Fondatorul Russia Today din România a vrut să se înscrie în partidul condus de Cioloş. Adeziunea sa a fost respinsă. „A răspândit materiale mincinoase”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Partidul condus de Dacian Cioloş ar puteasă se aibă în rândurile sale un membru controversat. FOTO Inquam Photos / lavinia Cioca
Partidul condus de Dacian Cioloş ar puteasă se aibă în rândurile sale un membru controversat. FOTO Inquam Photos / lavinia Cioca

Fondatorul Russiatoday.ro în România, Dan Muşetoiu, a vrut să se înscrie în partidul lui Dacian Cioloş, PLUS. Filiala PLUS de la Sectorul 1 i-a respins cererea de adeziune. O reacţie a venit şi de la organziaţia unde a încercat să se înscrie, fiind punctat faptul că în trecut acesta a lucrat la publicaţii care au fost mijloace de propagandă ruseşti.

UPDATE Candidatura lui Dan Muşetoiu a fost respinsă de PLUS. Mesajul privind respingerea cererii sale de adeziune a fost publicat pe Facebook de fostul jurnalist. 

”Stimate Domnule Dan Muşetoiu,

Vă mulţumim pentru interesul dumneavoastră de a deveni membru al Partidului Libertăţii, Unităţii şi Solidarităţii - PLUS.

Vă informăm că cererea dvs. de adeziune la partidul PLUS a fostrespinsă în urma constatării unei incompatibilităţi între valorile si principiile sustinute de partidul PLUS şi activitatea dvs.

Cu stimă,

Echipa Filialei PLUS Sectorul 1„. 

Un mesaj a fost dat şi de PLUS Sector 1, care a subliniat că Muşetoiu nu a fost niciodată membru al PLUS. „Motivul respingerii este activitatea sa anterioară, care a inclus multe colaborări cu publicaţii care au răspândit materiale mincinoase şi rău intenţionate, unele fiind mijloace de propagandă ruseşti. În consecinţă, conducerea Filialei Sector 1 a considerat că cererea sa de adeziune nu respectă principiile şi standardele PLUS şi a respins-o ca atare. În aceste condiţii, dorim să precizăm că Dan Muşetoiu nu a fost niciodată membru PLUS.


„Ce-am de gând să fac la PLUS, dacă îmi aprobă „adeziunea” (...) România e cam înconjurată de vecini care răspund la apăsările de buton de la Moscova. Ca să nu cadă între vagoane, România trebuie să observe Rusia ceva mai atent şi să înţeleagă ce se întâmplă acolo. Ceea ce deocamdată nu se întâmplă. Cel puţin în spaţiul public, nu văd vreun analist care să „vadă” şi să „înţeleagă” (poate cu excepţia lui Unteanu şi, din când în când, mult mai rar, Dungaciu. Chifu e doar un alt fel de Mândruţă mai zgomotos pe tema asta)”, a scris pe Facebook fostul jurnalist, fondator al  Russia Today. 

Muşetoiu a explicat modul cum a dezvoltat site-ul russiatoday.ro, de ce l-a vândut şi ce probleme a avut. 

De asemenea, fondatorul Russia Today a vorbit de experiza sa privind Rusia, apropierea de mediile care ţin de Moscova şi de ce vrea să se apuce de politică. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite