Politică

articolul anterior articolul urmator

Nicuşor Dan critică argumentele lui Tudorel Toader: „O acuză pe Kövesi de un conflict constituţional pe care Tăriceanu şi Tudorel Toader l-au generat“

2
22 Feb 2018 22:22:06
Autor: Alexandra Şerban

Nicuşor Dan a publicat pe pagina personală de Facebook o scurtă analiză pe marginea discursului lui Tudorel Toader, prin care a propus demiterea şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi: „O acuză pe Laura Codruţa Kovesi că a avut o poziţie publică fata de legile justiţiei. Conducerea unui parchet trebuie să aibă o poziţie publică pe o lege care îi reglementează activitatea“, scrie fostul lider al USR.

Nicuşor Dan a arătat care sunt, în opinia sa, punctele slabe ale discursului ministrului Justiţiei, Tudorel Toader şi a criticat argumentele aduse de acesta pentru demiterea Laurei Codruţa Kovesi. Iată mesajul său integral:

„Scurtă analiză la argumentele lui Tudorel Toader de azi. E o discuţie care stârneşte emoţia publică, m-aş bucura să existe o dezbatere raţională în societate.

1. Două total nerezonabile:
a. O acuză pe Laura Codruţa Kovesi de un conflict constituţional pe care Tăriceanu şi Tudorel Toader l-au generat, spunând că DNA nu are dreptul sa ancheteze modul în care s-a emis o Hotărâre de Guvern. Curtea Constitutională a respins în unanimitate susţinerea ministrului Toader şi a dat dreptate DNA.
b. O acuză pe Laura Codruţa Kovesi că a avut o poziţie publică fata de legile justiţiei. Conducerea unui parchet trebuie să aibă o poziţie publică pe o lege care îi reglementează activitatea.

2. Chestiuni pe care nu le dovedeşte cu rapoarte oficiale: 
a. Că a crescut numarul de achitări în dosarele instrumentate de DNA. Cine şi unde a publicat statistica? Comparaţia cu parchete din ţări europene.
b. Că DNA a falsificat transcrierea unor înregistrări. A falsificat cu rea credinţă, schimbând sensul? Să vedem nişte exemple.

3. Sunt puncte în care pare că are dreptate, dar pentru care trebuie o analiză pe care n-a prezentat-o:
a. Ce a investigat conducerea DNA faţă de sesizările cu privire la activitatea DNA Ploieşti?
b. Ce a dus la eşecul unui dosar aşa de important cum e Microsoft?“

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Un cititor
23.02.2018, 08:33:13

Comentariu considerat abuziv.

eu doar constat
23.02.2018, 16:38:45

Argumentari idioate> Cum adica? Tariceanu este de vina ca a sesizat CCR si CCR a constatat ca Kovessy se afla intr-un conflict de neconstitutionalitate? Daca nu sesiza CCR nu se crea conflictul? Si asta se considera politician cu scaun la cap? Poate, dar din ala care la unii se cheama scaun moale sau n-au deloc si sunt constipati.