O nouă fisură între Guvernul Cioloş şi PSD. Premierul respinge legea salarizării unitare lăsată de Guvernul Ponta: Proiectul este irealizabil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Dacian Cioloş FOTO Mediafax
Premierul Dacian Cioloş FOTO Mediafax

Premierul Dacian Cioloş a anunţat că proiectul legii salarizării unitare, lăsat moştenire de Guvernul Ponta, este unul irealizabil. Fostul ministru al Muncii, Rovana Plumb, cea care a redactat proiectul, a spus că, dimpotrivă, legea salarizării este sustenabilă.

„Nu există încă un proiect de lege finalizat. Ministerul Muncii a lucrat pe mai multe variante, nu s-a consultat cu Ministerul de Finanţe ca să vedem care sunt posibilităţile. Proiectul acela, mă rog, care nu a fost până la urmă promovat de doamna Plumb, e irealizabil din punct de vedere bugetar. Vreau un proiect care să ţină cont de posibilităţile bugetare ale României. Altfel vindem iluzii oamenilor, asta e tot“, a spus premierul Dacian Cioloş. În replică, fostul ministru al Muncii, Rovana Plumb, a spus că proiectul este unul sustenabil.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea anunţa, în urmă cu o lună, că, dacă proiectul legii salarizării unitare nu este asumat de Guvern, se gândeşte să-l promoveze printr-o iniţativă legislativă.

„Dacă proiectul de lege respectiv, care a fost lăsat în minister de către doamna Rovana Plumb cu toate avizele din interiorul ministerului nu va fi asumat de către Guvern, ne gândim serios să-l promovăm printr-o iniţativă legislativă. Acest proiect de lege are în spate negocieri finalizate cu toţi partenerii sociali, atât sindicate cât şi asociaţiile autorităţilor locale şi nu numai“, a spus Dragnea.

Guvernul Ponta a defilat în ultimele luni de mandat cu legea salarizării unitare, ca fiind cel mai mare proiect pe care îl pregăteşte Guvernul pentru toamna acestui an. Rovana Plumb a tot amânat prezentarea lui în partid, apoi în Guvern.

În paralel, Guvernul Ponta majora, prin ordonanţe,  salariile pe categorii de personal. Ponta a luat ultima măsură doar cu câteva zile înainte de plecarea de la Palatul Victoria, când a majorat salariile medicilor şi ale profesorilor. În Parlament, în timpul interimatului lui Sorin Cîmpeanu, PSD  a mai dat şi 10% întregului personal bugetar.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite