Nicuşor Dan critică argumentele lui Tudorel Toader: „O acuză pe Kövesi de un conflict constituţional pe care Tăriceanu şi Tudorel Toader l-au generat“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nicuşor Dan a publicat pe pagina personală de Facebook o scurtă analiză pe marginea discursului lui Tudorel Toader, prin care a propus demiterea şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi: „O acuză pe Laura Codruţa Kovesi că a avut o poziţie publică fata de legile justiţiei. Conducerea unui parchet trebuie să aibă o poziţie publică pe o lege care îi reglementează activitatea“, scrie fostul lider al USR.

Nicuşor Dan a arătat care sunt, în opinia sa, punctele slabe ale discursului ministrului Justiţiei, Tudorel Toader şi a criticat argumentele aduse de acesta pentru demiterea Laurei Codruţa Kovesi. Iată mesajul său integral:

„Scurtă analiză la argumentele lui Tudorel Toader de azi. E o discuţie care stârneşte emoţia publică, m-aş bucura să existe o dezbatere raţională în societate.

1. Două total nerezonabile:
a. O acuză pe Laura Codruţa Kovesi de un conflict constituţional pe care Tăriceanu şi Tudorel Toader l-au generat, spunând că DNA nu are dreptul sa ancheteze modul în care s-a emis o Hotărâre de Guvern. Curtea Constitutională a respins în unanimitate susţinerea ministrului Toader şi a dat dreptate DNA.
b. O acuză pe Laura Codruţa Kovesi că a avut o poziţie publică fata de legile justiţiei. Conducerea unui parchet trebuie să aibă o poziţie publică pe o lege care îi reglementează activitatea.

2. Chestiuni pe care nu le dovedeşte cu rapoarte oficiale: 
a. Că a crescut numarul de achitări în dosarele instrumentate de DNA. Cine şi unde a publicat statistica? Comparaţia cu parchete din ţări europene.
b. Că DNA a falsificat transcrierea unor înregistrări. A falsificat cu rea credinţă, schimbând sensul? Să vedem nişte exemple.

3. Sunt puncte în care pare că are dreptate, dar pentru care trebuie o analiză pe care n-a prezentat-o:
a. Ce a investigat conducerea DNA faţă de sesizările cu privire la activitatea DNA Ploieşti?
b. Ce a dus la eşecul unui dosar aşa de important cum e Microsoft?“

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite