Noua doctrină a PNL: jos Justiţia, sus penalii, hai Becali!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Duminică, 18 noiembrie 2012, la Năvodari, a fost elaborat un document istoric: Declaraţia de război a PNL la adresa Justiţiei din România.

Gata cu aparenta neutralitate! Prin câţiva dintre reprezentanţii săi în Parlament şi în Guvern – ministrul-senator Puiu Haşotti, deputaţii Gheorghe Dragomir (preşedintele filialei judeţene Constanţa) şi Mihai Lupu -, istoricul Partid Naţional Liberal şi-a afirmat răspicat noua direcţie doctrinară. Aceasta a fost pusă, în sfârşit, în acord perfect cu cea a PSD: jos Justiţia, sus corupţii! PNL adaugă şi un bonus: hai Becali! De-acum, USL chiar este o alianţă omogenă, în care liberalii se înţeleg perfect cu social-democraţii. Gata, cele două partide pot merge la judecătorie pentru a consemna o fuziune istorică, din care să rezulte o superbă monstruozitate politică: Partidul Naţional Social-Democrat Liberal Progresist Ecologist Conservator (PNSDLPEC), căci nu pot fi ignorate nici facţiunile mărunte ale alianţei, care dau gust zarzavatului.


În fond, ce s-a întâmplat duminică, la Năvodari? Peste 1.000 de cetăţeni, mobilizaţi de politicienii aflaţi în campanie electorală, au cerut sfânta eliberare a primarului lor cel drag, Nicolae Matei (PSD). Matei se află în arest preventiv, cu mandat de 29 de zile decis de un complet al Tribunalului Bucureşti. “Dacă arestaţi nevinovaţi, arestaţi-ne şi pe noi!”, scanda poporul năvodărean, convins că se pricepe la justiţie mai bine decât procurorii & judecătorii care i-au arestat primarul. Iar ministrul-senator Haşotti, aflat în căutarea unui nou mandat, a declamat: “Nicolae Matei nu a omorât pe nimeni, nu a tâlhărit pe nimeni, nu a făcut niciun fel de delict care să necesite judecarea lui în stare de arest, arestarea lui pentru o perioadă lungă. El trebuie cercetat în libertate! Nu este un amestec în treburile justiţiei, justiţia poate să decidă ca Nicolae Matei să aibă interdicţia de a părăsi ţara, dar trebuie să fie liber aici, cu voi!”


La îndemnul bravilor politicieni veniţi de la centru şi sub protecţia ayatollahului local Radu Mazăre, activiştii PSD Năvodari au anunţat că au început o campanie de strângere de semnături pentru cercetarea în libertate a primarului Matei. Carevasăzică, nu mai facem justiţie, facem plebiscit!


PSD avea o lungă tradiţie de a manifesta în stradă pentru a-şi apăra corupţii. În 1999, Adrian Năstase şi-a mobilizat “generalii” din partid în sprijinul deputatului Gabriel Bivolaru, care furase câteva zeci de milioane de dolari. În 2011, Victor Ponta s-a deplasat la Piteşti împreună cu un sobor social-democrat (Adrian Năstase, Titus Corlăţean, Marian Vanghelie etc.) pentru a-i pune pe fugă pe procurorii care se pregăteau să-l înhaţe pe baronul local Constantin Nicolescu. În acest an, acelaşi Ponta şi locotenentul său Liviu Dragnea dădeau semnalul, în faţa Spitalului Floreasca: e o condamnare politică, suntem solidari cu Năstase! Solidari cu un infractor dovedit.

De duminică, 18 noiembrie 2012, PSD nu mai e singur: PNL i s-a alăturat cu trup şi suflet. Este a doua ispravă monumentală a acestui partid istoric, după cooptarea celui mai neliberal dintre cetăţenii patriei: Gigi Becali.

Trăiască liberalismul PSD-ist brevetat de Crin Antonescu!
 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite