Politică

articolul anterior articolul urmator

Nivelul profesional al senatorilor români

2
19 Nov 2020 11:29:51
George Butunoiu
Plenul Senatului României Foto Mediafax (arhiva)
Plenul Senatului României Foto Mediafax (arhiva)

Nivelul profesional al senatorilor din Parlamentul României, legislatura curentă, aşa cum reiese el din CV-urile publicate pe site-ul oficial. Primii sunt cei din USR, cu un nivel profesional de aproape trei ori mai ridicat decât al ultimilor, cei de la PMP. Şi, ca în toate domeniile studiate, UDMR sunt şi ei la coada clasamentului, aşa cum sunt şi la educaţie, în general, limbi străine, specializare, valoarea pe piaţa muncii etc.

Am folosit exact aceleaşi criterii de evaluare şi standarde pe care le folosim şi în mediile de afaceri, în companiile mari şi serioase.

Rezultatele integrale ale studiilor sunt pe site-ul Politoscop.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Ludwig
19.11.2020, 11:34:51

La udmr cred ca intra si maghiara ca limba straina, iar romana se trece la nivel mediu-acceptabil.

+3 (3 voturi)
Lucifer
19.11.2020, 15:02:26

E o aiureală. SUA ar putea să aibă un parlament format numai din premii Nobel, plus Guvern, plus Preşedinte, etc. Idem alte state europene. Dar nu, nu este picior de premiu Nobel( sau alte premii profesionale) prin parlamentele şi guvernele occidentale. De ce? Fiindcă a fi competent politic nu înseamnă aprioric să fii competent profesional. Da, în administraţia de stat trebuie să fie oameni competenţi, dar nu politicieni. Domnilor, sunteţi siguri că înţelegeţi cum stă treaba cu democraţia? Sau, altfel, sunteţi siguri că vă place democraţia? Că dacă nu o înţelegeţi...nu vă place.....

-5 (5 voturi)
Modifică Setările