Violeta Alexandru: Noi nu facem un concurs de vedete la PNL. Nu plec cu gândul răzbunării. Am o relaţie foarte bună cu Rareş Bogdan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Violeta Alexandru, preşedinte PNL Bucureşti. FOTO Sever Gheorghe
Violeta Alexandru, preşedinte PNL Bucureşti. FOTO Sever Gheorghe

Violeta Alexandru, noul preşedinte al PNL Bucureşti, a explicat, la Adevărul Live, cum plănuiesc liberalii să recâştige voturile bucureştenilor, după eşecul de la europarlamentare, a vorbit despre reorganizarea organizaţiilor de la sectoare şi relaţia sa cu Rareş Bogdan, cel care a fost în cărţi pentru şefia liberalilor din Capitală.

Rămâi pe adevarul.ro pentru a urmări emisiunea. 

Veniţi într-o postură ingrată, după un rezultat slab al PSD la europarlamentare. care planul dvs pentru recâştigarea electoratului? 

Postura nu e ingrată. Poate fi un potenţial de creştere, dacă îţi faci treaba bine. Încercăm să mobilizăm activul nostru, cooptarea foştilor colegi. Cred că există o problemă în organizaţiile de a şti să mobilizeze oamenii între campanii. Lucrurile făcute în pripă în campanie lasă pe dinafară mulţi colegi. Oamenii trebuie pregătiţi între campanii. Există şi o anumită tendinţă de închdiere a organizaţiilor noastre care a dus la grupuri de lucru cu caracter închis. 

Un obiectiv pe care îl am e această deschidere a organizaţiilor. Sunt oameni din societatea civilă care dau semne că vor să vină spre un partid de dreapta. Trebuie să le dăm acest semnal. Al doilea lucru, dorinţa mea să-i asigur pe colegii mei cu expertiză că nu vor fi îndepărtaţi. Vreau ca aceşti oameni cu experienţă să-i atragă alături pe noii veniţi. 

Vă gândiţi să aduceţi şi oameni cu nume în PNL?

Sigur. Eu nu fac ierarhii. Eu privesc la fel toţi colegii. Trebuie să investeşti în a le găsi oamenilor cadrul. Da, avem în vedere cooptarea unor personalităţi consacrate. Noi nu facem un concurs de vedete la PNL, facem o deschidere ca schimbarea e una profundă. E o schimbare de mod de lucru, de etică şi de comportament faţă de abuzurile şi cheltuirea banilor publici de PSD. Eu am o formaţie de manager. Lucrez pe un calendar cudate exacte şi obiective. 

O problemă a PNL a fost eticheta de blat cu PSD. Aţi venit acum cu noi lideri pentru şefia sectoarelor. Nu credeţi că tot acei oameni vechi care au făcut blat cu PSD vor încerca iar?

Schimbările vor fi mai profunde. Nu sunt doar preşedinţi noi la sectoare. Eu sunt un om care vrea să construiască, care vrea recredibilizarea PNL. Nu pot să plec de la premisa că scopul unor colegi e să vâneze orice fel de lucru care serveşte un interes de grup. Plec de la premisa că toţi colegii mei vor veni în acastă construcţie. Îi voi asculta pe toţi colegii mei. Nu plec cu gândul răzbunării, ci pe o dorinţă de colaborare. Daţi-mi voie ca azi, ca om de echipă, să spun că nimeni va fi lăsat afară. Lucrăm cu gândul la întărirea spiritului de echipă. 

Care e obiectivul dvs pentru filiala Bucureşti? 

Eu nu visez rumos. Eu muncesc pentru fiecare treabă. Dacă suntem oameni serioşi, dacă suntem coerenţi în modul cum facem opoziţie, dacă suntem consecvenţi, dacă coborăm între oameni şi vorbim cu bucureştenii, ne acceptăm greşelile, vom face o treabă bună. 

A rămas mai puţin de un an până la locale. La PLUS deja au demarat alegeri, acest lucru se întâmplă şi la USR. ce face PNL? Îşi desemnează candidat propriu pentru Primăria Generală? 

Primul meu obiectiv e să întăresc organziaţiile noastre ca împreună să facem o campanie bună la prezidenţiale. Nu vreau să pun carul înaintea boilor. Vreau ca după prezidenţiale PNL Bucureşti să fie un reper pe ţară. Sunt atentă la ce se întâmplă la ceilalţi colegi. Vom propune cel mai bun candidat. Eu mă uit mai mult la echipă, nu la om.  

Oamenii pe care îi va propune PNL pentru sectoare şi Capitală vor fi oameni foarte pregătiţi. Vreau ca în PNL Bucureşti să-ţi facă plăcere să mergi. Să ştii că undeva în Bucureşti cineva e preocupat să-ţi preie ideile. 

E posibil să suţineţi candidatul altui partid?

Obiectivul meu e să întăresc PNL. Nu pot să cred că PNL nu poate să propună candidaţi. Eu nu m-am agăţat de funcţie. Eu vreau ca PNL să aibă o ofertă consistentă. 

Nu credeţi că dacă nu scoateţi peste 20% la următoarele alegeri vi se va cere demisia?

Ba da, dar sunt pregătită. Sunt pregătită să-mi asum. Nu sunt un om laş. Sunt ambiţioasă şi am o capacitate de muncă pe care o vreau să demonstrez la finalul acestui an

În ce relaţie sunteţi cu Rareş Bogdan?

Foarte bună. Eu nu l-am cunoscut pe Rareş Bogdan până în campanie. Forţa lui de mobilizare în campanie e extraordinară. Am lucrat aproape zi de zi în ţară şi în Bucureşti. Nu există niciun fel de conflict între el şi mine. Ne-am şi sfătuit şi ne vom sfătui pentru următoarea etapă. Sunt sigur că Rareş va veni alături de mine şi echipa de la Bucureşti. Vede că nu sunt omul care să creeze tabere şi grupuleţe. Eu nu l-am auzit să-şi fi depus candidatura la Bucureşti. Ne completăm. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite