Nu mai ţineţi linia ocupată! Avem treabă cu protecţia infractorilor!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un ocean de dezinformare acoperă câteva lucruri fundamentale care definesc starea în care a ajuns statul român în ziua de azi.

Cauza numărul unu în tot ceea ce se întâmplă, fie că este vorba despre cazul Caral, fie că discutăm despre starea de incapacitate funcţională a sistemelor vitale unei naţiuni, este popularea instituţiilor cheie cu şarlatani şi impostori. Ministerele, agenţiile, administraţia au devenit coloniile unor analfabeţi primitivi, şmecheri politici, pe cât de proşti, pe atât de agresivi. Ceea ce îi uneşte este iresponsabilitatea totală şi credinţa că sunt mai presus de cei pe care ar trebui să-i slujească.

Răul a început demult. Prăbuşirea ierarhiei valorilor a devenit fenomen social de la intrarea în funcţiune a fabricilor de diplome. Dintr-o dată, incompetenţi siniştri au obţinut titlul de doctor. Mulţi au asezonat diploma cu gradul de general, Poliţia fiind una dintre instituţiile greu lovite de fenomenul doctorilor impostori. Politizarea instituţiilor a fost practicată de toate guvernările. Dar gradul la care s-a ajuns de când la putere a venit coaliţia PSD-ALDE este devastator. Nicio societate, nicio formă organizată nu poate rezista la atâta impostură şi incompetenţă. În cazul Caracal, viaţa Alexandrei a fost curmată cu largul concurs al celor care ar fi trebuit să o salveze. Poliţiştii de acolo, procurorii nu s-ar fi mişcat din birouri nici dacă îl aveau pe criminal la telefon povestindu-le unde este şi ceea ce are de gând să facă!

Iar agentul care a vorbit cu victima, cel caracterizat drept refractar de raportul MAI, defineşte modul de răspuns al autorităţilor într-o situaţie de criză. Clintelismul politic, numirea de şefi şarlatani care la rândul lor au promovat subalterni mai incompetenţi decât ei, au produs şi produc efecte devastatoare în tot ceea ce înseamnă România, fie că este vorba despre siguranţa persoanei, ordine publică, legislaţie, sănătate, educaţie.

În al doilea rând, catastrofală pentru România este acţiunea sistematică a coaliţiei PSD-ALDE de structurare a Republicii Infractorilor. Comisia Iordache a făcut legi cu un sigur scop, încurajarea infracţionalităţii, slăbirea instituţiilor statului, favorizarea infractorilor, legalizarea fărădelegii. Ce s-a întâmplat în ultimii doi ani în domeniul legilor justiţiei a fost numai în defavoarea legalităţii. Cea mai recentă decizie a Curţii Constituţionale care anulează în întregime proiectul Codului Penal clocit de Comisia Iordache ar fi trebuit să ducă direct la un cutremur politic.

În cazul Caracal, DIICOT a anunţat că extinde ancheta asupra tuturor celor care au acţionat total neprofesionist, sub acuzaţia de neglijenţă în serviciu. Dacă ar fi intrat în vigoare Codul Iordache, neglijenţa în serviciu nu ar mai fi existat. Nici vreun fel de răspundere pentru modul în care o serie de indivizi plătiţi să salveze vieţi nu au făcut altceva decât să ajute la înfăptuirea unei crime.

Crimele de la Caracal au arătat cât de mult a fost subminat statul român. Consecinţa nu este începutul reparaţiilor, nu asumarea răspunderilor, ci declanşarea unei noi campanii de dezinformare, a unei lupte politice şi mai feroce pentru camuflarea realităţii şi păstrarea instituţiilor statului în aceeaşi parametri. Abia numit, ministrul de Interne a plecat ca să scape de bătăi de cap. Dar instituţiile, mentalităţile, cabinetele miilor de demnitari ticsite de consilieri şi de consiliere rămân pe loc.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite