Noul Guvern. Cine este Ana Claudia Moarcăş, propusă la Ministerul Muncii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Claudia-Ana Moarcăş, propusă la conducerea Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, este profesor universitar, doctor în Drept, specializată în dreptul muncii, a fost adjunct al Avocatului Poporului şi director general în Ministerul de Externe.

Claudia-Ana Moarcăş are 48 de ani, este căsătorită şi este profesor doctor universitar.

Potrivit CV-ului său, Moarcăş a terminat, în 1985, Liceul de Matematică-Fizică "Nicolae Bălcescu" ("Sfântul Sava") din Bucureşti, în 1990 a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti, un an mai târziu a făcut un masterat în Drept la Universitatea din Geneva, iar în 1997 şi-a dat doctoratul în Drept cu teza "Dialogul social în relaţia de muncă. Privire specială asupra sindicatelor. Studiu de drept comparat".

Ea predă din anul 1991 la Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti, ca preparator, asistent, lector, conferenţiar, iar din 2012 este profesor. Din anul 2011, Moarcăş este director la Departamentul de Drept privat al Facultărţii de Drept. Ea a fost şi prodecan, dar şi membru al Senatului Facultăţii de Drept.

În luna martie a acestui an, Claudia Moarcăş a fost nominalizată, în urma interviurilor susţinute la Ministerul Justiţiei, pentru funcţia de judecător la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE), fără însă a fi desemnată.

Moarcăş este membru în mai multe organizaţii profesionale, precum Centrul de drept social comparat, Societatea europeană de drept procesual civil din Berlin Germania sau Societatea internaţională de dreptul muncii.

Ea a participat şi la redactarea unor proiecte de legi şi regulamente instituţionale precum Codul de bune practici privind studiile universitare de doctorat, Legea privind parcurile industriale şi tehnologice, Legea privind corpul consilierilor diplomatici, Codul securităţii sociale sau Codul muncii.

Claudia-Ana Moarcăş a fost şi adjunct al Avocatului Poporului, în perioada 2001-2002, când Avocatul Poporului era Ion Muraru. În 2001, Claudia-Ana Moarcăş a fost secretar general adjunct în Ministerul Afacerilor Externe şi director general al Departamentului de afaceri juridice în MAE, tot în 2001.

Potrivit declaraţiei de avere din mai 2015, aceasta deţine doar un teren agricol de 65 de metri pătraţi, fără a fi menţionate locuinţe, autoturisme sau alte bunuri.

Noul Guvern. Cine este Achim Irimescu, ministrul propus la Agricultură

Noul Guvern. Cine este Vlad Alexandrescu, ministrul propus la Cultură

Noul Guvern. Cine este Mihnea Motoc, propus ministru al Apărării Naţionale

 Noul Guvern. Cine este Lazăr Comănescu, propus ministru de Externe în Guvernul Cioloş

Noul Guvern. Cine este Costin Grigore Borc, ministrul propus pentru Economie

Noul Guvern. Cine este Petre Tobă, propus pentru şefia Ministerului Administraţiei şi Internelor

Noul Guvern. Cine este Cristina Guseth, ministrul propus pentru Justiţie

Noul Guvern. Cine este Marius Raul Bostan, ministrul propus pentru Societatea Informaţională

Noul Guvern. Cine este Elisabeta Lipă, propusă ministru al Tineretului şi Sportului

Noul Guvern. Cine este Achimaş-Cădariu Patriciu, ministrul propus la Sănătate

Noul Guvern. Cine este Dan Stoenescu, propus ministru pentru Diaspora

Noul Guvern. Cine este Ana Claudia Moarcăş, propusă la Ministerul Muncii

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite