Noi „recrutări” la foc automat pentru Ministerul Sănătăţii. Cine e favorita pentru şefia Resurselor umane din instituţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministerul condus de Vlad Voiculescu îşi caută şefi pentru Resurse umane şi pentru Corpul de control. FOTO Mediafax
Ministerul condus de Vlad Voiculescu îşi caută şefi pentru Resurse umane şi pentru Corpul de control. FOTO Mediafax

Ministerul condus de Vlad Voiculescu e în plin sezon de angajări pentru funcţii-cheie. Printre acestea şi cea de director al Direcţiei de resurse umane din Ministerul Sănătăţii, acolo unde favorită este Carmen Şotîngă, au precizat surse din instituţie pentru „Adevărul”.

Ministerul Sănătăţii a publicat miercuri anunţul privind rezultatul selecţiei dosarelor pentru ocuparea fără concurs, a funcţiei publice de conducere vacantă de director general gradul II la Direcţia generală resurse umane, structuri şi politici salariale. Din cei şase candidaţi care şi-au depus dosarul, doar doi au fost acceptaţi pentru interviuri, adică Petre Mitrea şi Carmen Şotîngă., potrivit surselor „Adevărul”.  Interviurile sunt date în faţa unei comisii formate din Nicoleta Rusu secretarul general al ministerului, Amalia Şerban, directorul Direcţiei de asistenţă medicală şi sănătate publică, precum şi Alexandrina Culea, directorul Direcţiei juridice,

Surse din instituţie susţin că favorită ar fi Carmen Şotîngă, fiind date semnale ale conducerii instituţiei în ceea ce priveşte această candidată. În cazul în care ar fi angajată, Şotîngă nu ar fi la prima experienţă în Ministerul Sănătăţii, în perioada 2006-2011 aceasta fiind director-adjunct al Direcţiei Asistenţă Medicală din instituţie. Anterior acestei funcţii Carmen Şotîngă a fost medic de Medicină generală (1988-1999), apoi funcţionară a Casei de Asigurări de Sănătate Buzău (1999-2006). După plecarea de la Ministerul Sănătăţii, în 2011, Carmen Şotîngă a lucrat ca external affairs manager la Novo Nordisk, companie farmaceutică din Danemarca, până în 2017, susţin surse din instituţie.

Contracandidatul lui Şotîngă e Petre Mitrea, membru al USR-PLUS Braşov, de profesie medic de medicină generală şi paliativă, fondatorul unei organizaţii de studii clinice.. Iniţial, acesta era văzut drept favorit, dat fiind faptul că e membru al aceluişi partid din care e şi ministrul, dar şi pentru că e, coincidenţă sau nu, din acelaşi oraş de unde e şi secretarul de stat Andreea Moldovan. 

Competiţie şi pentru Corpul de control

În aceste zile a avut loc şi selecţia pentru şefia Corpului de Control, acolo unde s-au înscris Mihalea Iamandi, Carmen Mielu, Daniela Ene şi Monica Micloş. Toate au fost respinse fie pentru că nu îndeplinesc condiţiile de vechime, fie pe cele de studii, potrivit anunţului publicat joi. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite