O româncă va fi adjunctul purtătorului de cuvânt al Comisiei Europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dana Spinanţ FOTO Flickr
Dana Spinanţ FOTO Flickr

Preşedintele-ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a desemnat-o pe Dana Spinanţ în funcţia de purtător de cuvânt adjunct al Executivului european, se arată într-un comunicat al instituţiei europene, potrivit de site-ului Politico.

Eric Mamer, un oficial francez de rang înalt, a fost desemnat în funcţia de purtător de cuvânt principal al Comisiei Europene, iar germanul Jens Flosdorff va ocupa poziţia de Consilier Executiv pentru Comunicare în Cabinetul preşedintelui Comisiei Europene.

Dana Spinanţ este actualmente director responsabil de buget, comunicare şi afaceri generale în cadrul Directoratului General pentru Politică regională şi urbană, un departament al Comisiei Europene care răspunde de politica UE privind dezvoltarea regiunilor şi oraşelor europene.

Anterior, Dana Spinanţ a fost jurnalistă timp de 15 ani la European Voice (2002-2009), EUobserver.com (2001-2002), dar şi corespondent de la Bruxelles al mai multor televiziuni din România.

Membrii echipei de comunicare îşi vor prelua noile funcţii odată cu învestirea noii Comisii Europene conduse de Ursula von der Leyen, care potrivit tratatelor europene este prevăzută să aibă loc pe 1 noiembrie 2019. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite