Politică

articolul anterior articolul urmator

Nicuşor Dan, replică pentru Vlad Voiculescu: Trebuie să învăţăm să ne împărţim competenţa

20
22 Jan 2021 15:54:44
Autor: Iulian Bîrzoi
FOTO Mediafax
FOTO Mediafax

Primarul General al Capitalei Nicuşor Dan i-a replicat ministrului Sănătăţii Vlad Voiculescu, care a cerut, în timpul şedinţei Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă din Bucureşti, ca restricţiile din Capitală să fie menţinute. „Trebuie să învăţăm să ne împărţim competenţa. Eu ca autoritate locală am nişte atribuţii”, i-a răspuns Nicuşor Dan

Nicuşor Dan i-a sugerat ministrului Sănătăţii Vlad Voiculescu să nu se amestece în deciziile luate pentru Capitală.

„Trebuie să învăţăm să ne împărţim competenţa. Eu ca autoritate locală am nişte atribuţii. Aşa scrie legea. Avem un Comitet Naţional care a luat aceste decizii şi a stabilit aceste rate de incidenţă. Am deja suficiente atribuţii ca să nu intru peste atribuţiile altora. Există un ministru al Sănătăţii, un Comitet Naţional, eu ca autoritate mă subordonez. În cuprinsul hotărârii, se scrie că se fac relaxările cu condiţia ca indicele să rămână sub 3, ceea ce e foarte probabil”, a declarat Nicuşor Dan.

Într-o scrisoare transmisă Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a cerut menţinerea restricţiilor din Capitală.

„Considerăm că în contextul naţional şi european, măsurile de relaxare reprezintă un risc major”, precizează ministrul, care susţine că alte relaxări ar pune în pericol redeschiderea şcolilor, care este o prioritate.

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a decis ridicarea mai multor restricţii în Capitală, începând cu ziua de luni. Decizia vine după ce trei zile la rând incidenţa infectării cu COVID-19 s-a situat sub 3 la mia de locuitori.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

20 Comentarii

Madafakaa
22.01.2021, 15:59:38

Plicusor credea ca Voiculescu o sa fie catelusul lui si l-a ignorat vreo 2 luni dar acu s-a trezit si si-a dat seama ca ala e peste el. Nasol, Frigusor, daca nu erai pramatie Voiculescu era viceprimar acum si poate ministru sanatatii era cineva de la PNL.

-9 (21 voturi)
Backspace SysRq
22.01.2021, 16:22:56

Nicușor e naiv, nu cred ca e capabil să-i țină piept vreodată jegului de la minister, care e un criminal nenorocit. Oricum, doar nu crede cineva că vă dă drumul din lesă pentru prea mult timp (sau că lasă lesa ceva mai lungă). Ca prin minune, infectarile vor crește din nou și din nou, si din nou... până își scoate pârleala pfizer și se vaccinează 70%. Foarte greu de atins acest procent, așa ca botnițele rămân, restricțiile rămân șamd. Dar, când își va scoate pfizer pârleala nu ține de guvernul român. Eu, până la urmă, de guvernul liberal sunt mulțumit, pur și simplu ne-a lăsat să ne vedem de viață, declarativ au fost niște localități în carantină, dar nimeni nu a cerut niciodată vreo declarație nimănui. Ce puteau face, când Europa era "lovită", vezi Doamne, de virus, să fie ei mai cu moț? Nu! Așa că au zis că e carantină dar ne-au lăsat în pace. Trebuie să vedem și asta. Și pe stadă, dacă ai masca pe bărbie, așa cum o port eu, nu te întreabă nimeni nimic. Nu cred că la fel că va merge treaba cu progresiștii lu pește prăjit care sunt acum în guvern.

-10 (20 voturi)
Madafakaa
22.01.2021, 16:45:34

Ce puteau face? Sa iti traga doua bastoane peste bot si sa te lase fara dinti, apoi purtai masca ca sa nu te traga curentu prin gura.

-9 (17 voturi)
costea petre
22.01.2021, 16:28:01

De aceasta data cred ca amandoi au dreptate, dupa modelul celebru al rabinului, care print-o demonstratie maiastra arata ca toata lume are dreptate.

+2 (2 voturi)
teo mike
22.01.2021, 16:59:37

Nicusor putzisor a prins grai. Urat din partea lui ca i-a vorbit asa lui Vlad. Are si el stapanii lui...ce sa-i faci. Cel mai rational si profesionist ministru pe care l-a avut Romania de 30 de ani. Bravo Vlad!

-11 (21 voturi)

Vezi toate comentariile (20)

Modifică Setările