Nicuşor Dan şi-a lansat candidaţii la Sectoarele din Bucureşti. Pe mâna cui merge candidatul USB

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicuşor Dan, candidatul USB la Primăria Capitalei FOTO Eduard Enea
Nicuşor Dan, candidatul USB la Primăria Capitalei FOTO Eduard Enea

Uniunea Salvaţi Bucureştiul (USB) şi-a lansat joi candidaţii pentru cele şase funcţiid e primar, astfel: Clotilde Armand (Sector 1), Antoaneta Bugner (Sectorul 2), Roxana Wring (Sector 3), Dumitru Dobrev (Sectorul 4), Florin Georgescu (Sectorul 5) şi Mihai Daneş (Sectorul 6).

„Vă aducem în faţă nişte oameni care sunt competenţi în meseria lor. Oricare dintre ei ar putea să profeseze în lumea asta, e o alegere că au ales să trăiască în România şi un pas înainte pe care ei îl fac, o asumare de a veni în numele unei mari categorii de oameni, să rezolve problemele societăţii“, a spus candidatul USB pentru Primăria Capitalei, Nicuşor Dan.

Transportul, încălzirea termică şi activitatea culturală sunt principalele priorităţi ale lui Nicuşor Dan. „Aducem experienţa managerială a tuturor oamenilor pe care îi vedeţi în spate, să facă din administraţia publică un mecanism de gestiune a banilor cetăţenilor şi un mecanism de rezolvare profesionistă a problemelor pe care cetăţenii le au. Apoi venim cu soluţii concrete la marile probleme pe care le are oraşul, în care spunem cât costă şi în cât timp pot să fie făcute: la problema traficului şi în general a transportului, la marea problemă a încălzirii termice, la ce înseamnă ansamblul de spaţii verzi, la tot ce înseamnă activitatea culturală, de recreere a cetăţenilor. Venim cu o soluţie concretă la problema educaţiei“, a mai afirmat Nicuşor Dan.

Nicuşor Dan nu crede că este o piedică în realizarea proiectelor faptul că nu va avea de partea sa majoritatea din Consiliul General. „Primarul general, dacă este un primar care doreşte şi are viziune pentru oraş, — ceea ce nu s-a întâmplat până acum—, poate să vină în faţa Consiliului General cu un număr de proiecte: 'Le votaţi sau banii rămân la buget'. Consilierii nu pot să vină cu proiecte paralele. Se crede că raportul de putere este Consiliul General 90% — primarul general 10%. În opinia mea, raportul de putere este primarul general 80% — Consiliul General 20%"“, a mai arătat Nicuşor Dan.

Candidatul USB la Primăria Capitalei, Nicuşor Dan, a mai spus că s-a întâlnit cu oameni de afaceri pentru a le cere bani pentru campania sa electorală, însă tranzacţiile s-au făcut prin contracte semnate la notariat, în care se preciza că aceştia nu au pretenţii de ordin politic.

"M-am întâlnit cu oameni de afaceri, câţiva mi-au dat. Conform Codului civil, am fost cu ei la notariat şi am semnat un contract autentic în faţa notarului. Unul din lucrurile scrise în toate aceste contracte este că donatorul nu are niciun fel de pretenţie de ordin politic pentru activitatea noastră", a declarat Nicuşor Dan.

El a spus că vrea să strângă aproximativ 100.000 de euro pentru campania sa, iar sursele de finanţare sunt "donaţiile mari şi mici". În acest sens, a deschis pe site-ul de campanie un mecanism de donaţii online şi dă asigurări că acesta este transparent şi în acord cu legislaţia în vigoare.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite