Noua echipă a lui Dragnea produce un dezechilibru între Senat şi Camera Deputaţilor: „Senatorii nu sunt aşa de merituoşi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi senatori PSD sunt nemulţumiţi de noua componenţă a echipei formată în jurul lui Liviu Dragnea, care cuprinde 11 deputaţi şi deputate şi doar două senatoare, potrivit unor surse din partid. Singurul senator - candidat la funcţia de vicepreşedinte al PSD nu a prins un loc în noua conducere a PSD.

Cei peste 40.000 de delegaţi la Congresul PSD au ales duminică componenţa noului Birou Permanent Naţional (BPN), format din preşedintele partidului, Liviu Dragnea, preşedintele executiv, Valeriu Zgonea, 10 funcţii de vicepreşedinţi alocate bărbaţilor şi patru destinate femeilor social-democrate.

Din cele 16 funcţii alese duminică la Congresul PSD, 11 sunt deputaţi şi doar doi sunt reprezentanţi ai Senatului. Singurul senator care a candidat pentru o funcţie de vicepreşedinte, Mihai Fifor, liderul senatorilor PSD, nu a reuşit să se claseze printre primii zece în funcţie de numărul de voturi obţinute, fapt ce a generat nemulţumiri în rândul senatorilor PSD.

„S-au primit bileţele cu numele lui Fifor tăiat. Este inadmisbil ca raportul să fie de 11 – 2 între Camera Deputaţilor şi Senatul. Au fost judeţe în care delegaţii au primit buletinele gata votate. Normal că suntem supăraţi“, au declarat surse senatoriale din PSD.

Senatorul PSD, Şerban Nicolae, arată că slaba reprezentare a senatorilor PSD în noua conducere a partidului poate produce un dezacord din punct de vedere decizional.

„Poate că ar fi fost necesar, aşa cum s-au repartizat nişte locuri pentru colegele noastre, să existe şi o formulă care să asigure o reprezentare proporţională, astfel încât, să nu se ia decizii în BPN care să nu fie puse în aplicare la Senat pentru că senatorii au altă opinie pe care nu apucă să şi-o susţină în structura de conducere a partidului. Cele două doame au candidat pe locurile destinate femeilor. Nu s-a ţinut cont că erau în Senat. Probabil că senatorii nu sunt aşa merituoşi, bine văzuţi, nu au autoritate sau nu au avut curaj să candideze mai mulţi“, a declarat senatorul PSD, Şerban Nicolae, pentru „Adevărul“.

Biroul Permanent Naţional (BPN) este format din:

Preşedintele partidului, Liviu Dragnea, deputat

Preşedintele executiv, Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor

Din cei zece vicepreşedinţi ai PSD, nouă sunt deputaţi: Andrei Dolineaschi, Georgian Pop, Nicolae Bănicioiu, Ionuţ Vulpescu, Mihai Tudose, Gheorghe Simon, Gabriel Vlase, Viorel Ştefan şi Doina Pană.

Două femei social-democrate au devenit vicepreşedinte ale PSD după votul de duminică: Gabriela Vrânceanu Firea şi Ecaterina Andronescu.

Ceilalţi trei vicepreşedinţi sunt: Mihai Chirica, viceprimar Iaşi, Olguţa Vasilescu, prmarul Craiovei şi Victor Negrescu, europarlamentar

Cel mai mare perdant este Mihai Fifor, liderul senatorilor PSD, considerat, iniţial, un favorit al cursei interne din partid.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite