articolul anterior articolul urmator

Nu mai sunaţi la USR, ies ei din când în când. Scurt ghid de înţelegere a unui partid care nu se pricepe pe sine

68
17 Jul 2017 09:08:38
Dan Ionescu

68 Comentarii

Scorilo
17.07.2017, 10:07:12

Credulii,care sperau (erau convinsi) ca un partid care sa reprezinte "alte optiuni" ,apropiat "societatii civile",nemultumitilor si demonstantilor de pe Facebook va face rahatul praf constata (acum) ca s-au inselat. Uraganul pe care il asteptau credulii s-a transformat intr-o puternica emisie de gaze...O rezolvati cu Espumisan ! Diferenta foarte mare intre asteptari si realitate (rezultate) ! De naivi este plina societatea romaneasca ! In afara de trimiterea nemeritata in Parlament a unor reprezentanti USR cam infantili,alt rezultat nu se vede.... Numarul comentatorilor acestui articol este EDIFICATOR in ceea ce priveste efectul (nul spre negativ) creat de USR in viata politica ! Noapte buna !

+1 (15 voturi)
_wakki m
17.07.2017, 11:27:02

așa că să-i lăsăm pe ăștia de la PSD să fure în voie, ba chiar să și legalizeze furatul și corupția asta era ideea

0 (20 voturi)
eu doar constat
17.07.2017, 10:37:03

Nu pot comenta. Perfect adevarat. Pacat de unii membri ai USR, care merita tot respectul, inclusiv Clotilde Armand. Faceau mai multa treaba ca membri ai celorlalte partide.

-4 (12 voturi)
Volus Solus
17.07.2017, 10:45:45

Puteti sa dezbateti pana nu mai puteti. Nici un politician nu mai poate salva tara asta. Romanii vor un nivel de trai ridicat. Asta in viziunea romanilor, ar insemna ca salariul mediu pe economie sa fie undeva la 900-1100 euro net lunar. Este imposibil asa ceva in Romania pentru urmatorii 20 de ani, minim. De ce? Nu exista access la capital. Este imposibil asa ceva. De aceea nu conteaza ce partid politic promite marea cu sarea. Este imposibil.

-2 (10 voturi)
Realist
17.07.2017, 11:09:31

Bun articol - felicitari dle Ionescu ! In opinia mea, USR este inca o miscare politica a intelectualilor (gen Alianta Civica din anii 90'), nu este inca un partid veritabil - de aici si inerentele dificultati ale inceputului. Sa fondezi si sa organizezi un partid este o chestiune foarte dificila, pe langa convergenta strategiei (a se vedea discutiile doctrinare de mai sus), trebuie sa existe si know-how si, FINANTARE (iar cu finantarea este greu, caci risti sa concezi la compromisuri) - iar singurul care are ceva experienta pe partea aceasta este tot Nicusor Dan - de pe vremea cand se zbatea pentru USB. Impresia generala este ca USR-ul trebuie sa invete sa faca politica, electoratul lui n-o sa aiba rabdare la nesfarsit. Va impartasesc opinia in privinta lui Nicusor Dan (l-ati descris foarte bine - ".un tip inteligent, fără şarm sau carismă, perseverent şi încăpăţânat"). Ii vine greu sa treaca de la un USB in care el hotara totul si care avea obiective limitate si nedoctrinare, la un USR de nivel si mesaj national, si unde trebuie volens-nolens, sa se supuna opiniei majoritatii liderilor, mai ales in conditiile in care buna parte dintre acestia au venit cu un bagaj doctrinar in care el nu se regaseste. Cred ca actuala tentativa de clarificare doctrinara este de bun augur, ramane de vazut cum va fi organizata si ce rezultate va produce.

+7 (15 voturi)