O carte pentru Ferentari – Marin Preda din Zeţari

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Harul nu rezulta din venitul parintilor sau din cartierul de rezidenta.
Harul nu rezulta din venitul parintilor sau din cartierul de rezidenta.

În prima zi de şcoală, sute de copii din Ferentari nu vor avea un pachet minimal de cărţi care să le ofere o şansă reală la educaţie. Nu vor avea acces la poveşti, la poeziile copilăriei sau la romanele adolescenţei care ne-au format pe mulţi dintre noi.

Sunt copii care locuiesc – nu din vina lor, ci dintr-o culpă socială pe care nu-i locul s-o analizăm aici – în blocuri distopice “confort 3” sau într-un soi de garaje transformate în apartamente: părinţii lor au multe alte priorităţi pe lista supravieţuirii imediate, cărţile nu fac parte dintre acestea. Totuşi, de foarte multe ori istoria a dovedit ca talentul, creativitatea, excelenta apar – total indiferente la “conditiile materiale” – in locuri in care prejudecatile comune n-ar fi mizat pe ele. Să ne gândim, de pildă, la Marin Preda. Şi e just şi sănătos să fie aşa: harul nu rezultă din venitul părinţilor sau din cartierul de rezidenţă.

Pentru a da o mână de ajutor acestui har care acţionează în mod reparatoriu, am deschis trei puncte pentru a strânge cărţi în beneficiul copiilor din Ferentari: Calea Ferentari nr. 20, bl. 126 parter, Calea 13 Septembrie nr. 207A şi Bd. Naţiunile Unite nr. 5, bl. 110A parter. 

Şi vă invităm să vă alăturaţi ideii noastre şi să donaţi o carte până la începutul anului şcolar. E un joc al solidarităţii cu trei reguli:

a. Cărţile să fie cât mai potrivite pentru copii şi adolescenţi.

b. Vă rugăm să scrieţi pe prima pagina a uneia/unora dintre cărţi o dedicaţie pentru copiii din Ferentari. Cu aceste dedicatii si cu pozele de la deschiderea anului scolar vom realiza un album special al evenimentului.

c. Sa fiţi prezenţi, pe cat posibil, alaturi de noi atunci cand vom merge la copii cu cadourile.

Pentru detalii ne gasiti la echipa@ovidiuraetchi.ro sau la telefon 0731.804.333.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite