Noi tensiuni în PNL. Liberalul Ovidiu Cupşa cere demisia unui lider de partid

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tensiunile din PNL Constanţa au luat amploare, astfel că unul dintre cei mai vechi liberali, Ovidiu Cupşa, a adresat o scrisoare deschisă către Biroul Politic Naţional al Partidului Naţional Liberal cerând transparenţă şi o analiză a rezultatului slab de la alegerile parlamentare.

Liberalul Ovidiu Cupşa a adresat o scrisoare către conducerea partidului în care îşi exprimă nemulţumire faţă de modul în care a fost condusă filiala judeţeană din Constanţa. 

În calitatea mea de membru PNL din 1990, cu toată consideraţia şi buna credinţă, vă informez că filiala judeţeană a PNL Constanţa se află într-o profundă criză de identitate, generată de un mic grup enclavizat, bazat pe interese personale şi legături de familie.Conducerea interimară a PNL - asigurată de domnul Gheorghe Dragomir şi acest grup - a reuşit în ultimii doi ani să epureze partidul de toţi cei care au tras un semnal de alarmă în ceea ce priveşte strategia judeţeană, mesajul politic, alegerea discreţionară a candidaţilor PNL pentru Consiliul Judeţean sau Parlamentul României, numirea unui şef de campanie fără o minimă experienţă politică etc, prefigurând rezultatul dezastruos din 11 decembrie“, a afirmat Ovidiu Cupşa. 

Liderul liberal a precizat şi că o parte din membri cu experieţă ai PNL s-au retras treptat. „Rând pe rând, un număr însemnat de membri ai BPJ şi CJEx, marea majoritate cu vechime şi experienţă politică, au fost marginalizaţi şi s-au retras din partid sau din funcţiile de conducere pe care le deţineau, refuzând să ia parte la simulacrul de democraţie şi de respect faţă de valorile liberale“, a mai spus Cupşa. 

Fostul vicepreşedinte al PNL Connstanţa a criticat şi faptul că nu s-a făcut o analiză a alegerilor din 2016. „Ulterior alegerilor parlamentare nu s-a făcut nici o analiză serioasă a responsabililor pentru rezultatul dezastruos. În unica şedinţă a BPJ, care a avut loc în 16 decembrie (foarte probabil fără cvorum, deoarece procesul verbal de şedinţă este ţinut la “strict secret”, posibil modificat ulterior), domnul Dragomir a evaluat că singurii responsabili pentru rezultat sunt doamna Alina Gorghiu şi domnul Dacian Cioloş, afirmând totodată că preluarea preşedenţiei de către doamna Raluca Turcan este o nouă greşeală“, a mai punctat Cupşa. 

De asemenea, a cerut demisia preşedintelui PNL Constanţa, Gheorghe Dragomir.  „Am considerat atunci, alături de un grup de colegi, că depunerea demisiei de onoare a conducerii PNL Constanţa şi preluarea interimatului de către un preşedinte de organizaţie locală sau un primar cu rezultate bune (similar soluţiei adoptate la nivel naţional) ar fi cea mai bună soluţie în perspectiva organizării unor alegeri democratice în filială. Bineînţeles că preşedintele filialei şi şeful de campanie nu au recurs la acest gest de onoare, din moment ce singura responsabilă fusese identificată ca fiind conducerea naţională“, a mai spus Cupşa.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite