Politică

articolul anterior articolul urmator

O idee cum nu se poate mai proastă a Gabrielei Firea, legată de Regele Mihai

79
5 Dec 2017 15:40:45
Liviu Avram
Gabriela Firea, primarul general al Capitalei
Gabriela Firea, primarul general al Capitalei

Gabriela Firea are o idee, să ne rugăm cu toţii ca într-un final să nu fie de acord cu ea: vrea să schimbe denumirea Pieţei Victoria în Piaţa Regelui Mihai. E o idee, cum ar spune Mihai Tudose, cel puţin neinspirată. Noi, ceilalţi, putem să-i spunem cum vrem.

Carevasăzică, primarul general al Capitalei scrie pe Facebook aşa: „Dat fiind faptul că viaţa Regelui s-a suprapus, aproape integral, pe veacul scurs de la Marea Unire, şi că toată viaţa a militat fără ostenire pentru unitatea românilor, voi propune Consiliului General al Municipiului Bucureşti ca Piaţa Victoriei să-i poarte numel”.

Se impun două observaţii:

1. Una tehnică: Piaţa Regelui deja există, la fix 800 de metri de Piaţa Victoriei. Mai exact, la intersecţia Bulevardului Kiseleff cu strada Arhitect Ioan Mincu. Acolo este amplasat un bust al Regelui Mihai, deci e exclus să fie vorba de alt rege.

2. Una simbolică: A reboteza astfel Piaţa Victoriei înseamnă să pui într-un conflict inutil două simboluri ale naţiunii: Regele Mihai şi victoria din Războiul de Independenţă din 1877-1878. De ce să faci asta? 

Exact asemenea politicieni fac ravagii în viaţa noastră: de dragul unei notorietăţi efemere, le vin asemenea idei şi mai şi vor să le pună în practică.

Gabriela Firea putea găsi alte modalităţi de a se răzbuna pe Piaţa care i-a refuzat Târgul de Crăciun.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

79 Comentarii

, new_age
5.12.2017, 15:52:01

Se misca repede Firea ,de acum incolo orice manifestatie contra puterii va fi asociata cu numele Regelui,cata perfidie.

+22 (26 voturi)
Radu Mircea
5.12.2017, 16:01:20

# Firea e cam grabita . Mai intii s-a grabit la maritis inainte sa se aseze pamintul peste raposat . Apoi s-a grabit sa mai trinteasca un tirg de iarna in buricu' Bucurestiului cind mai erau vreo 5-6 . Acum sare din baie cu botezul pietelor inainte sa se raceasca mortu' zilei .. Ori nu cunoaste mai nimic despre Bucuresti si despre indatoririle de primar , ori are mincarici

+26 (30 voturi)
ion popescu
5.12.2017, 15:52:14

In Bucuresti exista deja o piateta cu aceasta denumire, unde se afla si un bust al Regelui. Ca Primar General, Firea ar trebui sa cunoasca acest lucru. Si ar fi de un imens prost gust ( pe care ea evident nu are cum sa il inteleaga ), ca in acest moment sa redenumeasca Piata Victoriei.

+16 (18 voturi)
Aspida
5.12.2017, 15:54:47

. prostia, infatuarea și… prostia 😵 e transgenică… 🐵 ♒️

+16 (16 voturi)
POLITICALLY INCORRECT
5.12.2017, 15:56:42

Firea s-a sucit... o sa numeasca piata Victoriei piata STATULUI PARALEL

+12 (14 voturi)

Vezi toate comentariile (79)

Modifică Setările