Noile firme din Primăria Capitalei plătesc regeşte din bani publici. PNL acuză: Sunt mai mulţi şefi decât angajaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ciprian Ciucu, consilier PNL. FOTO Eduard Enea
Ciprian Ciucu, consilier PNL. FOTO Eduard Enea

Ciprian Ciucu, consilier general PNL, a afirmat că faptul că Primăria Capitalei face o mare „risipă“ de bani prin înfiinţarea celor 22 de firme din subordinea instituţiei, acesta oferind mai multe exemple referitoare la modul cum sunt cheltuiţi banii.

„De două zile am luat la puricat cele 98 de proiecte de hotărâri de Consiliu General şi, la ce am găsit acolo, ne luăm cu mâinile de cap. Partea bună este că avem şi o imagine generală cu privire la ce au de gând să facă Firea/PSD/ALDE cu aceste companii. Partea prostă este că ne sperie nivelul de risipă şi politizare la care s-a ajuns. Firma de parcări (da, face şi firmă de parcări) va avea 384 de angajaţi şi un buget de 45.000 lei pe ultimele 3 luni ale anului pentru  publicitate (televiziunile lor ştiu de ce)“, a scris Ciprian Ciucu, într-o postare pe pagina personală de Facebook.

Puţini executanţi, mulţi şefi

Un alt exemplu e SC Managementul Traficului SA care  va avea la sfârşitul anului mai puţini angajaţi decât administratori, adică  6 angajaţi şi 7 membri în Consiliul de Administraţie, potrivit consilierului Cătălin Deaconescu.

„La una din firmele PMB, cea străzi, pasaje şi poduri, pentru următoarele luni a alocat 142.570 lei pentru CA, AGA şi cenzori, au doar 6 angajaţi (mai puţini decât numărul membrilor CA, AGA şi al cenzorilor) iar angajaţii au câştig mediu de 16.070 lei“, a mai scris Ciucu.

Nu în ultimul rând, consilierul PNL susţine că aproximativ  80% din bugetele alocate SA -urilor sunt pentru cheltuieli operaţionale şi cu salarii.

Şi USR a lansat un val de critici faţă de noua rectificare bugetară a Primăriei capitalei. „Cea mai mare parte este direcţionată către societăţile comerciale înfiinţate şi patronate de PSD-ALDE - 116 milioane euro sub formă de majorări de capital (75%) şi împrumuturi fără dobândă din bugetul municipalităţii (25%)“, a afirmat Ana Maria Ciceală, consilier USR.

Mai mulţi reprezentanţi ai PSD au precizat că poziţia acestora referitoare la rectificarea bugetară va fi prezentată în următoarea şedinţă a Consiliului General al Capitalei.

Marile proiecte de infrastructură şi majoritatea proiectelor de investiţii din Capitală vor primi bani mai puţin. Asta pentru că Primăria Capitalei vrea să redirecţioneze fondurile către firmele proaspăt înfiinţat.

Concret, Primăria Capitalei vrea să aloce către aceste societăţi circa 400 milioane lei, prin majorare de capital sau sub formă de împrumut. Banii merg în special pentru plata salariilor miilor de angajaţi ai acestor firme, închirierea de sedii şi dotarea acestora.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite