Politică

articolul anterior articolul urmator

O nouă demisie din USR. Andrei Lupu se alătură partidului înfiinţat de Dacian Cioloş

1
27 Jun 2022 09:00:46
Autor: Andreea Traicu
Foto: Facebook
Foto: Facebook

Deputatul Andrei Lupu anunţă că a demisionat din USR, urmând a se alătura partidului înfiinţat de Dacian Cioloş. Parlamentarul susţine că USR s-a transformat într-o "organizaţie profund disfuncţională".

Andrei Lupu a fost membru au Biroului Naţional şi preşedinte al USR Prahova.

"O mână de oameni în care ar fi trebuit să credem şi care ar fi trebuit să reprezinte un deziderat pentru politica românească au ales meschinăria politicii dâmboviţene şi toxicitatea confruntării permanente. Lipsa de eleganţă, de încredere în negocierea politică şi incapacitatea de a accepta alte opinii decât cele proprii au transformat o idee politică minunată, aşa cum a fost USR, într-o organizaţie profund disfuncţională", transmite Lupu, printr-o postare pe Facebook.

Parlamentarul susţine că USR a devenit "un spaţiu al conflictului permanent".

"Am ales să plec pentru că nu vreau să invoc principii într-o organizaţie care îţi răspunde cu zâmbete cinice atunci când îi aminteşti de datoria ei morală. (...) Luptele dintre facţiuni ocupă toată activitatea partidului. Promovarea unor politici publice sau mesaje politice a ajuns să fie asumată mai degrabă de către consilieri angajaţi, în timp ce mare parte dintre aleşi sunt prinşi în dispute interne. (..)
Începând de astăzi, voi deveni membru al REPER", precizează deputatul.

Alţi şase parlamentari, doi senatori şi patru deputaţi, au demisionat din USR după plecarea lui Dacian Cioloş.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Gib
27.06.2022, 09:20:39

Apreciere gresita. USR nu s-a transformat deoarece acestea erau "calitatile" initiale ci s-a cimentat pe un astfel de comportament distructiv. Trist este ca acest partid clameaza vesnic ceva ce nu a avut si acum cu atat mai putin ar avea. P.S. Faptul ca am aceasta parere despre USR nu inseamna ca admir calitati (altminteri inexistente) la vreunul dintre celelalte pertide.

Modifică Setările