Noul duşman de clasă: procurorul

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Se ascute lupta de clasă! Nu în toată România, ci la Ministerul Propagandei (Antena 3), unde a fost depistat noul inamic public: procurorul. Acesta trebuie strivit fără milă. Unde vezi un procuror, îi dai în cap ca la şarpe, ca să fie mulţumit Dan Voiculescu.

Ieri, Ministerul Propagandei a făcut şi un promo pentru emisiunea slugoiului-şef, Mihai Gâdea. „Poveştile cutremurătoare ale unor români nevinovaţi băgaţi în închisoare de anchetatori incompetenţi, corupţi şi lacomi“, striga un disperat, anunţând ciorba reîncălzită de răspopit pentru a fi turnată în capul duşmanului de clasă, întruchipat în aceste zile de Oana Schmidt Hăineală.

Noua şefă a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) se face vinovată că există. Şi mai are un defect major: a fost aleasă la şefia CSM. Din acel moment, asupra ei au fost răsturnate trei hârdaie cu dejecţii, sub formă de minciuni:

1. a fost aleasă ilegal;

2. a băgat în arest preventiv, pentru 13 luni, un om nevinovat;

3. un procuror nu poate fi şef peste judecătorii din CSM.

Orice pământean cerebrat, care gândeşte mai mult decât un şobolan, poate constata că:

1. alegerea Oanei Schmidt Hăineală la şefia CSM a fost perfect legală;

2.  un procuror poate trimite pe cineva în arest preventiv pentru cel mult 24 de ore, în rest e decizia judecătorilor; în plus, Oana Schmidt Hăineală nici măcar n-a fost procuror de caz în speţa incriminată de Ministerul Propagandei;

3. Constituţia le dă drepturi egale celor 14 magistraţi aleşi în CSM (9 judecători şi 5 procurori); pe perioada mandatului de la CSM, ei sunt suspendaţi din calitatea de judecător şi, respectiv, procuror, deci nu se mai pune problema că un procuror ar fi şeful unor judecători.

De fapt, toată hărmălaia regizată de Turnătorul Felix este de o stupizenie rară. Atâta vreme cât Constituţia, legile care reglementează funcţionarea CSM şi cele privind statutul judecătorilor şi al procurorilor au fost respectate la literă, orice discuţie este inutilă. Apropo: aţi observat că de 12 zile, de când Oana Schmidt Hăineală a fost aleasă la şefia CSM (cu un vot de 10-8), necruţătorii săi inamici n-au reuşit să producă nici măcar o singură dovadă care să le susţină teoria alegerii ilegale? Zgomot ca la balamuc, argumente ioc. Dar maşinăria merge înainte...

Senzaţia este că se întâmplă iar. Evenimentele din acest început de an seamănă izbitor cu nebunia din vara trecută. Şi acum, ca şi atunci, cuvântul-cheie este destabilizare. Anul trecut, atacul clonelor a avut loc la vedere, ofensiva împotriva statului de drept s-a desfăşurat la suprafaţă. Între timp, metodele puciştilor au devenit mai perfide. Bătălia nu se mai dă în plan politic, ci a fost mutată în subteranele Justiţiei.

În iulie-august 2012 trebuia doborât preşedintele Băsescu pentru a se ajunge la Justiţie. În ianuarie 2013, Băsescu este ocolit strategic (n-a putut fi îndepărtat, ba chiar şi-a construit şi scutul Acordului de coabitare), de aceea atacul trebuie dat direct la Justiţie. Iar primul pas este flagrant antidemocratic: nu se respectă rezultatul unor alegeri. Tonul l-a dat ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, iar Ministerul Propagandei îi ţine isonul, sub chicotelile iresponsabilului vesel, Victor Ponta.

Pentru acesta, jocul dublu se apropie de sfârşit. Nu mai poate minţi multă vreme că vrea o Românie europeană, orientată spre Bruxelles, în timp ce se pupă la vedere cu antioccidentalul Crin Antonescu şi pe sub masă cu nefrecventabilul Dan Voiculescu.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite