Politică

articolul anterior articolul urmator

„Noi şi-ai noştri“, iar după „noi“,  potopul

4
5 Mar 2021 09:08:42
Ancelin Roseti

Nu poţi lua măsuri numai împotriva unora, lăsându-i pe ceilalţi să zburde în funcţii şi sporuri, în decoraţii şi demnităţi. Sunt foşti turnători la securitate sau foşti ofiţeri făcuţi "cetăţeni de onoare", indemnizaţi meritoriu, promovaţi şi livraţi societăţii ca modele, retribuiţi, sub un statut sau altul, "special", din buzunarul public,

oameni în jurul cărora se dau târcoale obediente, graţie funcţiilor înalte în care au fost instalaţi, hotărând, chiar şi numai în parte, destinul societăţii ori al unui domeniu sau altul, posesori de înalte distincţii, fie ele simbolice, sau de importante premii, parvenind în elita cutărei bresle. Or, în cele mai multe cazuri, toate acestea şi încă altele, s-au întâmplat cu bună ştiinţă, iar atunci când nu s-a ştiut, fiind ulterior descoperiţi, nu puţine lichele au sărit în apărarea lor, invocând fel de fel de motive, acordând fel de fel de clemenţe, în vreme ce mulţimea asista nepăsătoare sau chiar distrată la tot acest trist bâlci -- ceea ce demonstrează că, în realitate, pentru român, totul nu e decât o bagatelă şi pe nimeni nu interesează nimic. Sunt vinovaţi că au cântat în strună comunismului, că au închinat ode regimului, că au ridicat în slăvi dictatorii, că au tras foloase de pe spinarea mulţimii asuprite, că au furat, că au minţit, că au fost laşi, obedienţi, lepre, şi încă altele, dar numai "ei" şi "ai lor". "Noi" şi "ai noştri", nu. În cazul "nostru", avem justificări pentru tot ― ne stau la picioare toate circumstanţele atenuante din lume, transformându-ne astfel lichelismul în disidenţă, eroism, jertfă, iar pe "noi" în victime care trebuie astăzi respectate, despăgubite, instalate numaidecât în funcţii semeţe şi retribuite eminamente ”special” cu toate lovelele lumii, fiindcă ”prostimea” manipulată şi buzunărită ne ţine spatele sau tace mâlc -- imensa ei majoritate, semănându-ne leit; ceea ce ne permite să-ntindem liniştiţi batista pe ţambal, reuşind să ducem în derizoriu totul. "Noi" suntem ţara, "noi" suntem legea, "noi" suntem idealurile şi mândria ei. Puterea "noastră" stă-n tăcerea prostimii, or asta înseamnă totul: putere, avere, glorie. După "noi", potopul ― se vor găsi apoi destui proşti să ne ridice statui, nu vom muri de tot.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Paun Al
5.03.2021, 09:35:17

Nu exista o institutie, o instanta politica, sau de alta natura peste "ai nostri" , sau "ai lor", care sa ia masuri in spiritul unor valori acceptate, in spritul adevarului, dreptatii, a corectitudinii.. "Prieten mi-e Platon dar mai prieten mi-e adevărul" este o expresie fara sens in lumea politica, a puterii in stat. Deciziile, masurile le iau.. sau "ai nostri", sau "ai lor", dupa caz. Si doar in interesul celor ce se afla in acel moment la putere. Iar la putere sunt "ai nostri", sau "ai lor", in functie de cum voteaza "fanii lor utiti", sau complicii lor. Indiferentii voteaza indirect cu castigatorii .

+4 (4 voturi)
Vanatorul/d.c.
5.03.2021, 17:52:09

”Ma uit iarasi în jur, peste granițe, si observ ca suntem singurii care ne luptam între noi, într-un razboi fratricid neostoit si aducator de nenorociri. „Papusarii” de aici si de aiurea ne exploateaza cu cinism aplecarea spre scandal si violenta, spre anarhie. Unde altundeva conducatorii auto se suduie si se ameninta în trafic ca la usa cortului? Unde pietonii se boldesc unii la alâtii cu vrajmasie si-si arunca vorbe de ocara? Unde dialogul s-a transformat într-un concurs de flegme? Unde televiziunile (si ziarele foste..quality odata dar devenite de vreo 2-3 ani un fel de gazete de perete ale celor doua mafii nationale, pesedista si liberal-iohannista- n.m.) se comporta aidoma tribunalelor populare din vremea stalinista? Unde filosofii cu morga înalta omagii scabroase vulgaritatilor sexuale, iar seful statului le considera drept opinii politice juste? Nicaieri, desigur, fiindca proștii Europei sunt cantonati de-a pururi la gurile Dunarii…”(Marian Nazat) ”Orbirea care mîna virtutea e cel mai prietenos dusman al democratiei. Data fiind satisfactia sfinteniei pe care o decerneaza instant, forta acestui moralism înrobitor e imbatabila. Astfel, e perfect inutil si aducator de ostracizare sa spui cuiva ca, în România, ofensiva anticoruptie a facut politica, nu justitie. Si ca tara care alege, înrolata emotional în cruciada anticoruptie, un presedinte cu probleme la tribunal, a încetat sa înteleaga ce i se întîmpla”(Traian Ungureanu) ”Bunele intentii, gândul onest au devenit obraznicii de netolerat. Nu-i chip sa pui pe tapet sminteala societatii, ifosele sale, umorile ei verzi, ca imediat, fara drept de apel, vei deveni dusmanul acesteia, veriga slaba, piaza rea, oaia neagra, nebunul numai bun de mângâiat insistent cu pietre -- o inepuizabila resursa paradigmatica menita sa-i vindece viitorimii harul iesirii din rând, sa-i dezvolte mult râvnitul simt al coniventei.”(Ancelin Roseti) ”Tara de secaturi, tara minora, cazuta rusinos la examenul de capacitate in fata Europei. Aici ne-au adus politicienii ordinari, hoti improvizati astazi in moralisti, ministii care s-au vindut o viata intreaga, deputatii contrabandisti. Nu ne prabusim nici de numarul dusmanului, nici de armamentul lui, boala o avem in suflet, e o epidemie infricosatoare de meningita morala.” (O. Goga in 1916)

-6 (6 voturi)
Vanatorul/d.c.
5.03.2021, 20:26:49

(Chiar e de rasul lumii pupincurita galbena, boala de care sufera gunoaiele (trolii) propagandei limberal-iohannist-neosecuritice.! Cei afectati de boala asta psihica uluitor de nostima sunt categoric cei mai caraghiosi indivizi de pe planeta, pentru ca au mereu buzele umflate de la cat de des si apasat pupa dosuri de cocalari limberali, si sunt plini de cucuie de la cat la cat de aprig dau cap in cap atunci cand se inghesuie sa le trânteasca dislike-uri celor neafectati de boala asta, recte oamenilor inteligenti, care, datorita unui puternic sentiment de compasiune, rad de se prapadesc de cei afectati..si plescaie de incantare când se vad cu..jde dislik-uri primite de la tampii si ofticosii suferinzi de pupincurita galbena!) ”La început te vor ignora, apoi vor râde de tine, apoi se vor lupta împotriva ta, iar apoi vei învinge" (Gandhi) O perioada am fost..singur..! Si plescaiam de incantare, pentru ca stiam ca voi invinge..! Si am invins..! Nu mai sunt singur, iar adevarul incepe sa iasa din ce in ce mai puternic la iveala, din toate directiile..! Timp de 6 ani, luna de luna, saptamana de saptamana si zi de zi, dusmani si ”prieteni” laolalta, la fel de indignati si vehementi ca niste proletari maoisti imbecilizati de propaganda epocii ”Revolutiei Culturale” , se intreceau in a ma ”infiera” si ”decredibiliza” , debitand la adresa mea tot fel de aiureli, insulte, jigniri, injurii..! Si toate astea pentru ca eu refuzam sa pup des si apasat , asa cum faceau ei, dosurile ”noii stapâniri”, continuând sa fac ceea ce facusem dintodeauna : sa spun adevarul..! Dupa mintea si caracterul dusmanilor si ”prietenilor” mei , dupa mintea si caracterul unor astfel de indivizi care s-au dovedit a fi ”rîme”, lachei pupatori de dosuri innascuti ca atare, sau doar bieti ”zombizati” de propaganda neosecuritica a ”noii stapaniri”, era si este o dovada de patriotism si ”verticalitate morala” sa pupi dosurile unor cozi de topor si mafioti inca si mai mincinosi, fățarnici si corupti ca cei pesedisti..! Si asta doar pentru ca acesti mafioti si cozi de topor care isi spun in bataie de joc ”liberali”, ” partid national” si ”salvatori ai natiunii” au spart (pentru cat timp oare?) cârdasia cu cei pesedisti, dupa ce impreuna cu ei au jefuit si ”înstrăinat” zeci de ani tot ce se putea jefui si ”instraina”(resurse naturale, industrie, agricultura, banci, bugete centrale si locale, etc, etc) Sigur ca da, mai mereu ”i-am facut zob”, iar cativa dintre ei chiar s-au plans de asta. Nu stiau probabil ce spunea Immanuel Kant, referitor la ei: ”Nu te plânge că eşti strivit, dacă te-ai născut vierme (rîmă-n.m.)”. Deci iata cum ”O tara sleita, înecata de plata împrumuturilor care asigura viitoarele împrumuturi care asigura platile necesare nemiscarii economiei, un teritoriu parasit de proprii cetateni si o cultura îndobitocita de propriile scoli s-au aliniat la vrerile si la principiile noii credinte. Corcit si caznit, ne-am convertit. Am dat, iar, totul pe o dogma care hraneste slugi.”

-10 (10 voturi)
Lucian Pufu
8.03.2021, 09:26:37

O vorba din batrani spune "s-a intalnit hotu' cu prostu', asta e, de fapt, conditia ca abuzurile sa continue. Fara prost, hotul moare de foame.

Modifică Setările