articolul anterior articolul urmator

O ţară ca pe dinafară

5
11 Jan 2017 16:11:33
Deutsche Welle

5 Comentarii

anonymous666
11.01.2017, 16:51:57

Ce text lacrimogen! În fapt, slugile Licuricilor, cu binecunoscutul lor tupeu de muscă, se plâng tot dânsele de iminentul pericol al desființării așa zisului „stat de drept”, adică a unui stat care a juns după 27 de ani să fie din nou condus discreționar de un analfabet bașca securist ceaușist , care însă nu mai e de capul lui ci e marioneta Licuricilor.

-5 (7 voturi)
ro-lari
11.01.2017, 17:29:17

DW cand traiam in G va consideram un ziar serios. Aici de ce oare in loc de D vad C si o imagine in oglinda? Ori exact ce reprosati se intampla la voi!?

-3 (7 voturi)
Paun Al
11.01.2017, 18:52:11

Pana la urma pe cati intereseaza cu adevarat in Romania de azi de principii morale , de “stat de drept “, de “democratie ‘, de meritocratie , de cinste , de corectitudine , de "iubire de apropape" ( a celor peste 95% crestini )...si alte nimicuri , sau alte valori ale civilizatiei occidentale ? Practicam supravietuirea prin "descurcareala ".Cui nu-i convine pleaca . Romanii s-a descurcat in felul lor chiar si in dictatura comunista . Ce ar putea fi acum mai rau ? Se vor duce la serviciu , cei ce vor avea serviciu , ceilati vor astepta pensia , sau ajutorul social . Fabricile de diplome si doctorate isi vor continua activitatea la foc continu. Copiii lor , a “reprezentantilor poporului" se vor scoli ca si pana acum in strainatate ...etc Altii acum vor relua “afacerile" cu statul . Noua putere are falitii ei , care au asteptat destul pe margine . Unii au mai pierdut averi , altii au ajuns la puscarie , sau au dosare , Ghita si altii au disparut … Lucrurile astea nu mai pot continua asa …:) Ce i-ar putea determina pe romani sa doreasca sa fie condusi de oameni integri , care sa nu se mai fure , sau sa nu mai fie coruptie ? Cand in cultura noastra , in mentalitatea noastra practicam si am practicat , am exersat si exersam atentia , spaga , sau ‘darul , jertfa “ la biserica , … ca solutii la problemele noastre de zi cu zi ? Pana la lideri ...care ar putea fi motivatiile care sa-i faca pe romani sa fie o societate civila activa ? Asta este problema .

+2 (4 voturi)
Gheorghe P
12.01.2017, 10:31:13

La intrebarea ”Cand in cultura noastra , in mentalitatea noastra practicam si am practicat , am exersat si exersam atentia , spaga , sau ‘darul , jertfa “ la biserica , … ca solutii la problemele noastre de zi cu zi ?” aș răspunde cu un singur exemplu (din cele câteva care le am acum în atenție). Exemplul pe care îl menționez este descris în cartea ”Indicatori și surse de variație a calității vieții”, apărută în anul 1984, sub coordonarea lui Cătălin Zamfir, în editura Academiei RSR. În aceast studiu, la pag. 69, se menționează ”apropierea de sfera serviciilor” ca ca variabilă a poziției sociale (care evident influențează calitatea vieții). La pag. 70 este dată chiar o ierarhizare pe 5 trepte grupurilor sociale în funcție de această apropiere de sfera serviciilor. Eu prefer termenul ”șpăgari” pe cei aflați în 4 din cele 5 trepte descrise în lucrarea respectivă. Sunt șpăgarii epocii comuniste care s-au menținut pînă astăzi, când pot fi văzuți clar în clasa politică, în mediul de afaceri și nu numai.

+1 (1 vot)
ionel moldovan
13.01.2017, 19:32:36

Un cititor avizat cu capul pe umeri nu poate rumega elucurbatiile unui derbedeu.