Politică

articolul anterior articolul urmator

Noi suntem „ăştia”

34
20 Nov 2019 08:30:39
Sebastian Burduja
#10august: Noi suntem „ăştia”
#10august: Noi suntem „ăştia”

La dezbaterea de ieri şi până mai ieri, Viorica pare că a fost o elevă silitoare şi docilă care, mânată de ambiţia de a îşi depăşi condiţia şi de a scăpa de eticheta ruşinoasă pusă de multiplele sale gafe şi greşeli, a învăţat şi a executat tot ce i-au spus consultanţii plătiţi pe bani grei ai PSD.

Citeam chiar ieri o analiză foarte bună a lui Moise Guran, intitulată „Jana se transformă”, după un şlagăr anume. Este despre transformările Vioricăi şi explică foarte clar, deşi în termeni tehnici, tot ce am remarcat şi noi în ultimele săptămâni. Orele de training şi tehnicile de comunicare din manuale s-au văzut în discursul vizibil îmbunătăţit, în limbajul non-verbal controlat şi diverse tactici de manipulare desprinse din cărţile de profil. 

Candidatul PSD la preşedinţia României este, în noua sa ipostază de femeie puternică şi neînfricată, ca un actor amator, mediocru, ajuns întâmplător pe scena celui mai mare teatru din lume, în faţa a milioane de spectatori care îi vor decide soarta: în afara zonei de confort şi supus riscului de a îşi trăda adevărata condiţie. 

Ceea ce a şi făcut aseară, în conferinţa de presă cu care a încercat să saboteze dezbaterea preşedintelui Iohannis. Şi în care a vrut să arate electoratului că s-a transformat în ceva ce nu este şi nu poate fi. Şi a făcut-o cu graţie, dar cu cel puţin o scăpare monumentală, demnă de studiu de caz a proverbului „lupul îşi schimbă părul, dar năravul ba”. Asta s-a întâmplat când a spus natural şi relaxat ăştia din diaspora.

„Iohannis nu a făcut nici măcar o deplasare pentru românii din diaspora. Chiar dacă s-a deplasat în state unde avem o mare majoritate a românilor care au plecat din ţară, nu s-a întâlnit cu ăştia, nu a vorbit despre venirea lor în România şi ce face în calitate de preşedinte ca românii să se întoarcă acasă”. 

Într-una dintre repetatele încercări jenante de a îl demoniza pe contracandidatul său, fiind singura forma de campanie pe care un premier demis şi compromis o mai poate face, şi-a dat arama pe faţă şi-a rămas precum împăratul din poveste: gol-goluţ, în faţa întregului popor. Până la urmă, aştepta altcineva altă atitudine de la candidatul partidului care a jignit şi ofensat, în repetate rânduri, românii plecaţi în străinătate? În fapt, alungaţi în străinătate de „binele” din ţara lor?

Noi, ăştia din diaspora, avem o dedicaţie pentru doamna Viorica Dăncilă:

#noiăştia

  • Noi „ăştia” am venit acasă pe 10 august 2018 şi am îndurat jignirile, gazele şi bastoanele jandarmilor asmuţiţi de voi împotriva noastră. 
  • Noi „ăştia” am stat ore în şir la cozi şi nu o dată, ca să votăm pentru un viitor mai bun acasă. Chiar şi atunci când aţi încercat în fel şi chip să ne blocaţi şi să ne umiliţi.
  • Noi „ăştia” trimitem bani acasă, lunar, ca să-i ţinem pe ai noştri, că voi nu sunteţi în stare să creşteţi România. Mai exact, 2,977 miliarde de euro doar in 2018. Aproape în fiecare an, mai mulţi bani în total decât toate investiţiile străine pe care (nu) aţi reuşit voi să le atrageţi. 
  • Noi „ăştia” am fost forţaţi de incompetenţa şi hoţia voastră să ne ducem traiul printre străini, cu familiile rupte, cu casele dărâmate şi cu buruieni în curţile altădată pline de viaţă.  
  • Noi „ăştia” adormim în fiecare seară pe o pernă udă. De la lacrimi de dor de copiii noştri care cresc singuri acasă. 
  • Noi „ăştia” ne rugăm în fiecare zi sa mai apucăm să ne vedem părinţii sau bunicii în viaţă. 
  • Noi „ăştia” visăm la o ţară la care să ne putem întoarce şi din care să nu ne mai alunge nimeni. 
  • Noi „ăştia” iubim, trăim şi simţim româneşte, indiferent în ce ţară ne mâncăm pâinea muncită cu palme crăpate.

Noi suntem „ăştia”. Ăştia care duminica asta vom ieşi iar la vot şi, cu ştampila în mână, vă vom mai da o lecţie a democraţiei şi bunului simţ, o lecţie pe care să nu o uitaţi niciodată. Noi suntem ăştia şi voi sunteţi istorie. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

34 Comentarii

Mihai Oltean
20.11.2019, 09:02:24

Daca sunteti capabili de atatea eforturi si sacrificii precum cele descrise in cele 8 puncte, atunci ar trebui sa fiti capabili si sa luptati aici, in tara, pentru o schimbare in bine. Spuneti: "Noi „ăştia” visăm la o ţară la care să ne putem întoarce şi din care să nu ne mai alunge nimeni". Stand acolo si visand, nu se va schimba nimic. E nevoie de organizare, munca si sacrificii aici, in tara. Pe EI nu ii deranjeaza deloc ca voi visati ACOLO. Ei isi fac mendrele AICI.

-5 (13 voturi)
Moftangiul Român
20.11.2019, 09:21:41

Asculta aici, Oltene: Dancila ta se lauda cu un procent foarte mic de someri, vezi Doamne, realizarea PSD-ului. Adevarul este ca daca toti cei FUGITI din tara ar fi ramas aici atunci somajul ar fi explodat iar tara ar fi fost in pragul revoltei sociale. Mare imbecil trebuie sa vii sa le ceri sa faca sacrificii aici in tara in conditiile in care toata viata lor au trait prost si fara speranta MULTUMITA unora ca tine care au votat in permanenta PSD-ul la putere. Rusine, Mihai Oltean!

+8 (12 voturi)
Moftangiul Român
20.11.2019, 09:05:09

Nu e prima oara cand pentru Dancila vorbeste subconstientul. La persoanele inteligente, iti dai seama din formulari puse cap la cap din fragmente luate de ici si colo insa la ea iti poti da seama de realitate dintr-un singur cuvant si aceasta "decat" pentru ca e, pur si simplu, proasta.

+6 (10 voturi)
Vanatorul/d.c.
20.11.2019, 10:34:01

Propaganda iohannista de doi bani..!:) Pe, diasporean fiind, ma afuca rsul cand cites astfel de ”maoisme” si ”pionerisme” propagandistic slugarnice, pioneresti si,,patetice..! Evident, ABSOLUT tot ceea ce-a spus dameza mafiei pesediste Viorica Dancila, despre Klaus Iohannis-marioneta Noii Securtati si a gruparilor antinationale si antiromânesti de-afara si din tara, sunt adevarate si se pot verifica usor..!

-7 (13 voturi)
Vanatorul/d.c.
20.11.2019, 10:36:11

”Pe mine, diasporean fiind, ma apuca rasul cand citesc astfel de ”maoisme” si ”pionerisme” propagandistice slugarnice, pioneresti si..patetice..!” (Scuze..! Râsul e de vina:)

-7 (11 voturi)

Vezi toate comentariile (34)