Politică

articolul anterior articolul urmator

O „m*ie PSD“ care nu satisface pe nimeni

39
31 Jul 2018 14:37:10
Daniel Gorgonaru

Teribilismul unui conaţional care şi-a manifestat nemulţumirea faţă de principalul partid de guvernământ prin inscripţionarea plăcuţelor de înmatriculare ale maşinii cu mesajul „M*IE PSD“ a fost subiectul ultimelor zile.

Dezbateri despre legalitatea, ilegalitatea, moralitatea sau imoralitatea gestului făcut de românul din Suedia au pus pe jar instituţii ale statului, ONG-uri, parlamentari şi oameni simpli. Energii imense s-au consumat pentru a demonstra dacă a greşit sau nu a greşit, dacă a comis o ilegalitate sau nu, dacă merita amendă sau nu, dacă e normal să i se deschidă dosar penal sau nu. Personal, cred că Răzvan Ştefănescu a ales o formă nu tocmai civilizată de a protesta. Cuvântul „m*ie“ este un cuvânt obscen, o vulgaritate, o golăneală, iar folosirea lui cu scopul de a protesta faţă de un partid politic nu e o dovadă de ingeniozitate sau de bună creştere. Dar acesta a fost modul în care Răzvan Ştefănescu a ales să se manifesteze public. Ne place sau nu ne place, îl susţinem sau nu, e dreptul fiecăruia. Totuşi, ar fi fost normal să-l ignorăm la fel cum facem cu zecile de indivizi care ne agasează atunci când ascultă în trafic, cu geamurile deschise şi volumul la maxim, melodiile lui Salam sau Minune.

Doar cu acest mesaj românii nu devin mai conştienţi faţă de pericolul în care se află ţara din cauza politicilor populiste ale Guvernului Dăncilă.

Reacţia Poliţiei nu este o surpriză. Ar fi făcut la fel, cu tot cu gafele de rigoare şi necunoaşterea legii, şi în cazul „M*IE PNL sau „M*IE PMP“ etc. E în ADN-ul multor poliţişti să se comporte uneori ca miliţienii din regimul comunist. Ceea ce este cu adevărat supărător în toată această vânzoleală este transformarea plăcuţelor cu mesajul „M*IE PSD“ în subiect de interes naţional şi a personajului care a postat mesajul în martir al libertăţilor civile. Pentru că din fotografia momentului nu puteau lipsi politicienii, un deputat PNL, pe nume Bogdan Huţucă, vrea să se facă o comisie de anchetă în Parlament pe tema modului în care Poliţia a gestionat acest caz . La rândul lui, pesedistul Codrin Ştefănescu îl acuză pe românul anti-PSD că sfidează milioane de susţinători ai partidului, iar colegul său de la Alexandria, viceprimarul Gică Anghel, a scris pe contul său de Facebook că „frustratul ăla cu numere de Suedia ar trebui să-I dea mă-sii m… “ etc.

În definitiv, mesajul lui Răzvan Ştefănescu cu „M*IE PSD“ e o glumă proastă, care nu ţine loc nici lipsei unui program de guvernare al opoziţiei care să ofere o alternativă românilor şi nici lipsei de performaţă a guvernului PSD-ALDE. Doar cu acest mesaj românii nu devin mai conştienţi faţă de pericolul în care se află ţara din cauza politicilor populiste ale Guvernului Dăncilă. Cazul plăcuţelor anti-PSD nu face altceva decât să readucă în prim plan o problemă sistemică a României: nu avem dezbateri serioase, nu avem programe economice serioase, nu avem politicieni serioşi şi, poate, nici votanţi serioşi…

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

39 Comentarii

A.G.
31.07.2018, 15:29:57

dle Gorgonaru, poate ne spuneti cum mai putem discuta cu PSD-ul. Cu legea pe masa, NU Cu vorba buna, NU Cu negocieri, NU Cu proteste, NU Cu "te spun eu la tata" la UE-NATO-SUA, NU Poate ultima solutie este cea adoptata de "suedezul" nostru sau aveti alta solutie? O zi fara PSD.

+17 (27 voturi)
_wakki m
31.07.2018, 15:41:52

un articol plin de fracturi de logică, ținte false și concluzii alăturea de drum

+9 (15 voturi)
¡Ay, caramba
31.07.2018, 15:49:43

'ar fi fost normal să-l ignorăm' Shafu, noi l-am ignorat. Nu si pesedeaua. 'Dezbateri despre legalitatea, ilegalitatea, moralitatea sau imoralitatea gestului' au aparut fix de vinerea trecuta, cand s-a raspandit zvonul ca soferul a fost arestat. Uite ca cineva nu l-a ignorat cum am facut noi. Ce une mai propui? Indemnuri la proteste pasnice, flori in teava pustilor, strangeri de semnaturi? Pai, tocmai, ca pe astea se pisha pesedeii. Scuze, am vrut sa spun ca le 'ignora'.

+10 (16 voturi)
_ Alex
31.07.2018, 15:59:32

Nu exista dezbateri aici. Ambasaba Suediei a spus foarte clar: acel numar de inmatriculare este valabil peste tot in lume. Faptul ca militienii romanesti i-au luat placutele si permisul (ba chiar il ameninta cu inchisoarea) va face obiectul unei plangeri la Haga iar statul roman, prin "bravii" sai reprezentanti va lua iar m..e.

+13 (17 voturi)
Ciprian Ch
31.07.2018, 16:00:31

E greu de facut ceva intr-o societate care are implementata bine ideea cu capra vecinului si cu ochi pentru ochi... Cand au vazut numerele cu pricina, uni au zambit, alti au ras, unii chiar s-au bucurat, alti poate au intors capul dezgustati... problema s-a accentuat de cand a inceput masinaria P$D-ului prin Organele abilitate de stat sa-l sicaneze pe om...ca are acte, ca nu are acte, ca e corect ca nu e corect etc....etc..etc... Ce putem cere de la un partid care a dat CEL MAI PROST GUVERN din toate timpurile de la Decebal incoace? Si mai grav este ca cei care ne conduc au impins lumea atat de mult incat s-a ajuns la asemenea mesaje in spatiul public, pe strada. Intr-o asa zisa democratie se mai fac compromisuri, mai lasi de la tine, mai pune celalalt de la tine. P$D-ul ne "canta" acel slogan ca : poporul ne-a votat si deja celebrul Program de guvernare si ne calca pe toti in picioare. Pacat.

+5 (9 voturi)

Vezi toate comentariile (39)