Politică

Noii apostoli ai ortodoxiei politice

71
10 Oct 2017 16:42:37
Florin Buhuceanu

În sfârşit, avem şi noi misionarii noştri! Sunt noii apostoli ai unui creştinism de tip fundamentalist care construiesc pas cu pas societatea Omului Nou. Dumnealor sunt baptişti şi penticostali, cel mai adesea. Cu ani în urmă, au format Alianţa Familiilor, rebotezată ortodox sub denumirea Coaliţia pentru Familie.

Organizaţiile membre au încercat repetat modificarea legislativă a accesului la avort în condiţii medicale de siguranţă pentru femeile vulnerabile. Nu le-a ieşit, încă este vie memoria miilor de femei ucise şi a familiilor nenorocite de politicile ceauşismului natalist. Le-a ieşit însă negarea prin lege a parteneriatului civil şi infiltrarea partidelor politice. S-au aliat cu Biserica Ortodoxă, în România, cât şi în Rusia, Serbia ori Republica Moldova, atât pentru a-şi lărgi baza de susţinere, cât şi pentru a le influenţa. Au făcut-o atât de bine încât au reuşit să le confişte agenda de teologie politică şi firava doctrină socială.

Au multe în comun. Drepturile omului pot şi trebuie să fie sacrificate în numele colectivităţii, ofensarea convingerilor religioase ar trebui sancţionată pe mâna statului, nostalgia pentru statul totalitar şi controlul vieţii private şi de familie este vădită. Două dintre starurile mondiale ale acestei agende globale misionare a Omului Nou vor veni curând la Bucureşti  pentru a-şi exporta agenda şi pentru a susţine referendumul constituţional pentru redefinirea căsătoriei.

Prima care ne onorează ţara este Kim Davis. Nu o ştiţi?! Promotoare a familiei tradiţionale prin căsnicii în serie (patru la număr), dumneaei este o funcţionară oarecare a unei primării obscure din Statele Unite le Americii care a decis cu de la sine putere, pentru ea şi proprii amploaiaţi, să nu mai elibereze documente legale de căsătorie pentru a fi în acord cu propria-i conştiinţă. Nefiind dumneaei de acord cu căsătoria între persoane de acelaşi sex, a hotărât în spiritul iubirii penticostale a aproapelui să nu mai acorde nimănui documentele legal-maritale. Justiţia americană nu s-a lăsat tocmai prostită şi a decis că bigotismul acestei doamne nu este echivalent cu libertatea religioasă, trimiţând-o la arest pentru câteva zile. Este, care va să zică, o martiră a creştinismului!

Celălalt star, Patriarhul Chiril al Moscovei, este unul cu totul special. Adevărat ambasador al Ţarului Putin, este un diplomat itinerant al ideologiei Noii Rome în tot spaţiul de influenţă ortodoxă şi straşnic apărător al Valorilor Tradiţionale. Pentru ilustrul reprezentant al ortodoxiei aflată sub stricta influenţă a Kremlinului, comunismul fu binefăcător prin efortul de prezervare al moralităţii tradiţionale (asta într-o ţară în care peste două sute de mii de călugări şi preoţi au fost asasinaţi), iar unele dintre drepturile omului sunt de-a binelea tratate drept „eretice“ (drepturile reproductive ale femeilor, drepturile LGBT, libertatea religioasă, printre altele). Instituţia divino-umană pe care o conduce s-a împotrivit cu furie sancţionării prin lege a violenţei din familie ori repudierii bătăilor parentale, a binecuvântat anexarea Crimeei de către Rusia şi se află în permanent conflict de autoritate cu Mitropolia Basarabiei din Republica Moldova. Simţiţi ceva divin aici sau multă ideologie (in)umană?

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

71 Comentarii

Ciprian Apetrei
10.10.2017, 17:40:00

Cele doua vizite nu au nici o legatura intre ele. Kiril vine impreuna cu toti ceilalti patriarhi ortodocsi la o sarbatorire a patriarhului Romaniei. Nu vine pentru Coaltia pentru Familie, frumoasa dezinformare. Altfel, am o mare curiozitate, miscarea LGBTI etc din Romania graviteaza in jurul CritcAtac, de exemplu MozaiQ al colegului de suferinta ideologica Viski. Acolo este cel mai mare centru de putinism si de nostalgie comunista din Romania: Ernu, Karnoouh, Rogozanu. Neo-marxism in toata splendoarea, vorba vine. Amici nu prea discreti cu Dughin, simpatizanti de personaje homofobe precum Fidel Castro. Cum va intelegeti? Baptistii sunt grupul religios care a facut un lobby nemaipomenit pentru intrarea Romaniei in Nato. Au suferit foarte mult in comunism. Ii bagati intr-o oala la care nu va pricepeti, cum se spunea pe vremuri, o infierare hotarata, bine intentionata dar fara fundament.

+8 (18 voturi)
Paun Al
10.10.2017, 19:19:32

Respectand parerile fiecaruia , va spun ca si dv folositi acelasi tip de "argumentatie " ca si autorul textului . Pe de o parte va legati de persoane , pe de alta parte credeti si dv si autorul articolului ca sunteti "fara de pacat ...ca sa ridicati piatra ". Adica considerati ca sunteti calificati , indreptatiti sa dati fiecare cu piatra in celalalt . Ori acest tip de "argumentatie " nu duce nicaieri ... Este doar un schimb de pietre ...:)))

-4 (10 voturi)
Radu Mircea
10.10.2017, 19:53:29

# Ciprian Apetrei Asa Morometzian , pe ce va bazati cind afirmati ca popicu rus vine doar la o paranghelie ??? Stiti ce vor discuta ??? Sunteti invitat ??? Ghiciti in carti de tarot ??? Altfel nu inteleg de ce dezinformati cu acelasi talent ca domnu' Buhuceanu .

-7 (13 voturi)
Utilizator Adevărul
10.10.2017, 19:08:22

Comentariu considerat abuziv.

cooper sheldon
10.10.2017, 19:14:32

@Apetrei (neinregistrat la primarie, banuiesc) Bineinteles ca baptistii au facut lobby pentru intrarea Romaniei in NATO. Cine ii sponsoriza si sponsorizeaza in continuare, pe acishilea pe la noi baptismul fiind un curent nou. Sa nu confundam spiritualitatea cu interesul.

-3 (7 voturi)

Vezi toate comentariile (71)

Modifică Setările