2020 14:10:17
Autor: News.ro
Nicuşor Dan, candidat al PNL şi al USR-PLUS la Primăria Capitalei. FOTO Mediafax / Andreea Alexandru
Nicuşor Dan, candidat al PNL şi al USR-PLUS la Primăria Capitalei. FOTO Mediafax / Andreea Alexandru

Candidatul susţinut de PNL şi USR PLUS la Primăria Capitalei, Nicuşor Dan, reclamă mai multe infracţiuni în acordul pe care Gabriela Firea l-a semnat cu familia Constanda pentru stingerea datoriei. Dan susţine că, deşi familia Constanda a fost de acord să primească 7.000 de metri pătraţi de tren pentru stingerea a 30 de milioane de euro din datorie, Firea a propus transferul a 15.000 de metri pătraţi pentru doar 22 de milioane din datorie.

”A apărut în spaţiul public acordul între primarul capitalei şi familia Constanda, pe care o să vi-l trimit pe mail, după ce anonimizăm datele personale. În primul rând, cer Primăriei Capitalei să confirme că acest act este acordul pe care l-a semnat cu familia Constanda. Acest act spune următoarele lucruri: că Primăria îi va plăti lui Constanda 18 milioane de euro, în prima jumătate a anului 2020, că Primăria Capitalei va da familiei Constanda un teren de 7.000 de metri pătraţi pentru stingerea a 30 milioane de euro din datorie şi mai spune că, din datoria rămasă, 40% o să fie plătită până la sfârşitul anului 2020. Sunt trei elemente de ilegalitate dintre care, ultimele două sunt infracţiuni”, a declarat, duminică, Nicuşor dan într-o conferinţă de presă.

Potrivit acestuia, Municipiul Bucureşti nu are voie să vândă un teren din proprietatea sa fără să facă o licitaţie publică. 

De asemenea, primarul general ”nu are voie să se oblige la plăţi pe care nu i le-a acordat Consiliul General prin bugete aprobate”.

„Este ca şi cum Guvernul ar face plăţi pe care nu i le-a aprobat Parlamentul prin legea bugetului şi, repet, aceasta este o infracţiune prevăzută de legea finanţelor publice locale”, a mai declarat Nicuşor Dan.

Acesta a făcut referire şi la un alt caz similar în care Primăria Bucureşri ar fi trebuit să plătească despăgubiri unei familii, tot în baza unei sentinţe definitive.
”Primarul Firea se obligă ca în cursul anului 2020 să plătească suma de 58 milioane de euro, în condiţiile în care bugetul aprobat de Consiliul General pentru despăgubiri civile era de doar 32 de milioane de euro.Primarul General s-a obligat, faţă de nişte privaţi, să plătească din conturile municipalităţii, dublu faţă de cât îi permisese Consiliul General să o facă şi aceasta este o infracţiune prevăzută de legea finanţelor publice locale”, a mai afirmat Nicuşor Dan.

Acesta prezintă datele acordului încheiat de Gabriela Firea cu familia Constanda.

”Familia Constanda este de acord să primească un teren de 7.000 de metri pătraţi şi construcţii pentru a stinge 30 de milioane de euro. Ce face primarul Firea? Se duce în faţa Consiliului General şi le propune acestora să dea familiei Constanda un teren de 15.000 de metri pătraţi, un teren dublu faţă de cel iniţial, pentru a stinge o sumă mai mică decât cea iniţială, de doar 22 de milioane de euro. Este un act prin care Primarul Firea a acţionat împotriva mandatului bucureştenilor şi, evident, infracţiune”, a adăugat Nicuşor Dan.

Acesta a afirmat că va continua cu dezvăluirile ”din activităţile Caracatiţei infracţionale din Primăria Capitalei”.

”Concluzia pe care o am este că în aceste alegeri avem de ales între Firea la Primărie sau Firea la puşcărie”, a încheuat candidatul susţinut de PNL şi USR PLUS.

Consiliul General al Municipiului Bucureşri s-a reunit în repetate rânduri pentru a vota darea în plată a unui teren de 15.000 de metri pătraţi familiei Constanda. Hotărârea trebuie adoptată cu două treimi din voturl consilierilor .şi acestea nu s-au întrunit niciodată. 

Consilierii au cerut în repetate rânduri corespondenţa purtată între Primăria Capitalei şi reprezentanţii familiei Constanda şi au reclamat de fiecare dată că nu au primit-o. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

Un cititor
20.09.2020, 14:14:41

Bravo, Nicusor Dan !!! Pune lupa pe afacerile Tutei !!!

0 (6 voturi)
Constantin Gadea
20.09.2020, 14:44:03

PE BASESCU IL VOTEZ, FINDCA POT SA GARANTEZ, CA VA STI TOT CE SA FACA, SI NU-I ALTU, SA-L INTREACA. CAPITALA NOASTRA, DRAGA, O DORESTE TARA-NTREAGA, CA VIENA, CA PARISUL; CA NOI SUNTEM DE TOT RASUL: CIRCULATIA-I BLOCATA, ATMOSFERA-I POLUATA. INTERLOPII SI GOLANII, SE INTREC CU SOBOLANII. RADETUL E CATASTROFA, SI EDILII FARA STOFA. CAPITALA-I DOAR MUNTEANA, DAR O VREM EUROPEANA, SI TREBUIE MANA FORTE, CARE GREUL SA SUPORTE. DE ACEEA, VIN SI SPUN: DOAR BASESCU-I FOARTE BUN SA FIE ALES PRIMAR ! DAN E BUN VICEPRIMAR. BASESCU E SUFLET TARE, COMANDANT, TREI ANI, PE MARE, SI NE FACE VIATA BUNA, CUM A-NVINS ORICE FURTUNA, EU, DIN INIMA, VA SPUN, CA BASESCU-I CEL MAI BUN.

-8 (8 voturi)
Constantin Gadea
20.09.2020, 14:46:02

INDEMN PENTRU BUCURESTENI. Fratilor bucuresteni ! Va indemn, cu sufletul curat, sa va ganditi bine pe cine alegeti ca PRIMAR GENERAL AL CAPITALEI. Sa va ganditi la Romania, nu la partidele politice. Sa va ganditi la familiile voastre, la viata copiilor vostri, la soarta Romaniei si a neamului romanesc, inainte de a vota. Fiindca soarta tarii si a copiilor vostri va fi mai buna, daca viata va fi radical imbunatatita in Capitala. Dintre candidatii pentru functia de Primar al Capitalei, doar Basescu si Nicusor Dan sunt buni, si de totala incredere dupa parerea mea. Dintre acestia doi, Basescu este cel mai recomandat, deoarece dispune de multa experienta si are capacitatea sa aduca la indeplinire toate proiectele sale pentru imbunatatirea vietii in Capitala tarii. Puteti afla tot ce vrea sa faca Basescu, cu un clic pe ,,Revin la Capitala” al anuntului electoral din ziarul ADEVARUL. Basescu-primar si Nicusor Dan-viceprimar; aceasta este solutia cea mai buna, ca sa capete experienta si Nicusor pentru activitatea practica de primar al Capitalei. Nu sunt in niciun partid si nu am nicio legatura cu fostul presedinte Basescu. Iubesc Romania si neamul romanesc si am un cult deosebit pentru Maresalul Antonescu, pe care il consider CEL MAI MARE EROU NATIONAL AL ROMANIEI. Atat doar.

-10 (10 voturi)
M Costi
20.09.2020, 16:53:30

Cum se vede , Mucuşor vrea la Primarie , avand falimentul acesteia ca alternativa , in caz ca nu castiga alegerile ! Insa , s-ar putea sa le obtina pe ambele , adica si Primaria si falimentul. Sa-l vedem atunci !

-2 (6 voturi)
eu doar constat
20.09.2020, 19:17:47

Nicushor se contrazice. "„Este ca şi cum Guvernul ar face plăţi pe care nu i le-a aprobat Parlamentul prin legea bugetului şi, repet, aceasta este o infracţiune prevăzută de legea finanţelor publice locale”, a mai declarat Nicuşor Dan. Tot ce a convenit Firea a fost prezentat CPMB spre aprobare, ori NDan nu stie ca CPMB este "parlamentul" Bucurestiului? A trata cu cineva nu e interzis, ci a pune in practica ce ai tratat fara acordul "parlamentului". Ori Firea n-a pus nimic in practica, pentru ca CPMB s-a opus. In al doilea rand, cele sugerate de NDan se remarca prin elipsa de informatii complete, dupa ce trage o concluzie schioapa. A oferit 15.000 de mp in locul a 7000 conveniti? Dar, unde se amplasau cei 7mii mp, conveniti initial si unde cei 15 mii din propunerea inaintata spre aprobare CPMB? Pentru ca 7000 mp in centrul Bucurestiului valoreaza de cateva ori mai mult decat cei 15 mii mp, amplasati, probabil in afara Bucurestiului, poate si in afara liniei de centura a Bucurestiului. Spuneti unde sunt terenurile in cauza si nu mai bateti campii. Oricum, datoria fata de Costanda ramane si dupa alegerile de la 27 sept, iar Dandanache, daca va iesi, va trebui sa o rezolve tot printr-o intelegere cu Costanda, sau primaria condusa de el va fi executata silit, Si, daca nu va avea 2/3 din CPMB, PSD va face exact ce au facut el si idiotii lui companioni, adepti ai tacticii de Ghitza Contra si va baga primaria Bucurestiului in faliment. Exista o vorba romaneasca veche: Ce tie nu-ti place, altcuiva nu-i face. Asa ca sa nu te miri, daca vei castiga alegerile sa ai parte exact de acelas tratament si nu vei putea face pe jignitul, pentru ca bucurestenii stiu ce ai facut. NOTA A nu se uita ca vinovatul principal in speta Costanda e Base, care acum il secondeaza pe Dandanache si chiar isi permite sa declare ca "daca nu iese Nicushor Dan, il va scoate pe Orban de la guvernare". Ce-ar fi, daca DNA s-ar ocupa serios de "mostenirea" lasata de mandatele de primar general ale lui Base, din care s-a ales si cu vila din Mihaileanu, intr-un mod mai mult decat ilicit si sa incheiem odata pentru totdeauna cu acest personaj toxic - Petrov.

0 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (7)

Modifică Setările