Politică

articolul anterior articolul urmator

Noul comisar din România: cum putem evita o decizie opacă, arbitrară şi haotică?

11
22 Aug 2019 00:47:41
Cristian Preda

Ursula von der Leyen discută de câteva zile cu candidaţii la poziţiile de comisar susţinuţi de fiecare stat-membru în parte. Printre ei nu e nimeni din România. Vina o poartă şefa guvernului.

Viorica Dăncilă se ocupă de acest dosar într-un mod haotic, în chip opac şi luând decizii arbitrare. Iată de ce:
Premierul a ţinut să suprapună desemnarea unui comisar pentru viitoarea Comisie cu înlocuirea Corinei Creţu. Aceasta a fost aleasă în Parlamentul European şi a fost obligată să abandoneze poziţia din actuala Comisie. Jean-Claude Juncker a spus răspicat că nu vrea un înlocuitor pentru câteva săptămâni, majoritatea de vacanţă, şi a numit unul dintre comisarii în funcţie să gestioneze domeniul pe care-l păstorea C. Creţu. Dăncilă s-a făcut că nu aude şi l-a trimis la Strasbourg pe I.M. Paşcu. 
Care n-a fost desemnat nici până în ziua de azi. Ca şi cum acest eşec nu ar fi fost de ajuns, Dăncilă a scos din sertar două nume controversate pentru viitoarea Comisie: D. Nica şi R. Plumb.
Restul articolului poate fi citit accesând http://www.ziare.com/europa/comisia-europeana/noul-comisar-din-romania-cum-putem-evita-o-decizie-opaca-arbitrara-si-haotica-1574280

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

11 Comentarii

POLITICALLY INCORRECT
22.08.2019, 02:16:48

PLUMB AR FI POYRIVITA... ARE SI UN NUME... CU GREUTATE, SI VORBESTE O ENGLEZA... DE TE SPARGE, CRED CA MEDITAT-O DANCILA, CARE ARE UN ACCENT TEXAN 😉

+1 (3 voturi)
Banan Crudu
22.08.2019, 05:38:33

😄 Stai să-l auzi pe Nica !!

0 (2 voturi)
Banan Crudu
22.08.2019, 05:44:21

Doi penali propuși pe funcția de comisar european... Doar atât poate România sub înțeleapta cârmuire psd. Previzibil. Ruina Plumb aka Madam Belina, sau Nica, coruptul mituit care în mod normal ar fi trebuit sa fie la pușcărie, dar a scăpat dupa ce mafia roșie a modificat legea și fapta s-a prescris. Ăștia sunt tot ce poate da mai bun guvernul Docilă ! Ah, să nu uit: mai lipsește Orlando Teodorovici sau filozoful Fifor(ca să mă rezum doar la două nume).

0 (2 voturi)
M Costi
22.08.2019, 05:56:33

@Banan Crudu ( sanchi , Carmen Florea , in travesti !) - "Doi penali propuși ..." !?! Logica de ...noaptea mintii si logicii ! Pai... Kovesi e mult mai "penala" decat cei doi , la un loc ! A fost revocata din functia de procuror sef DNA , pt incalcarea repetata a Constitutiei si legilor tarii, plus ca in prezent are mai multe dosare penale "in lucru"! Cu toate astea , nu numai ca n-ai nimic impotriva lui Kovesi , ci esti una dintre cei mai vocali sustinatori ai ei . Mai si gandesti cand scrii , sau doar iti faci norma ?

-1 (3 voturi)
M Costi
22.08.2019, 05:47:59

@Cristian Preda - Ati putea explica de ce sunt "controversate" propunerile facute de Guvern pt functia de comisar in viitoarea Comisie ? Sunt "controversate" pentru ca nu va plac respectivele persoane ? Au condamnari penale ori au dosare penale aflate pe rolul procurorilor si/sau judecatorilor ? Si faceti aceste afirmatii in timp ce sprijiniti foarte vocal ( la TV si in presa ! ) pe Kovesi pt o inalta functie in UE , cu toate ca este mult mai controversata : a fost revocata din functia de procuror sef la DNA pt incalcari repetate ale Constitutiei si legilor tarii , iar in prezent are mai multe dosare pe rolul procurorilor si judecatorilor !

-1 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (11)

Modifică Setările