Nu va dansa decât o vară!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zilele trecute a apărut pe piaţă un nou sondaj CURS. Sondaj în cuprinsul căruia pot fi gasite tot felul de procente referitoare la notorietatea şi şansele de câştig ale unor persoane felurite care ar putea candida la viitoarele alegeri prezidenţiale.

Analiştii politicii au întors pe toate feţele rezultatele cu pricina, au emis ipoteze, au elaborat scenarii, au întocmit clasamente, uitând în mod inexplicabil cât de rău a dat-o în bară angajaţii respectivului institut controlat  de Iosif Buble. Binecunoscut drept  apropiat, căsătorit cu traseista Diana Tuşa, deputat PSD, primită acolo cu braţele deschise după ce PNL s-a lămurit câţi bani face, dar şi dovedit stipendiat al PSD. E drept, de data aceasta posibilii candidaţi ai PSD nu stau deloc bine în sondaj, până şi dl. Buble înţelegând că ulciorul nu merge de foarte multe ori la apă.

Iată, de pildă, şturlubaticul ministru de Finanţe, recent înscăunat şi în fotoliul de preşedinte executiv al PSD, dl. Eugen Orlando Teodorovici, nu are decât un modest, plăpând, de-a dreptul ruşinos procent de 5%. Ceea ce atrage totuşi atenţia este cu cât de multă încredere ar fi creditată, conform CURS, Gabriela Firea. Aceasta în pofida faptului că respectiva doamnă se confundă cu însăşi imaginea eşecului. Aceasta din cauza modului haotic, neprofesionist, diletant, populist în care în aproape 4 ani petrecuţi la Primăria generală a adus la sapa de element Capitala. Doamna Firea nu a rezolvat nimic. Excursiile în Grecia moca, sindrofiile, festivalurile, concertele în aer liber, mega-spectacolele de teatru în al căror distribuţii au fost cu de-a sila impuse prietenele domniei-sale - ce contează dacă Lavinia Şandru are talent zero? - neţinând defel loc de realizări concrete. Neînsemnînd decât un alt fel de scufundare a Titanicului. Cum-necum, pare-se că doamna Firea, încurajată de ceea ce a citit în sondajul CURS, a pus de o răzgândeală. Sunt semne că respectiva  ar dori să fie candidata partidului la prezidenţiale.

Lucrurile s-au complicat însă pe neaşteptate joi. Atunci când doamna Viorica Vasilica Dăncilă, pesemne încurajată de succesul de la recentul Congres extraordinar al PSD, dacă nu cumva chiar şi de elogiile în cascadă pe care i le aduce fostul preşedinte Traian Băsescu (mă rog, doamna Dăncilă este blondă) care vede în ea un politician matur (un singur cusur ar avea, după dl. Băsescu, respectiva doamnă- cocul) a spus la DC News că, în cazul în care partidul i-o va cere, se va arunca şi în lupta pentru prezidenţiale. Nu cererea este problema. Nu rugăminţile fierbinţi ale yesmenilor din PSD. Congresul programat pentru ziua de 3 august pare că este deja unul „aranjat”. Delegaţi puţini, cel mult opt-nouă sute, toţi tovarăşi de nădejde. Care, mai mult ca sigur, vor vota aşa cum li s-a spus. Lecţia şi metehnele PCR sunt nepieritoare în PSD. Problema e ce se va întâmpla pe 10 noiembrie. Căci cu sau fără V. V. Dăncila candidat, PSD riscă să nu intre în turul al doilea. Nu e deloc de neconceput nici măcar rusinea ca omul desemnat de PSD să se situeze chiar pe locul al patrulea. După dl. Klaus Iohannis, după dl. Dan Barna (dacă el va fi candidatul USR- PLUS- congresul va decide aceasta astăzi), după dl. Tăriceanu. Şi, probabil, astfel se va încheia miraculoasa carieră a d-nei Viorica Dăncilă. Care nu va dansa decât o vară. A făcut-o prost, dizgraţios, cu talent de insă care nu a depăşit nivelul Cântării României.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite