Normele metodologice referitoare la concediul şi indemnizaţia lunară de creştere a copiilor, pe agenda şedinţei de guvern

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerele mămici stau în rezerve alături de bebeluşi

Guvernul ar putea aproba, miercuri, în şedinţă, un proiect de hotărâre pentru modificarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor OUG referitor la concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor, precum şi un act normativ privind aprobarea conţinutului şi formatului actelor de studii pentru învăţământul preuniversitar.

Pe agenda şedinţei săptămânale se găsesc mai multe proiecte de hotărâre privind organizarea şi funcţionarea ministerelor Educaţiei, Finanţelor şi Economiei.

Un alt proiect de hotărâre privind aprobarea conţinutului şi formatului actelor de studii care vor fi eliberate absolvenţilor şi personalului didactic din sistemul naţional de învăţământ preuniversitar ar putea fi, de asemenea, aprobat de Cabinetul Cioloş.

De asemenea, membrii Guvernului ar putea lua în discuţie proiectul de hotărâre pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr.52/2011.

Pe lista cu acte normative ce ar putea fi adoptate miercuri, se află un proiect de hotărâre privind declasificarea unor categorii de informaţii secrete de stat, emise de Ministerul Finanţelor Publice anterior datei de 17 februarie 1972.

Tot la acest capitol, membrii Executivului ar putea aproba un act normativ privind unele măsuri pentru organizarea Zilei Justiţiei în anul 2016.

De asemenea, în şedinţa de guvern ar putea fi discutat un memorandum cu tema Aprobarea negocierii Acordului între Ministerul Apărării Naţionale din România şi Ministerul Apărării din Republica Serbia privind cooperarea în domeniul apărării şi un altul pentru Aprobarea semnării Protocolului pentru aplicarea provizorie a Acordului privind Curtea unică în materie de brevete.

Referitor la bugete şi cheltuieli, Guvernul ar putea aproba un act normativ privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2016 al Companiei Naţionale de Transporturi Aeriene Române - TAROM S.A. aflată sub autoritatea Ministerului Transporturilor.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite