Politică

articolul anterior articolul urmator

Nou pachet „Sprijin pentru România”. Ce măsuri economice şi sociale va adopta Coaliţia şi cum este strânsă cureaua în sectorul bugetar

19
23 May 2022 21:40:09
Autor: Radu Eremia
Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu FOTO Mediafax
Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu FOTO Mediafax

Liderii Coaliţiei au anunţat, în mesaje pe paginile lor de Facebook, măsurile economice şi sociale din noul pachet „Sprijin pentru România”, printre acestea fiind amânarea ratelor la bănci pentru nouă luni şi acordarea unui sprijin de 700 de lei pentru pensionarii cu venituri de sub 2.000 de lei. Pe de altă parte, vor fi luate şi măsuri pentru a diminua cheltuielile publice, una din acestea fiind suspendarea angajărilor la stat.

„Coaliţia de guvernare a decis astăzi lansarea unui nou pachet de măsuri sociale şi economice de ”Sprijin pentru România”, în valoare de 1,1 miliarde euro.
1. Amânarea pentru 9 luni a ratelor la bănci pentru cetăţenii şi companiile care se confruntă cu dificultăţi financiare din cauza crizelor multiple din ultima perioadă.
2. Acordarea unui sfert din diferenţa de salariu în conformitate cu legea salarizării unitare cuvenită salariaţilor din sistemul public.
3. Acordarea unui sprijin unic de 700 de lei pentru toţi pensionarii cu pensii sub 2.000 de lei.
Măsurile vor fi aplicate la data de 1 iulie 2022”, a anunţat Marcel Ciolacu, un mesaj similar fiind dat şi de premierul şi şeful PNL, Nicolae Ciucă.
 
La rândul său, premierul a menţionat şi măsurile care vor fi luate de Executiv pentru a face economiii la bugetul de stat. Prima măsură este diminuarea cheltuielilor bugetare cu cel puţin 10 %, cu excepţia celor cu investiţiile, salariile, pensiile, asistenţa socială
 
De asemenea, a doua măsură este suspendarea angajărilor la stat, în condiţiile în care în ultimele luni a avut loc a loc angajări în mai multe valuri.
 
Mai mult, Guvernul vrea creşterea colectării veniturilor la bugetul general consolidat al statului cu 10 miliarde de lei. Nu în ultimul rând, Guvernul vrea  accelerarea absorbţiei fondurilor europene din cadrul programelor operaţionale şi al PNRR. În acest sens, Coaliţia va efectua o evaluare lunară a stadiului absorbţiei.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

19 Comentarii

Un cititor
23.05.2022, 21:53:36

"La rândul său, premierul a menţionat şi măsurile care vor fi luate de Executiv pentru a face economiii la bugetul de stat." Micsorati substantial subventiile catre partide !!! Sunt nesimtit de mari. Sunt marite tot de PSD !

+12 (12 voturi)
ladiana stan
23.05.2022, 22:01:41

Dle Rosenthal, ce legătură are NATO și UE cu sărăcia noastră dacă avem niste proști care ne conduc? Proștii ăștia nu distribuie banii echitabil , nu sunt în stare să construiască nimic cu banii de la UE. . Ni se dau 30 miliarde pt PNRR, dar proiectele trebuie să le facem noi. Ai auzit că a pornit construirea vreunui spital din 35 câte am promis ,Ca am inceput construcția unor cai ferate etc?

+5 (7 voturi)
Gabriel Rosenthal
23.05.2022, 22:07:44

deci asa arata prosperitatea adusa de nato si ue

-3 (11 voturi)
ADani
23.05.2022, 22:11:19

Astia iarasi incep cu pomenile si maririle din pix izvoratoare de inflatie!

+7 (7 voturi)
laur laur
23.05.2022, 22:16:40

Nimic despre REDUCERE APARATULUI BUGETAR OBEZ si INEFICIENT Nimic despre taierea pensiilor speciale, a salariilor nesimtite, pentru sinecurile de partid, de rudenie, pentru amante si atarnatori, nimic despre taierea sporurilor( OUG al PNL + crizatorii) de "antena" , "stress", (parca ar veni la muca sa se relaxeze), de praf (de stele) nimic despre interzicerea cumulului pensiei(speciale ) cu salariu( OUG al PNL + crizatorii) , nimic despre taierea mitei electorale, pentru bugetarii taietori de frunze la caini data de organizatia infractionala USL 2.0 condusa de Sarlatannisl ...nimic , nimic . Guvernul nimic nu A TAIAT NIMIC dinCHELTUIELILE BUGETATRE IMPORTANTE si INUTUILE prin urmare deficitul bugetar va fi la fel de mare Ca si prostia si hotia din capul lui Ciolacu si a Generalului de opereta marioneta sarlatanului iubitor de golf.

+9 (9 voturi)

Vezi toate comentariile (19)

Modifică Setările