Politică

articolul anterior articolul urmator

O soluţie radicală

3
4 Nov 2015 22:42:55
Teodor Răileanu-Olariu

După demisiile premierului Victor Ponta (alături de întregul guvern) şi a generalului de carton Gabriel Oprea, oamenii cer un mare „reset”. Cine vine în schimb?

Singura satisfacţie psihologică a oamenilor porniţi pe revoltă este schimbarea a TOT ceea ce este acum pe scena politică şi administrativă.

Să nu o lungim: tot partidele politice vor decide ce se întâmplă mai departe. Orice reîncălzire a supei politice actuale este inutilă. Strig acum pentru toate partidele politice: DIZOLVAŢI-VĂ CONDUCERILE! Faceţi congrese extraordinare in maxim două săptămâni! Propuneţi noi oameni, specialişti din ORICE domenii şi daţi-le funcţii de conducere importante.

Ca psiholog social, în caz contrar, garantez că presiunea din rândul populaţiei nu se va stinge. Poate cel mult se va atenua până la următoarea tragedie. Iar atunci va fi anarhie.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

cornel jurja
5.11.2015, 07:42:30

Indiferent daca se dizolva conducerile, partidele actuale sunt expirate.In interiorul lor este un cuib unde intelopii, coruptii, hotii si puscariabili detin majoritatea. Iar cei care nu sunt incadrati in aceste categorii sunt prea slabi ca sa mai faca o politica constructiva , dupa ce ani de zile au facut politica capului plecat acceptand coruptia si incompetenta din interiorul acestora. Solutia este ca la alegeri , in termen sau anticipate , electoratul si mai ales tinerii sa iasa in masa la vot si sa voteze acele partide care s-ay infiintat dua noua lege a partidelor politice , care nu au in interiorul lor oameni care sa fin participat in verun fel la guvernarile anterioare, care sa nu poata fi banuiti de coruptie sau de alte infractiuni, intr-un cuvnt oameni curati fatra atecedente ticaloase.Iar aceste partide sa aiba un program care sa duca la ingroparea politica a fostelor partide, sa aduca imbunatatiri substantiale Constitutiei, sa modifice codul penal in scopul maririi pedepselor pentru coruptie incepand de la 10 ani in sus fara posibilitati de eliberare conditionata indiferent de varsta si de numarul de "opere" literare si stiintifice , dupa ce le-a venit inspiratia in puscaria. In alta ordine de idei, ar trebui ca tori detinutii sa fie pusi sa desfasoare in oenitenciar activitati lucrative pein care sa-si plateasca intretinerea. Sa produca in atelierele penitenciarului obiecte care pot fui valorificate pe piata, sa execute lucrari de curatenie , intretinere si reparatii in incinta penitenciarului, iar lucrul in afara penitenciarului sa fie o recompensa pentru cei cu comportament exemplar si carora sa li se reduca pedeapsa intr-un anumit procent ( cu exceptia celor condamnati pentru infractiuni cu violenta si de coruptie )Numai asa se poate curata societatea de gunoaiele cu care s-a infestat dupa 1989.Romanii inteligenti ar trebui sa voteze aceste partide, lasand in afara Parlamentului tot ce a fost partid pana acum si mai ales pe infractorii , puscariabilii , coruptii si incapabili care le-au populat.Orice partid nou infiintat ar face cea mai mare greseala daca ar primi in randusile sale astfel de oameni, iar romanii ar fi fraieri daca ar vota astefel de partide.Ar insemna sa ne facem ca nu vedem ca Maria si-a schimbat numai palaria si ne da cu tifla.

+1 (1 vot)
crayven
5.11.2015, 10:53:40

Hahaha asta numesti mata "RADICAL " ??? Hahaha n-ai idee ce inseamna radical :D Radical inseamna schimbarea economiei, nationalizarea imediata a structurilor critice ale statului, scoaterea armatei la pazit padurile tarii cu ordin de a trage in cap la primul semn de taiere ilegala. AIA e "radical" si inca si mai cate. "Schimbarea liderilor politici" hahaha Un rahat puturos e tot un rahat puturos chiar daca ii pui o cireasa in motz.

Sorin Barbul
9.11.2015, 09:43:46

Scurt, concis și clar.

Modifică Setările