Politică

articolul anterior articolul urmator

O armată de 35.000 de consilieri fiscali pentru a controla votul românilor

79
13 Apr 2017 17:11:54
Ion M. Ionita
Şeful PSD şi guvernul său
Şeful PSD şi guvernul său

Liderii PSD au fost de la început conştienţi că majorările uriaşe ale salariilor promise în campanie şi incluse în legea salarizării unitare nu pot fi susţinute de economia României. Dar a existat un plan secret care iese acum la iveală.

Este vorba despre schimbarea sistemului de impozitare, dublată de crearea unei armate de funcţionari guvernamentali care va intra în casa şi va controla viaţa fiecărui cetăţean.

De când se află la Palatul Victoria, guvernul s-a remarcat printr-o activitate de propagandă intensă de parcă alegerile ar fi urmat să vină şi nu ar fi fost de curând câştigate. Miniştrii cabinetului au devenit îndrumătorii naţiunii, ies la tablă în fiecare seară şi explică poporului cum va curge din ceruri lapte şi miere. Cifrele se înşiruie pe ecrane, zâmbetele se lăţesc, sunt promisiuni cât pentru zece campanii electorale de acum înainte.

În euforia generală, întrebarea cheie - de unde bani pentru toate acestea? – nici nu s-a mai pus.

Confuzia în care a ajuns legea salarizării unitare, marele proiect de forţă al guvernării, demonstrează diferenţa dintre promisiune şi realitate.

Iniţial, trebuia să fie un proiect de lege al guvernului, asumat prin celebrul program de guvernare. După negocieri, discuţii şi dezbateri, pe când se aştepta forma finală a textului pentru a fi trimis de executiv către parlament, s-a schimbat abordarea. Nu va mai fi proiect de lege. Va fi iniţiativa parlamentară a senatorilor şi deputaţilor PSD care au fost chemaţi în şedinţă la Sinaia pentru a da girul partidului importantei legi. Luni, 10 aprilie, având înaltul aviz politic, textul urma să fie preluat de parlamentari şi introdus pe ordinea de zi.

Luni, 10 aprilie, s-a mai amânat încă odată. Preşedintele Dragnea zice că poate să mai aştepte o săptămână, să-şi dea oamenii cu părerea. Sigur, e foarte bine să se discute. Dar se discutase luni de zile la Ministerul Muncii, apoi în partid. S-a spus că s-a apelat la soluţia iniţiativei legislative tocmai pentru a nu mai sta o lună în dezbatere publică şi a nu se pierde timpul. Asta a fost explicaţia oficială a PSD.

După care a venit bomba: guvernul va introduce impozitul global pe gospodărie şi va înfiinţa o armată de 35.000 de consilieri fiscali care să îndrume populaţia!

Ce este o gospodărie în accepţiunea guvernului? Nu se ştie. Ideea este că toate veniturile acestei entităţi numită gospodărie vor fi verificate de armata de consilieri fiscali. Să ne închipuim cum ar funcţiona în România un asemenea sistem.

Cine plăteşte cu salarii enorme consilierii fiscali? Guvernul.

Ce vor face aceşti oameni? Vor intra în casele tuturor. Vor verifica. Vor şti totul. Vor decide care va fi nivelul impozitelor şi cel al deducerilor. Practic, viaţa tuturor va fi supravegheată direct de aceşti consilieri. Rezultatul? Nu poate fi decât unul, într-o ţară ca România. Controlul asupra votului.

Poate că în marile oraşe va fi mai dificil. Aici oamenii sunt angajaţi, sunt mai greu de influenţat. Dar la ţară şi în oraşele mici? Sunt milioane de gospodării de subzistenţă. Veniturile ţin de creşterea unui viţel, vinderea unui miel, a unui porc. Depinde de consilierul fiscal modul în care calculează impozitul. Dacă te mişti bine ai toate şansele să nu ţi se treacă totul la catastif. Dacă nu, devii bun de plată şi pentru ce nu ai. Astfel vei fi mai grijuliu cu votul tău. Şi aşa lucrurile se leagă. Este sistemul perfect prin care cei de la putere nu vor mai pierde niciodată alegerile.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

79 Comentarii

Laurenţiu Faighel
13.04.2017, 17:23:54

Pe când se reintroduce şi fumăritu', ca pe vremea fanarioţilor?

+15 (17 voturi)
unul
13.04.2017, 17:25:25

Daca ar iesi mereu PSD cred ca ar fi in regula. Oricum restul sunt varza, ei saracii si acum ies in strada pentru Ordonanta 13 Consilierii a declarat domnul Ministru ca vor putea deveni privatizati. Dar si cat ii plateste statul nu se schimba nimic, pentru ca consilierii defat sunt relocati din personalul de la ANAF

-24 (26 voturi)
commiekiller
13.04.2017, 17:43:41

Sa incerce sa intre in casa mea sa vezi ce pumni in bot isi iau. Chiar vreau sa vad!

+11 (13 voturi)
Utilizator Adevărul
13.04.2017, 17:46:31

Comentariu considerat abuziv.

altVasile
13.04.2017, 17:47:28

35.000 de consilieri fiscali - 35.000 de noi lipitori care vor suge din veniturile puținilor români producători care au mai rămas în această țară. Efectul cel mai pervers al acestei legi însă ține de faptul că va stimula și mai mult distrugerea familiilor. Ceea ce pe fondul colapsului demografic al României ar putea să însemne ultimul cui care mai trebuie bătut în coșciugul țării mioritice de pe malul Mării Negre. Despre ce este vorba? Voi da un simplu exemplu, că să înțeleagă toată lumea. Gospodăria este formată dintr-ul el, o ea și un copil (un caz destul de des întâlinit, nu-i așa?). El câștiga 2000 lei/lună. Ea câștigă tot 2000 lei/lună. Împreună câștigă 4000/lună (ceea ce reprezintă venitul ”gospodăriei”). Caz în care pentru primele 2000 de lie vor plăti 0 lei impozit, pentru segmentul 2000 - 3000 vor plăti 100 lei, iar pentru segmentul 3000 - 4000 lei la care va aplica o cotă de impozit de să zicem 15% sau 20% (rămâne de văzut). Însă dacă cei doi se despart, atunci vor rezulta două gospodării independente. Fiecare gospodărie va realiza câte un venit de doar 2000 lei. Caz în care se vor plăti zero lei impozit la stat. O MICĂ OPTIMIZARE FISCALĂ. Însă cu ce preț?!

+11 (13 voturi)

Vezi toate comentariile (79)

Modifică Setările