Nicuşor Dan sugerează că o posibilă fraudă electorală ar fi dus la înfrângerea lui Clotilde Armand

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul USB, Nicuşor Dan. FOTO Sever Gheorghe
Liderul USB, Nicuşor Dan. FOTO Sever Gheorghe

Nicuşor Dan a explicat într-un mesaj publicat pe Facebook faptul că exact în secţiile în care USB nu a avut delegaţi în Sectorul 1, acolo PSD a avut un număr mare de voturi, în celelalte situaţia fiind echilibrată, cu un uşor avans al candidatului USB, Clotilde Armand

„În Sectorul 1 au fost 163 de secţii.Am avut delegaţi în 126 de secţii. În ele Clotilde Armand a câstigat cu 76 de voturi (medie 0,6 voturi / secţie pentru noi)“, a afirmat Nicuşor Dan care a arătat ce s-a întâmplat şi în celelalte secţii, în care USB-ul nu a avut oameni.  „Nu am avut delegaţi în 36 de secţii. În acestea PSD a câstigat cu 1.755 de voturi (medie 46 voturi / secţie în defavoarea noastră)“, a subliniat candidatul USB pentru Capitală. 

Şi Clotilde Armand susţine că schimbarea ordinii primilor doi clasaţi la alegerile pentru primărie în favoarea lui Dan Tudorache (PSD) ridică dubii în privinţa corectitudinii procesului de numărare a voturilor. ”Această răsturnare de situaţie aruncă o îndoială asupra corectitudinii procesului de numărare şi înregistrare a voturilor în secţiile de votare. Simpla apariţie a unei asemenea îndoieli, după 26 de ani de la demararea procesului democratic în România, aruncă o lumină negativă asupra imaginii ţării”, susţine Clotilde Armand într-un comunicat de presă.

Ea şi-a exprimat încrederea că Biroul Electoral Central îşi va îndeplini atribuţiile şi le-a mulţumit celor care au venit duminică să voteze. ”Prezenţa la vot este prima formă de implicare în procesul de guvernare a comunităţii în care locuim. Din acest motiv ţin să mulţumesc celor care şi-au exprimat ieri votul, indiferent de opţiunile lor politice. Le sunt profund recunoscătoare celor care s-au mobilizat pentru a ne susţine”, a spus Clotilde Armand.

Rezultatele exit-poll o dădeau câştigătoare, în Sectorul 1, pe Clotilde Armand, reprezentanta Uniunii Salvaţi Bucureştiul (USB), cu 31,4% din voturi, următorul clasat fiind Daniel Tudorache. 

După centralizarea de către BEC a unui număr total de 69.764 de voturi valabil exprimate în Sectorul 1, Daniel Tudorache (PSD) ar fi câştigător cu 21.726 de voturi reprezentând 31,14%, în timp ce Clotilde Armand a obţinut 20.050 de voturi reprezentând 28.73%.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite