Politică

articolul anterior articolul urmator

O făclie de Paşti

7
7 May 2013 11:06:31
Alina Gorghiu

A început cu eterna dezbatere lingvistică: Paşti sau Paşte. Biserica Ortodoxă Română a tranşat-o scurt - Paşti, în timp ce DEX-ul şi o întreagă literatură clasică românească acreditează ambele forme ca fiind corecte.

Apoi un atac fulgerator la adresa Bisericii şi, mai rău, la temelia ei (sursa de finanţare) a venit de la un coleg parlamentar şi ne-am încurcat în polemici sau în declaraţii publice lăsate cu rupere de picioare şi excomunicări.

Nesperat, am primit, după, o veste bună: micul românesc a fost salvat graţie Guvernului, care a cerut Comisiei Europene să-l includă pe lista reţetelor tradiţionale, pentru ca procesatorii români să poată folosi în continuare aditivii ce urmează să fie interzişi în UE.

Şi, pentru că o veste bună nu vine niciodată singură, a fost scos din mânecă şi PUZ-ul buclucaş, necesar unei investiţii de aproximativ 55 de milioane de euro în staţiunea Mamaia. Care, desigur, o va face şi mai accesibilă ca până acum poporului migrator în vacanţe, iubitor al litoralului bulgar, mult mai ieftin şi cu servicii ireproşabile.

Garda de Mediu nu a stat degeaba. Au fost controlate toate grătarele şi s-au dat chiar două amenzi de câte 1.000 de lei în Bucureşti şi Ilfov. 

Bomboana pe colivă a venit însă exact în prima zi de Paşti, când am stat cu toţii, cu sufletul la gură, urmărind breaking-news după breaking-news, să vedem în direct cum al doilea om în stat, Crin Antonescu, s-a pogorat din elicopter să ia lumină de la Mănăstirea Voroneţ. Ba am aflat şi că a intrat printr-o uşiţă secretă, însoţit de câţiva jurnalişti. Desigur, după ceva vreme, Antonescu a explicat că a făcut Paştele acasă şi n-a fost plecat nicăieri, dar asta a stârnit o dezbatere şi mai mare în online: jurnaliştii au început, fie să se acuze unii pe alţii, fie să dea vina pe departamentele de comunicare. 

Un pic pe neobservatelea s-a petrecut şi Ziua libertăţii presei, şi m-am bucurat în sinea mea - nu prea se mai găsesc argumente în a susţine că nu există libertate de exprimare, chiar dacă uneori ciupim un pic ridicolul, ignoranţa sau reaua-credinţă.

Nu ştiu dacă ordinea evenimentelor a fost exact asta, dar m-am convins a nu ştiu câta oară că românii sunt un popor cu umor. A fost mini-vacanţa de Paşti în care noi am avut treabă, nu glumă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

Vanatorul/d.c.
7.05.2013, 11:49:19

Haida de..! Asta era..! Saracutul dvs presedinte de partid, dl. Crin Antonescu, e.."ostracizat" mediatic de jurnalististii teribilisti, calomniatori sadea care inventeaza o gramada de "inexactitati" si le pun in carca sensibila si delicata a dumnealui..! Dragutul de el..! Bine ca nu a scris vreun ziarist ca dl.Antonescu a petrecut noaptea de Inviere la lumanare, impreuna cu vicele, dl. Fenechiu. Si asta din cauza ca transformatoarele d-lui Fenechiu s-au ars, nu-i asa..?

+2 (4 voturi)
alexandru biris
7.05.2013, 12:27:15

Vanatorule, nu fi foarte suparat pe d-na sau d-ra Gorghiu, dansa doar vrea sa para spirituala, odata ce este ,,ziarist,, cu acte in regula, la cererea noastra dupa cum ne-a spus. Acum ca nu-i prea iasa, asta e o alta poveste. Sfatul meu pentru Domnia Sa, (un tanar politician care promite) este sa lase gargara ieftina si glumitele stupide pe seama profesionistilor si deuntologilor din ,,Marea Presa,, romaneasca, iar Domnia Sa sa se preocupe mai mult de alta agenda si nu de ce ,,zice presa,,, sau o parte a ei, si gura targului. A fi tare in clanta nu e o virtute d-ra Gorghiu, dimpotriva.

+1 (1 vot)
paradoxal
7.05.2013, 11:52:48

Doamna Alina Gorghiu propunerea colegului parlamentar este foarte justa,chiar e de tot risul,ca in Romania,teocratia inca sa se exprime oficial,iar statul laic doar pe hirtie. Dar domnul Crin Antonescu el chiar este de tot risul,acest personaj comic a zis odata pe un ton grav/sobru,vreau sa demaram revolutia bunului simt,,, si ca sa se faca foarte bine inteles,a promovat bunul simt la cotele cele mai inalte de audienta(astfel,ca metafizic domnia sa si-a dat si el cu parerea la cea mai mitocana emisiune din Romania,din noapte,despre partile dorsale ale unui ,fost,rival politic) Incepeti bine,este o deosebita placere sa constat ca sunteti de gasca,,si chiar plina de umor.

+1 (1 vot)
Catalin Mattei
7.05.2013, 12:04:46

dna parlamentar: pozitia liberalilor fata de anumite subiecte nu poate decat sa uimeasca prin ingustimea viziunilor.. din pacate !!! Liberalilor lui Crin le lipseste curajul si prin urmare pare ca spiritul liberal a murit si deja si s-a facut si parasatasul de 7 ani... Nu pot crede ca liberalii au lasat un presedinte si echipa lui ( sleahta as numi ) sa transforme partidul intr-un cor pe o singura voce cand exact asta este farmecul liberalismului: multitudine de opinii dar o armonie si un respect intre cei ce compun familia liberala... in ceea ce il priveste pe acel deputat care a venit cu propunerile este uimitor dar aceste propuneri sunt mai caracteristice si familiei socialistilor si liberalilor decat tot ceea ce PNL propune acum.. care PNL?.. abia se mai zareste

+1 (1 vot)
Alexa Alexandru
7.05.2013, 13:00:15

Articol gen " redactor adjunct ", cu mai putina mitocanie in exprimare.

Vezi toate comentariile (7)

Modifică Setările