Nimic despre Becali, totul despre Caraş

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

“Scrie aşa: mi săăă rupeeee, şi scrie şi ce mi săă rupeee de procurorii DNA.” Din televizorul meu Gigi ţipă la mine, e adevărat dintr-un interviu mai vechi. Interviul e de la Palat, cu un Gigi în formă maximă.

Înregistrarea e difuzată după unele mai noi din sala de judecată, de la procesul Valiza. În acestea, domnul Becali le explică judecătorilor cum şi de ce a comis un fals. Dezbaterea curge în jurul şi împrejurul înregistrărilor.

Astăzi însă mă interesează mai puţin. Recunosc, am scris rândurile de mai sau din motive de audienţă. Tot ce spune şi ce face domnul Becali zilele astea e de larg interes, aşa că mă folosesc şi eu de asta pentru a vă spune ceea ce mi s-a părut mai important săptămâna asta. Şi care n-are loc de Becali sau, sper eu, e la pachet cu Becali.

Cea mai valoroasă ştire a săptămânii vine de la domnul Costel Caraş, agricultor şi preşedintele Partidului Popular. Citesc că domnul Caraş a amânat congresul de formare a noului partid al lui Traian Băsescu pe motive de sezon agricol: 

"Noi suntem un partid format din fermieri şi din cauza căldurii, recoltele au crescut mai repede. Am amânat data congresului pentru că oamenii trebuie să strângă recolta de lucernă." 

Mă bucur să aflu că mai sunt cetăţeni din ţara asta care au şi treabă şi nu stau zi de zi în Poiana lui Iocan, precum liderii Mişcării Populare

Pe Costel Caraş îl ştiu de la televizor şi cred că am şi făcut câteva interviuri cu dumnealui de–a lungul timpului. A făcut, probabil, pentru breasla sa, mai mult decât a făcut orice politician care s-a rătăcit pe la portofoliul agriculturii. Mereu în mişcare şi mereu în acţiune, domnia sa este ba în mijloul unui protest la Cotroceni, ba vărsând lapte pe câmp sau tunând şi fulgerând împotriva laptelui contaminat care ne vine din străinătate. La un moment dat, el i-a reunit pe agricultori într-un partid, cel popular, care să le reprezinte interesele: 

"Noi ne facem partid pentru că toţi cei care au fost până acum în Parlament, toţi care au condus ţara, au arătat că nu le pasă de noi."

Una peste alta, de-a lungul anilor, domnia sa a fost un lider patronal cu apucături de sindicalist, dar cu siguranţă eficient.

Nu ştiu ce relaţii a avut dl. Caraş de-a lungul timpului cu Palatul Cotroceni. "Cu preşedintele m-am întâlnit o singură dată, dar la poartă la Cotroceni la un protest al fermierilor". În rest, "sunt zvonuri, le-am văzut şi eu", spunea el recent la gazetă, când a fost intrebat dacă există disponibilitate pentru colaborare.  

Probabil că există, mai ales că el deţine ceva foarte valoros pentru dl. Băsescu: numele noului partid care ne va salva. Şi de ce să nu existe colaborare mai ales când liderii Mişcării Populare îi propun domnului Caraş, ca şi nouă tuturor, mai binele rezumat în câteva fraze:

"Ne-am săturat să vedem cum se închid fabricile, scad procentele alocate investiţiilor şi dispar locurile de muncă! Vrem să vedem investiţii şi locuri de muncă!"

"Ne-am săturat să vedem câmpurile nemuncite şi coadă  la pomenile sociale! Vrem să-i vedem la muncă pe cei apţi, nu cu mâna întinsă la Stat după ajutor social!"

Ne-am săturat să auzim despre sute de kilometri noi de autostradă ori să-i vedem doar pe hârtie! Vrem să mergem cu maşina pe autostradă de la Constanţa la Nădlac!

"Ne-am săturat să vedem zeci de taxe noi puse în cârca celor puţini care muncesc! Vrem reducerea taxării şi a birocraţiei din administraţie!"

Cu siguranţă şi dl. Caraş, ca şi mine, nu poate să fie decât fermecat de aşa ofertă. Eu unul aş da partidul pentru aşa deziderate. Mai ales când dl. Băsescu, doamna Udrea, ba şi un fost ministru al agriculturii, ne promit toate aceste lucruri, doar aşezându-se pe un alt scaun la masă. Ca şi cum nu ei ar fi guvernat România câţiva ani. Mai rar aşa ocazie să-i vezi pe cei mai de seamă reprezentanţi ai establishmentului scârbiţi de propria operă!

Prins de propria-mi analiză politică, fac imprudenţa să citesc mai departe ştirea de la care pornisem.Totuşi, pe surse, jurnaliştii află că dl. Băsescu a amânat până la toamnă constituirea Partidului. Chiar dacă e ultima noastră şansă. L-am sunat toată ziua pe dl. Caraş să-mi confirme această ştire. Nu mi-a răspuns. Sper să fie ocupat cu strânsul lucernei. Eu am mare încredere în oamenii care au treabă. Cei aflaţi în vorbă te fac să te întorci la Becali. Măcar el e sincer când i se rupe…

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite